Män blir kränkta när jag köper en stor dildo

Expressen skriver att "Stora dildos ger män prestationsångest" och som vanligt är det helt lugnt att påstå att kvinnor föredrar små könsorgan: "Sexlogen Vivi Hollaender säger också att männen inte har något att oroa sig för: – De flesta kvinnor föredrar en mellanstorlek och att det är en mycket större marknad för dildos i läppstiftstorlek än de gigantiskt stora".

Man tycks utgå från att män med stora könsorgan blivit så bekräftade att det är lugnt att peka på att kvinnor föredrar små. När trenden vänder, och alla kvinnor vänder på varenda krona för att kunna köpa den trettio centimeter långa dildon, vad säger ni då? Att det är kvinnors smak det är fel på?

Det är märkligt vad man får säga och på vilkas bekostnad. Om någon storkukad man skulle känna sig kränkt, vilket jag tvivlar på, vet ni iallafall vad jag tycker om saken.

41 reaktioner till “Män blir kränkta när jag köper en stor dildo”

 1. Personligen har jag en lite mindre än medel, men tycker inte att det gör nått. (Eller, ja lite mera John Holmes hade väl inte skadat 😉 ) det är ju bara plocka fram jätteleksaken i sängen å ha den med! Att få styra en stor leksak med tjejen är ju bland det häftigaste som finns 🙂

  Sen ser jag det ju lite som samma med bröststorlek, alla verka ju helatiden tycka att desså större destå bättre, men pesonlignen tycker jag bättre om små bröst. Inte för att det gör nån större skilnad, vi är alla olika bara.

 2. Fascinerande uttalande av den där sexologen. Jag skulle nog vilja påstå att "det är en mycket större marknad för vibratorer (i läppstiftsstorlek) än för (gigantiskt stora) dildos".

  Vad det nu skulle finnas för orsak att jämföra inköpskvoten mellan äpplen och helstekt gris. 😛

 3. Jag tänkte komma med en så smart kommentar, men nef hann före.

  Och förutom att vibratorer och dildos har rätt olika funktioner så är det väldigt konstigt att folk och media inte fattar att tjejer tycker olika. Alla gillar inte samma sak, och tur är väl det.

 4. Stora delar av de kvinnor som onanerar med dildos använder dem ju knappt alls för vaginal penetration utan nästan uteslutande för att stimulera klitoris. I sådana fall blir ju stora rätt opraktiska. Dessutom väljer man ju gissningsvis också utifrån att de mindre är mer lätthanterliga. En gelésak på trettiofyra centimetrar går ju rätt illa ner i en normlstor handväska.

 5. Självklart är smaken olika bland kvinnor och om män får komplex för att de har liten kuk så är det inget kvinnoproblem. Kvinnor får fortfarande gilla stora leksaker/kukar.

  Lika lite är det ett problem för män om män tänder på yngre kvinnor. Det är kanske ett problem för medelålders kvinnor som inte får samma uppmärksamhet som när de var yngre.

  För enkelhetens skull låt oss hålla oss till dessa två exempel och konstatera att en kvinna kanske inte kan få tag på en man med stor kuk. Då får hon nöja sig med en normal eller till och med liten, men komplettera med en jättedildo. Det är inget fel i det.

  På samma sätt kan en man som gillar yngre tjejer kanske ha svårt att få tag på dem men då får han nöja sig med en äldre kvinna och däremellan handtralla till bilder på yngre tjejer i lämpliga tidningar eller filmer (som för övrigt också borde säljas på aptoteken).

  Det är bättre att acceptera att människor är olika än att försöka tvinga in alla i samma fack eller påstå att alla är lika snygga, populära, unga, gamla, storkukade, tjocka, smala, blonda, mörka eller vad som helst.

 6. Jag förstår inte vad sexologen vill ha sagt. Att det finns en stor efterfrågan på kukar som är lika små som läppstift? Jag tvivlar.

  Jag har själv funderat på att köpa en KLITORISVIBRATOR just för att den är så smidig att ha med sig till skillnad från min ganska stora dildo.

 7. BAh! Den som inte är man nog för att stå för sin kuk förtjänar den inte! Min sitter där den sitter och är helt perfekt, har ingen aning om den ska räknas som liten, mellan eller stor.

  Någonting som gör mig lite småsur är faktumet att dildosar, små visserligen, men inte lösfittor kan köpas på vissa apotek. DET är KÖNSDISKRIMINERING om något.

 8. "DET är KÖNSDISKRIMINERING"

  Njae det beror på hur man definierar diskriminering. Dessa dildos är ingen tjänst från staten utan produceras för apoteket av ett oberoende kommersiellt bolag (RFSU AB). Skälet att de gör det är naturligtvis att det finns ekonomiska motiv i att tillhandahålla dem. Det finns en välkänd efterfrågan på just dildos. Merparten av män vill däremot gissningsvis inte handla fleshlights och liknande på apoteket och om de nu ändå vill det, ja då har de hållit det relativt hemligt. Den dagen det önskemålet uttalas en aning så kommer säkert RFSU AB och likande bolag att vilja tjana några spänn även där.

 9. "Dessa dildos är ingen tjänst från staten utan produceras för apoteket av ett oberoende kommersiellt bolag"

  Eftersom Apoteket är statligt, och även de som väljer sitt sortiment har RFSU inget med saken att göra. Hade Apoteket aktivt arbetat för ett ickediskriminerande sortiment finns det både svenska och utländska leverantörer av sexhjälpmedel för män.

  Då man valt att inte ta in dessa produkter, antingen aktivt eller genom förbiseende så föreligger en defactodiskriminering som bör korrigeras.

  Vidare är det märkligt att en kvinna kan köpa en 35 cm dildo utan att hon stämplas, medan en man som köper en produkt för sin egen njutning genast anses mindervärdig och suspekt (snuskgubbe som inte kan fixa fitta).

 10. Varken apoteket eller systembolaget tillhandahåller produkter utan efterfrågan. Marknaden för produktion är avreglerad och i någon annas händer och apoteket (och systembolaget) tar in det som 1. erbjuds av de redan till monopolet knutna leverantörerna och 2. det som antas vara efterfrågat.

  I fallet med sexhjälpmedel för män föreligger i dagsläget ingetdera…

  Nåja, nu kommer apoteksmonopolet antagligen att avskaffas och då får man gnälla på kapitalet istället…

 11. Eftersom det knappast fanns gott om kvinnor som klev in på Apoteket och frågade efter löskukar innan man beslutade att inlämma dessa i sortimentet tycks det följa devisen "finns ingen efterfrågan får man skapa den".

  Alltså har Apoteket bestämt sig för att kvinnor ska kunna köpa sexhjälpmedel som är testade och godkända, medan männen blir utan. Ergo, diskriminering.

 12. Man kan nog hitta diskriminering överallt om man letar efter den och tar vad somhelst som intäkt för den. Apoteket skapade naturligtvis INGENTING! Representanter RFSU AB tog sannolikt kontakt med apoteket och förklarade att de trodde sig ha en marknad för dessa utifrån vad precis alla redan visste, att penisformade vibratorer är vad som är allmänna bästsäljare ute i den riktiga världen. Skälet att sälja vibratorer på en plats som normalt fungerar som ett utskänkningsställe för medicin utgår naturligtvis också från lite av ett hälso- och hjälpmedelsperspektiv, det vill säga att kvinnor inte bara tycker att dildos är så förbannat roliga utan ofta behöver hjälp för att nå orgasm. Något män MYCKET sällan behöver…

 13. Det här hör inte till ämnet men, vafan, du är 17 år och poserar naken på din header, vrf undrar jag?

  Är det bara nån femenist fjant grejj lr? Man blir ju mörkrädd.

  tror dom flesta tycker att de är jäkligt avtänande, menar, du har ju inte direkt nån snygg kropp och visa upp. Sen fattar jag inte vad d är för typ av killar du har haft, vem fan vill ligga med en hårig kvinna?

 14. "I fallet med sexhjälpmedel för män föreligger i dagsläget ingetdera… "

  Det finns ju "lösfittor" och analstimulatorer. Ergo; det finns en marknad för dem.

  Säljer de dildosar så ska de fan ta mig sälja stimulatorer för män. Det finns ett stort mörkettal med män som inte har det så lätt att nå orgasm. För de som inte redan visste; utlösning är inte lika med orgasm.

 15. "Det finns ju "lösfittor" och analstimulatorer. Ergo; det finns en marknad för dem"

  Om du inbillar dig att den marknaden är speciellt stor så tillhör du en minoritet.

  Det fanns vaginalt glidmedel långt innan det fanns för analt bruk. Det beror liksom på att fler antas ha vaginalt sex. Sedan blev det en massa snack om att analsex ökade i media och då presenterades silikonglidmedlet, så BRUKAR det fungera.

  Du kan köpa lösfittor på tillräckligt många ställen utan att tvinga på apoteket vad som sannolikt är en förlustprodukt. Små sexbutiker kan ta in 54 lösfittor och hoppas att det löser sig eller i värsta fall sälja dem vidare. Apoteket måste om de väljer produkten fylla otaliga butiker i varje stad i Sverige. Det säger sig självt att standardprodukten dildo därför är ett betydligt rimligare val i detta fall än undantagsprodukten lösfitta.

  Hursomhelst är det så att en av de inarbetade leverantörerna erbjuder en ny produkt. Apoteket kan ta in den i sortimentet eller inte ta in den. Det kommer att vara en avvägning mellan behov och lönsamhet. I de fall där ingen leverantör erbjuder produkten så uteblir den. Så enkelt har det fungerat och så är det fortfarande.

  Dessutom är detta försöksverksamhet, det är inte alls osannolikt att RFSU AB kan komma att bredda sortimentet på sikt. Förutsatt då att allt faller väl ut.

  "Det finns ett stort mörkettal med män som inte har det så lätt att nå orgasm"

  Källa..?

 16. @Bitchslap Barbie

  Precis vad jag försökte få fram. 😀

  Köper man ett äpple (vibrator) så är det ju för dess egenskaper (klitorisstimulering) och inte för dess storlek och köper man en helstekt gris (dildo) så är det för vad den kan ge (vaginalpenetration) och där är självklart storleken av betydelse – det som en ser som för stort kan en annan se som för litet och vice versa.

  Att den helstekta grisen sedan kan ha ett äpple i käften är en annan sak, men vädigt få skulle köpa grisen om det bara är äpplet som de vill ha. 😉

  förtydligande: det finns dildos med vibratorfunktion men en vibrator säljs inte med pitchen "kan även användas som dildo!".

 17. Personligen kan jag tycka att för den som går till Apoteket, av alla ställen, för att köpa en dildo är det nog helt i sin ordning att bli expedierad av personer i vita rockar… 😉

 18. "Om du inbillar dig att den marknaden är speciellt stor så tillhör du en minoritet. "

  Jag sa aldrig att den marknaden var stor, bara att den finns. Sluta läsa in vad du själv tycker ska stå i din motståndares kommentar.

 19. glömde en sak.

  "behöver hjälp för att nå orgasm. Något män MYCKET sällan behöver…"

  För att kasta tillbaka bollen; Källa?

 20. Fast dom snackar ju om mellanstorlek, inte om små kukar, & det tycker jag gör en skillnad. Om statistiken pekar på att kvinnor föredrar mellan, so what else to say? Det vore annorlunda om dom rabblade på om att stora kukar, det är det ingen som vill ha. Men så vare la inte riktigt? Utan mer fakta.

 21. Skinhead Barbiedoll:

  Först hävdar sexologen att kvinnor föredrar "mellanstorlek" för att senare belägga det med att det är en mycket större marknad för klitorisvibratorer i läppstiftsstorlek än de gigantiskt stora. Som om valet stod mellan gigantisk och läppstiftssize. Hon tycks inte vara medveten om att läppstiftsvibratorerna marknadsförs med att de får plats i byxfickorna och är perfekt för den som önskar klitorisstimulans. Jag är besatt i penetration så jag onanerar vanligen med en dildo samtidigt som jag tar på mig själv, men jag inser att alla kvinnor inte penetrerar sig själva vid onani

  Jag har INGA som helst problem med att sexologer hänvisar till fakta och statistik. Det jag har problem med är när sexologer (och andra) vill höja småkukade mäns självförtroende med att påstå att de flesta inte föredrar stora kukar. Det är att säga "du är bra för att han är dålig".

  (Min erfarenhet är att större kuk ger mer klitorisstimulans förutsatt att personen vet vad han håller på med).

 22. "Det jag har problem med är när sexologer (och andra) vill höja småkukade mäns självförtroende med att påstå att de flesta inte föredrar stora kukar. Det är att säga "du är bra för att han är dålig". "

  Varför är det ett problem för dig? Det förstår jag inte riktigt.

 23. Peter:

  Att sexologer försöker öka dessa mäns självförtroende på storkukade mäns bekostnad tycker jag är märkligt när de flesta sexologer ogärna vill prata om vad som är normalt i andra sammanhang. Tydligen tycker de att det är viktigt att göra ett undantag när det kommer till denna känsliga fråga. Omotiverat tycker jag. Inte minst då det finns en teoretisk risk att storkukade män börjar tvivla på sig själva, vilket jag tänker mig att aldrig var meningen.

  Jag undrar om medelstora kukar är bra för att de är bra eller om det är bra för att de stora inte är lika önskvärda.

  Man kan verkligen fråga sig vad sexologerna har för erfarenhet av medelstora kukar när de inte kan komma med ett bättre svar än att gigantiska kukar inte är de mest eftertraktade.

  Peter, du är inte begåvad för att du är begåvad utan för att alla andra är helt efterblivna. Smickrande, eller hur? 🙂

 24. MrTeaTime:

  "Den som inte är man nog för att stå för sin kuk förtjänar den inte!"

  Det är ganska roligt det du skriver med tanke på att jag känt få män som INTE ljugit om sin kukstorlek.

  För att inte tala om alla som "älskar att slicka fitta i timmar" men inte slickar längre än några minuter.

  achtungbitte: Ja, eller att få prestationsångest (och kukkomplex) för att kvinnan vill smeka sig själv under akten.

 25. "Att sexologer försöker öka dessa mäns självförtroende på storkukade mäns bekostnad tycker jag är märkligt när de flesta sexologer ogärna vill prata om vad som är normalt i andra sammanhang."

  De anpassar sig väl till frågeställningen. Det kan väl knappast ha undgått någon att en av de vanligare frågorna i sexspalter handlar om någon har för liten snopp eller inte. Vad tycker du att de ska svara den som frågar? Mig veterligen finns det väl inga seriösa studier av kvinnors åsikt i frågan. Så någon direkt fakta finns det väl inte om vad kvinnor föredrar för storlek. Jag tror inte heller att särskilt många med stor penis lider av komplex. Hela populärkulturen är överfull av referenser till stora kukar som något positivt. För att inte tala om pornografin.

 26. "Det är ganska roligt det du skriver med tanke på att jag känt få män som INTE ljugit om sin kukstorlek. "

  Då är de inte i min mening män, utan mähän.

 27. I expressen artikel står ingenting om kränkning utan enbart att somliga män känner mindervärdeskomplex och prestationångest när tjejen köper en stor dildo. Man kan såklart tycka att dessa män är lite överkänsliga men samtidigt tycker jag det är ett intressant faktum att känna till, att många män känner så alltså. Att män ibland kan känna prestationsångest tycker inte jag borde vara så tabu att prata om egentligen.. .. (i enkäten uppger dessutom hälften av kvinnorna att en sexleksak har konkurrerat ut partnern vid något tillfälle, så rädslan kanske inte är helt obefogad heller)

 28. johanna: javisst, fånigt det också, förmodligen värre. "åh nej, jag räcker inte till för min partner när vi har sex, enda möjliga sättet att rätta till situationen är att vara dum i huvudet"

 29. Jag får då bara större erektion och absolut inget mindervärdeskomplex för att tjejen har en stor dildo. När jag skulle träffa en kvinna jag haft kontakt med så skulle jag köpa en dildo åt henne och hon ville ha en som var max 15-16 men jag köpte en som var grov och ca 20cm. Hon var då nöjd med det beslutet och jag också för då kunde jag komma längre in och göra det skönt för henne på ett annat vis än vad jag gjorde med min egen kuk.

 30. mrteatime: ja, bortsett från en hel del av de som äter ssri, har låg testosteronhalt, opererat sig för prostatacancer, har diabetes, osv.

  det finns en hel del män som av olika anledningar har svårt med orgasmerna.

 31. Själv hatar jag stora kukar =( Så det finns ju alla di smaker! Men den krejen förstår jag, den störde jag mig också på.. att människan börjkade prata om klitorisstimulans när det väl ändå var penetration saken gällde.. 😐 Inte så pro.

 32. Lite märkligt är det att det alltid fokuseras på mannens storlek. Det verkar som om att kvinnor är helt ovetandes om att även de skiljer mellan varandra precis som män. Det är märkligt att det alltid är killen det är fel på, för stor, för liten, det är inte alltid skruven det är fel på det kan lika gärna vara muttern.

  Det är också så att man har sex med en person, inte ett könsorgan. Hur en persons kön råkar se ut kommer inte i första rummet, de personer som fäster så stor vikt vid det tycker jag faktiskt synd om.

  När det gäller kränkning så tror jag att fler kvinnor än män skulle bli kränkta om partnern köper sexleksaker. Hyckleriet i samhället gör att en man som köper en sexleksak ses som pervers, medans en kvinna ses som hälsosam. Jag tror väldigt få kvinnor skulle uppskatta om deras man kom hem med en lösvagina och ville ha med i sexet.

 33. det här är intelligensens dödsryckningar-tack för en blogg som verkligen b-i-d-r-a-r till mänsklighetens utveckling.
  själv gillar jag trånga fittor, men kukar går bra i alla storlekar.
  när det gäller dildos föredrar jag randiga

 34. fan va eklog sida jag vill bara he sex med dig om du vill slika min fitta och så kan jag stopa upp en dildo i röven eller min brosa kanse kommer över och han har gjärna sex

 35. Killar som inte far nagot bryr sig om storleken, vi andra ar for upptagna med att satta pa tjejer till hoger och vanster och skiter i hur stor var leksak ar.

  Leif: haha, jag skulle slanga ut tjejen om hon kom hem med en stor dildo, hon ska avguda min kuk, gor hon inte det…NEXT! 😉

 36. Jag personligen skulle bli kränkt om min sambo eller sexpartner kom över med en jätte dildo. Och då menar jag en som är längre än min och betydligt bredare. Det som den handlingen säger är ”jag vill ha skönare sex” och ”din penis/kuk räcker inte till!”

  Det finns också så.otroligt mycket vibratorer, dildos, stimuliprodukter avsedda för tjejer och väldigt få för killar. Samt när en tjej tar fram en dildo skall det vara okej, men om killen vill lägga till något för sin njutning så blir det världens liv.

  Jag känner mig rent av orättvist behandlad.
  Det verkar även som att allt fokus ligger på tjejen i nästan alla sammanhang även fast porren t.ex. Är riktad mot killar. Men även i porren är det tydligt att tjejen är den som skall njuta mest/njuter mest.

 37. Den ”handlingen” kan lika gärna ”säga” att personen är nyfiken på en stor dildo. Du verkar aningen överkänslig, ja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.