Fittsprut är det naturliga

Fittsprut är det naturliga.

”Det naturligaste” är ”att ejakulera i vaginan. Det är ju det egentliga syftet om man säger så. Då tycker jag att det egentligen är viktigare att fråga om man får ejakulera på någon istället”.

Med det sagt behöver du aldrig mer ha analsex eller oralsex. Det sex naturen påbjuder är klassisk missionärsställning. Menstruerande kvinnor ska absolut inte ha sex. För er som missade sexualundervisningen blir det inga barn gjorda när en person menstruerar. Det är därför män inte vill ha sex med menstruerande kvinnor. Män är som parningsdjur som bara går runt och längtar efter att få befrukta kvinnor. Med den naturliga inställningen kan män inte slösa bort sin naturliga sperma på någon som inte kan bli gravid.

Mensblodet är symbolen för icke-graviditet och därmed osexigt. Att både män och kvinnor tycker att den menstruerande kvinnan är osexig är någonting naturen ordnat för att minimera risken att menssex äger rum.

Det finns nog bara en sak som är ännu mer osexig än menstruerade kvinnor och det är äldre kvinnor som gått miste om sin mens. De menstruerade kan vi alltid ursäkta med att de åtminstone har perioder då de går att ha i möblerade rum, klimakteriekvinnorna har stängt butiken. Samma sak gäller de få personer som föds utan livmoder. Inga barn, inget sex.

”Ejakulation är en naturlig del av sex och det får man vara beredd på om man har sex”

Några frågor på det?

32 thoughts on “Fittsprut är det naturliga

 1. Hej överreaktion. That's about it. Jag kan inte förstå hur man har tänkt sig ha ett trevligt sex med någon om man ska behöva fråga för vartenda handtag.

  För först måste man ju fråga om den andra är med på det. Inga egna tolkningar gäller, inga antaganden. "Tja, vill du knulla?" är det som gäller.

  Sedan måste man naturligtvis fråga innan man börjar avklädningsprocedur, både för sig själv och partnern, annars kan det ju antas vara tvång. "Får jag ta av dig ditt linne?"

  För att inte tala om beröringen!! Rör för guds skull inte en kvinna utan att fråga! Fråga gärna flera gånger, annars kan du vara en riktig mansgris.

  Sen måste du naturligtvis även fråga om du får komma in i kvinnan, allt annat är oetiskt, omoraliskt och rentav förkastligt. Att själv känna av att läger är det rätt lägger vi till historien, här är det klarspråk som gäller!

  Ska du göra något annat med kvinnan efter att ni blivit en, så att säga, så ska du självklart fråga. Du får inte testa om hon gillar att bli smekt runt anus eller om hon vill att du kysser henne medan du älskar med henne. Du måste självklart fråga.

  För att inte tala om sprutet! För när man har vaginalt sex med någon är självklart INTE ett sprut en naturlig del av sexakten, eftersom detta kan leda till både sjukdomar och graviditet (för de obildade; redan när mannen för in sitt organ i kvinnan uppstår den risken. Det kallas för försats). Så det är ju uppenbart vad som gäller. "Vart vill du att jag sprutar?".

  Jag har någon vag förhoppning om att du ska inse hur orimligt det här är, för personligen skulle jag bli skitless på killen, och jag har svårt att se att jag skulle vara ensam om det.

 2. Sen kan jag verkligen inte förstå din vilja att göra menssex till något som alla ska pyssla med, jag personligen skulle aldrig ha sex medan jag har mens för att jag tycker att det är äckligt, och det har inte med någon "förvrängd bild" som allmänhetens uppfattning skulle vara grund till, det handlar helt enkelt om att jag inte tycker att blod+slem som kommer ur vaginan inte är det sexigaste i världen + att jag har ont när jag har sex.

 3. Du skriver själv, även i flera inlägg tidigare, att det inte är okej att anta att; kvinnan gillar att bli slickad, att hon är okej med analsex, att hon är okej med att bli sprutat på/i, och säkert fler saker därtill. Det är inte okej att anta alltså måste man ju fråga, eller? Läser du tankar?

 4. På tal om citatet "om nu ingen forskare kan påvisa att kvinnor har lättare att bli befruktade efter en hejdundrade orgasm" så har jag för mig att det faktiskt fanns någon studie (hur pass trovärdig den var vet jag sjutton) som sa att kvinnor iaf LÄTTARE blir gravida när de får orgasm, för slemmet hjälpte till att föra spermierna rätt eller något. Vet heller inte om just det stycket var ironiskt heller, eftersom resten var det, men det var något jag tänkte på bara :).

 5. Jag förstår inte hur det här kan vara en diskussion över huvudtaget. Att (på ett icke avtändande sätt) fråga om det är okej att spruta inne i mig för att undvika en graviditet är väl ändå en helt annan sak än att fråga om allt annat. Allt annat leder inte till ett nytt liv.

  Heja Johanna!

  Jag fick många youtubetips igår, bland annat Mary Roach som både talar om mäns onani och den påstådda "upsuck" effekten vid kvinnors orgasm.
  http://www.youtube.com/watch?v=7jx0dTYUO5E

 6. Man behöver inte fråga om allt, man behöver däremot helt självklart fråga om sådant som ett flertal kvinnor är benägna att inte vilja. Det är mycket man vill men inte får. Alla verkar t.ex. helt eniga om att man inte får trycka in kuken i det andra hålet utan att fråga. Man bör inte komma i munnen när någon suger en utan att fråga. Man kan inte dra folk i håret utan att fråga och så vidare.

  Det spelar liksom ingen roll längre ad ni personligen tycker, om så många kvinnor som de som reagerat hos Alice och klumpesnusk tycker att ni har fel, jag då får ni tammefan anpassa er efter det eller finna er i att ses som BETYDLIGT sämre män.

  Chansen att bli gravid om man inte sprutar i någon EXISTERAR, men är högst försumbar. Risken att smittas av en könssjukdom vid just ejakulerandet är så pass förhöjd jämfört med motsatsen att det inte kan avfärdas som någon bagatell. Om en kvinna skulle vara villig att ta de jämförelsevis små risker som oskyddat samlag innebär så betyder givetvis inte detta att man har rätt att utsätta henne för en betydligt större fara utan att fråga. Det är mer än en jävla skandal att människor fortsätter att insistera på att få utföra något som inte bara kan vara oönskat utan också potentiellt hälsovådligt trots att så många kvinnor förklarat att de ser det som helt oacceptabelt och INTE anser att de gått med på det.

  Johannas syfte med sitt första inlägg vara som jag förstod det att peka på en sexuell norm där män och kvinnor kanske var i osynk med hur det ska vara och därför peka på hur en vettig sexuell ”etikett” borde se ut. Den demonisering hon sedan dess utsatts för av män för något där hon uppenbart också har drösvis av andra kvinnor att luta sig emot är minst sagt obehagligt. Hos stenudd ligger det till exempel beskyllningar uppe om att hon lider av aspbergers för att hon insisterar på sin uppfattning

  Vad det handlar om är att en samling män haft en bild av att fittsprutandet är oproblematiskt och när de inser att det inte är det för en massa kvinnor(vilket klumpesnusks poll, än en gång visar) så fortsätter de att utgå från vad de själva vill och de försvarar det med vettlösa naturargument och vilket sex som ser ut som sex ska. Det är faktiskt helt jävla irrelevant vilket sex som du tycker är naturligt! 99% av de saker folk gillar i sängen är högst onaturliga (med den definitionen).

  Det största problemet här verkar innerst inne vara att ett gäng män som odlat bilden av att de var hänsynsfulla "nice guys" inte kunde hantera att de i verkligheten varit ganska ansvarslösa och egoistiska och att vissa tycker att de borde fråga innan de gör något mer eller mindre irreversibelt. Istället för att säga jaha och lära sig något så insistera de på sin ofelbarhet och dödar budbäraren.

  Kom igen; allt som behövs är en enkel jävla fråga och män som är så emotionellt försvagade att de inte klarar av sådant borde nog ägna sig åt något annat än sex tills de mognat en smula!

 7. Ja, alltså att ta upp själva ämnet för en kvinna och redan i förväg säga att man inte vill ha något sprut i fittan, kan för en del kännas onaturligt, just för att det är en redan på förhand oskriven norm att anta att mannnen gör det om han vill och kan. Och alla kvinnor är inte lika orädda som Johanna som för sitt eget bästa skulle våga vara den som ev "förstör stämningen". En del kanske inte ens har känt efter ordentligt om det är ok, aldrig ställt sig frågan liksom.

  Och för mannen är det också pga av denna norm kanske svårt och känns helt onaturligt och t o m avtändade att fråga nånting sådant.

  Men varför skulle man inte kunna testa att realisera den tanken/frågan varje gång en man och kvinna ligger med varandra? Båda två. Även om det känns jobbigt, pinsamt och olustig eller t o m omanligt, okvinnligt, omänskligt och osexigt att göra det. För att man vill varandras bästa. Helt omöjligt är det ju inte att just den extra dimensionen av lyhördhet mellan två som älskar skulle berika.

 8. Asch, jag förstår inte hur det kan vara så jävla svårt?! Vad är problemet?

  Jag har inga svårigheter med att säga till, oavsett innan eller under sexet, att jag inte vill ha sperma i fittan, men det är ju inte det saken gäller.

  Med tanke på konsekvenserna av ett spermasprut inne i fittan så GÖR man det bara inte, utan att kolla först. Har inte tjejen i fråga sagt nåt ligger det på killens ansvar att försäkra sig om att det är okej och inte föreligger någon risk för graviditet.

  Det är ju inte medeltiden. Vi säger oss vara mer frispråkiga idag, på 2000-talet, men vi kan inte kommunicera medan vi har sex utan skvätter bara lite som vi vill.

 9. Det är också flera män och kvinnor som inte vill "snacka sönder" situationen och antar att detta gäller alla. Fel, fel, fel. En del tycker det är jätteupphetsande att prata under sex, särskilt om var sperman ska hamna.

  En av de vanligaste frågorna jag får av män är "vad tycker du om sexuellt?" så förmågan att ställa frågor tycks finnas, problemet är att vi inte frågar om just fittsprutet som innebär en risk.

  En annan sak jag tänkt på: Det finns de som säger att jag gnäller, fattar de verkligen inte att det har en funktion för mig att vara tydlig med vad jag vill? Merparten av de jag haft sex med känner till min blogg, om de är läskunniga vet jag dock inte, men jag hoppas att de är det 🙂

 10. Henric:

  Fin kommentar!

  Personerna som kommenterat mina och andras inlägg på detta tema har gjort mig ännu mer övertygade om att den diskussion jag tar upp är viktig och att jag har rätt 🙂

  Jag tyckte omtanke var viktigt tidigare, men efter att ha läst en del inlägg undrar jag inte om omtanken är överordnat ALLT annat.

 11. Är inte naturen lite per defintion någonting rätt värdelöst? Har inte all mänsklig aktivitet sedan förhistorien syftat till att just bryta de begränsningar som naturen inför.

 12. Naturen suger!

  Det är både och, vi vill gå emot naturen men den blir också en livlina när vi vill försvara vår livsstil.

  Ok visst, jag älskar att spruta i kvinnor utan att be om lov, men naturen (eller redan de gamla grekerna), du vet.

 13. Stor upp för denna blogg som kanske väcker en del tankar hos de (som jag tycker är ) korkade. För de verkar ju ändå läsa den här bloggen en del av dem.

  Att fråga om något en första gång är ju toppen, precis som jag inte vill ha ett finger upp i röven eller en nagel i ögat frågar man innan!!!
  Stort upp!!!

 14. @Henric: Du inser att den enda som tjafsade om detta i denna tråd var en kvinna, right? 🙂

  Men seriöst, jo, du har rätt angående att man skall göra upp om saker. Men.

  Folk är inte rädda att döda spontaniteten med sitt ennattsligg för inte – det krävs inte alltid så värst mycket.

  Bäst vore väl om det fanns någon sorts konvention om vad man gick igenom förrörelser på vägen hem/till sängen. Kanske en folder att dela ut till skolungdomar? Eller ett litet kreditkortsformat kort med en checklista? =)

 15. Det finns ju egentligen bara två alternativ; endera så får man fråga om allting eller så kommer vi överens om vilka grejer som ingår i Samlag och så får alla utgå ifrån denna mall (d.v.s. man frågar om sådant som ligger utanför mallen).

  Just nu kör vi alltså med alt. 2, och i den allmänna mallen så ingår fittsprut. Därför frågar inte killar. Jag förstår att hela poängen med den här driven är att revidera mallen, och det kan man ju jobba med om man vill, men man kan ju knappast gnälla på de som följer den nuvarande mallen. Ska man inte utgå ifrån gängse mall så måste man ju fråga om allt, eftersom man inte vet vad den man har sex med tycker ska avvika från mallen.

 16. Lena:

  Du är inte den första som skriver allt eller inget.

  Har du läst det jag skrivit på temat innan? Jag vill att män och kvinnor ska fråga om det som innebär en risk för den ena eller bägge parter. Jag har varit mycket tydlig med det och att jag inte förordar att man ska fråga om allt.

  Din slutsats är märklig. Varför kan vi inte fråga om fittsprut utan att fråga om allt?

  Om kniv i fittan ingår i den mall du pratar om tycker jag fortfarande att män och kvinnor ska fråga innan de drar fram knivar och trycker in den någonstans.

  Mallar förändras. Jag gillar inte mallar generellt, inte minst då du framställer det som en sanning att alla vet att de tackar ja till fittsprut när de går med på att ha sex – de flesta gör det nog inte och om någon gör det är det likväl inget problem att ställa en enkel fråga.

  Jag tycker du ska vara försiktig med att uttala dig säkert om varför män sprutar kvinnor i fittan. En del ser det helt säkert som en given komponent, men jag utesluter inte att en del låter bli att fråga för att de inte vill ha ett nej. För den som vill veta att den inte gör någonting otillbörligt går det alldeles utmärkt att fråga.

 17. Jag har läst en del, men säkert kan jag ha missat någonting som du har skrivit.

  För att göra det lättare att förstå mina funderingar så kan jag ju tillägga att jag är (vad jag tror är) ganska klassiskt sexualundervisad, d.v.s. jag är upplärd med att Utan kondom = RISK!!! Detta helt oavsett fittsprut. Och jag minimerar inte dessa risker genom att skippa fittsprut, utan på andra sätt. Det har t.o.m. påpekats otaliga gånger att skippa fittspruk INTE är ett bra preventivmedel/smittskydd. Jag säger inte att detta är det sanna och rätta, men det är den inriktning som sexualundervisningen har valt att gå såsom jag har uppfattat den.

  När killar ska fråga om fittsprut blir det därför, från mitt perspektiv och kanske även deras, lite som att jag har bett någon köra på mig med en lastbil i 100 km/h (sex utan kondom), men han bör fråga om han kan köra 110 km/h. Visst, risken har ökat men hallå.

  Jag vet inte om det är för att vi bor i olika delar av landet eller är i olika åldrar eller vad det är, men jag har aldrig stött på det här med fittsprutet som ett problem tidigare. Oönskade graviditeter och smittrisker har med kondom/preventivmedel att göra och inte med fittsprut enligt min förförståelse och den tror jag att jag delar med ganska många. Och nu menar jag inte att ingen kille på jorden tänker som du gör om fittsprut och ändå skiter i att fråga, jag försöker bara belysa att jag inte tror att kunskapen om fittsprut som betydelsefull riskökare är helt utbredd. Och har man inte den förförståelsen om att fittsprut är mer problematiskt än annat så hamnar man ju i en situation där man måste fråga även om detta andra.

  Jag förstår hur du tänker om att man frågar när man ökar riskerna för någon annan, men jag tror att människor då automatiskt tänker "kondom"/"preventivmedel" och inte "fittsprut". Säkert inte alla, men jag gör det åtminstone.

 18. Lenas inlägg är intressant för att allt hon säger skulle kunna vara logiskt om oskyddade samlag utan ejakulation utgjorde en nästan lika stor risk. Jag är drygt fyrtio vet massor med med par som brukat sig av samlag utan fittsprut i åratal som preventivmedel och jag känner inte till ett enda fall där det missfungerat.

  Din liknelse blir alltså relevant om man ändrar på hastighetsangivlserna och säger att du får köra på mig i fem km/h och du istället gör det i 50 km/h.

  Det är heller ingen som i sammanhanget pratar om att detta är en BRA prevetivmetod heller, utan det handlar om att någon ställer upp på något som utgör en minimal risk, men av någon som inte visar omtanke påtvingas en avsevärt större!

 19. Förlåt jag kommenterade innan jag skrivit något.

  Jag tycker att vissa argument i den här texten är dåliga. Om jag ska vara ärlig så kan jag inte förstå hur du tänker när du skriver om det naturliga. Vad spelar det för roll om något är naturligt eller inte? Monogami kanske är onaturligt men det är flygplan också. Rymdskepp växer inte på träd och att raka håret vare sig på huvudet eller fittan är inte särskilt naturligt. Människor är kontrasterande varelser, ibland gör vi onaturliga saker, incest tillexempel. Bara för att något är onaturligt gör det inte till något dåligt (sen gillar jag inte incest) och bara för att något är naturligt betyder inte att det är bra. Det är det som naturen skapat, och nu skapar vi våra egna saker och lösningar där naturen brister. Folk är inte hjärntvättad när det väljer att hålla sig till en partner, de är kära. Låt folk välja själv. Stå inte och peka att vi som är monogama har fel för att vi är onaturliga.

  A big fat who cares anymore?

 20. Om nu fittsprutet överför könssjukdomar – hur får män sjukdomen från början?
  Att använda avbrutet samlag som preventivmetod är väldigt osäker och som skyddsmetod rent av farlig.
  Allt enligt den forskning som finns i ämnet…
  "Pearl index för avbrutet samlag ligger på 10-40 beroende på studie, vilket innebär att 10-40 kvinnor av 100 blir gravid på ett år när metoden tillämpas. Utan skydd alls är Pearl index 80, dvs 80 av 100 blir gravida under ett år."
  Enligt ofbirthcontrolmethods” rel=”nofollow”>http://en.wikipedia.org/wiki/Comparisonofbirthcontrolmethods är det mellan 4 och 27% jämfört med 85%
  så jämförelsen är nog mer 30km/h (90% överlever) eller 50km/h (10% överlever).

  Men vill ni bli påkörda i 30 och kalla det safe så vassego!
  Egentligen kanske vaginalsex borde ses som det avvikande?

 21. Henric;

  Men det är ju just detta som är min poäng; såsom jag är upplärd så tar man inte en minimal risk när man skippar kondom, utan en gigantisk risk. Och vill man skydda sig så skippar man inte fittsprutet, utan drar på kondomen. Jag säger alltså inte att detta är KORREKT, utan att det är vad som har bankats in i min skalle sedan barnsben.

  Vad jag säger är logiskt för att detta potentiellt är den förståelse som väldigt många människor utgår ifrån när de fattar beslut om fittsprut. Det kan vara fel eller rätt, men det är ändå utgångspunkten.

  Vill man ändra på detta så måste man naturligtvis informera människor (vilket Johanna gör, mycket förtjänstfullt), men man kanske också måste ha förståelse för varför alla människor idag inte frågar om fittsprut eller ens tycker att man borde. Vi är ju upplärda med att kondom är safe och allt annat är osafe. Jag fattar också att risken är större, ni talar ju om det för mig om inte annat, men bryr jag mig det allra minsta om den risken så kör jag med kondom/preventivmedel. En omtänksam kille frågar inte om fittsprut i min värld, utan om kondom.

  Och det är ju då det blir "allt eller inget", för om fittsprut inte ens är en faktor för många av oss när det kommer till skydd så kan man ju inte räkna med att Mattias, 28 kommer att fråga om det. Och ska han fråga om det (för att några tjejer anser att det är rimligt) så måste han rimligtvis fråga om allt som några tjejer skulle kunna anse är rimligt. För han vet inte. Eller så kör han bara Standardknull 1.0 där fittsprut ingår för honom och för de tjejer han haft tidigare, och den som tycker att fittsprut (eller förspel, eller hångel, eller KiF-sex) INTE borde ingå i Standardknull 1.0 åker på att vara tydlig med detta eftersom Mattias inte ens känner till att det borde vara så.

 22. Rätt uppenbart att naturen har gjort så att oralsex är ett bra sätt att ha förspel på – även om naturen vill att sperman ska komma i fittan. I själva verket kanske människan som ras skulle dött ut om vi inte haft oralsex. Vem kan bevisa motsattsen?

 23. Håller med Lena.

  Säker sex => Kondomen på, standardsex 1.0, dvs fittsprut ok (i kondomen).

  Utan kondom => osäker sex, och då måste ju paren tala om vad de inte gillar. För de borde väl redan talat om att de inte gillar kondom?

  I vilket fall som helst så är väl kommunikation en viktig del i bra sex? Kondom är ett sätt att tala om att man bryr sig om den andra parten. Eller är det bara jag som tycker så?

 24. Jag tror att det har att göra med en del okunskap om hur relativt safe det är att köra med avbrutet. Och med definitionen av att inte komma i fittan, för de flesta tänker nog ”dra ut precis innan” men det är ju rätt osafe.

  Jag ärupplärd med kondom om inget annat anges. Anges annat så får man va vuxen människa och snacka.

 25. ”….okunskap om hur relativt safe det är att köra med avbrutet. Och med definitionen av att inte komma i fittan”

  Vad glad jag blir av att du skriver det.

  Jag gör mitt bästa för att berätta att de går att ha avbrutna samlag utan att dra ut precis innan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.