Ohygieniska våtmarker, sexuell lättja och idioti!

Klumpesnusk har bloggat om huruvida sex är hygieniskt. Är sex hygieniskt överhuvudtaget, och finns det nån skala över hygien?

Hygien är verkligen ett ord att hata till att börja med. När sjukvården pratar om hygien kan jag föreställa mig vad det handlar om, men annars kan det handla om alltifrån personer som duschar fyra gånger om dagen till personer som aldrig skulle tolerera att bli sprutade på.

Är sexuell hygien oviktig? Ja och nej beroende på hur man ser på hygien och vad man betraktar som ”rent”. Jag roades av formuleringen ”Givetvis ska man inte heller byta hål fram och tillbaka, något som alla med en fungerande hjärna är medvetna om”, men jag undrar om det alls har med hygien att göra om manfrågar vanligt folk?

Om det har med hygien att göra beror det knappast på illaluktande flytningar, bakteriell vaginos och underliv som inte lubricerar utan bakterierna från tarmen som sådana.

Jag kan inte låta bli att tänka sexuell lättja när någon säger att sperma eller mens är kladdigt och helst bör undvikas. Att mens är ohygieniskt är ingen kontroversiell åsikt. Det märkliga är att jag blir förvånad när vi lever i ett samhälle i vilket det inte handlar om att inte lukta svett utan om att lukta tvål.

Jag har låtit bli att ha sex när jag haft huvudvärk. Vid några tillfällen har jag varit uppriktigt och föreställt mig att jag inte kommer klara av att ha sex på grund av det eller att det kommer förvärra min värk, men ska jag vara ärlig har jag också använt det som en ursäkt när jag inte velat ha sex. Det är klart att tanken att mens kan ha en snarlik funktion slagit mig flera gånger. Någonstans känner jag att vi sexpositiva borde vara en motvikt till hygienfanatikerna. Betänk att en del personer är kåtare under mensen.

Jag skrattade till när Expressen eller Aftonbladet i en artikel uppmanade kvinnor att bota huvudvärken med sex. Artikelförfattaren var väl medveten om kvinnor som använder huvudvärk som ursäkt. Det var igenkänningsfaktorn som fick mig att skratta för mig själv. Jag blev upprörd också när jag tänkte mer på det. Jag tänkte på mensursäkterna och på hur bra de fungerar. Att jag aldrig hör någon man protestera när hans partner inte vill knulla under sin mensperiod. ”Menssex är väl inte så farligt?”. Jag vet inte vad som gör mig mest upprörd, att vi inte klarar av att säga ifrån utan att hitta på dåliga ursäkter eller att ingen säger till mig att min mens inte är något hygienproblem.

Jag gillar Våtmarker. Boken! Författaren Charlotte Roche, som myntat begreppet hygienfanatiker, får mig att överväga att inte duscha på flera veckor. Det är ert fel, alla ni som missbrukat begreppet hygien och vill ha det till att mitt kön om det är ”konstruerat som det ska” uppbär ett biologiskt hygienproblem några dagar varje månad. Jag vill inte bara vara ful i ren protest, jag vill också vara äcklig med er definition.

6 reaktioner till “Ohygieniska våtmarker, sexuell lättja och idioti!”

 1. Min poäng med mycket av mina skriverier om kroppen och människor är att i princip ALLT varierar beroende på vem man är, hur ens kropp funkar och ca 10 miljoner till variabler.

  Jag störs fruktansvärt på de som säger "så här är det" och delar in kroppen och funktioner och mänsklighet i ett snävt fack. Det är inte så enkelt, och allt beror på olika faktorer.

  Därav mitt kanske svepande inlägg 🙂

 2. Beroende på hur kraftig huvudvärk jag har så brukar jag faktiskt bota det med min sambos penis. Än så länge fungerar det och går snabbare (haha) än att vänta på effekten av en värktablett…

  Mer sex till folket!

 3. Oh, har Charlotte Roche kommit ut på svenska? Fantastiskt! Jag ska uppmana alla mina vänner att läsa den, för den är faktiskt riktigt jäkla bra. Ger en hel del tankeställare, var en formidabel "skandalbok" i tyskland, men den är både rolig, grotesk och ger många bra tankeställare

 4. Ina:

  Samma här. Nu har huvudvärken blivit ett argument för sex och det brukar verkligen kunna göra underverk.

  Emma:

  Jag köpte min bok i somras så den har åtminstone funnits på svenska sedan i juli.

  Då känner du säkert till att det var åldersgräns på hennes turné om boken? Skandalöst!

 5. Sjukt att folk måste använda sig av ursäkter över huvud taget och inte bara säger att "nej jag vill inte ha sex idag".
  Sen undviker jag att ha vaginalsex i sängen när jag har mycket mens, mest eftersom blodfläckar är så jobbiga att få bort, men man kan ju vara i duchen eller göra andra saker.

 6. Gör som jag, skaffa ett menslakan – ett lakan som har som enda syfte (förutom att sovas och knullas på) att mensas ned.

  Inte så porrigt, kanske du tänker, men det blir billigare och man får komma till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.