Tolvårig vegan

Metro skrev för några dagar sedan om en 12-åring som hade förts till sjukhuset på grund av svår näringsbrist, att personen ifråga åt vegansk kost talade rubriken om för oss läsare. Det är tacksamt att beskylla veganer och vegetarianer för dåligt leverne då somliga köper att allt som är bra, nyttigt och livsviktigt finns i kött. När jag berättar att jag är vegetarian får jag ofta frågan ”jaha, hur går det till, vad äter du?” vilken illustrerar många köttätares okunskap i frågan, det är ett ganska stort steg från att vara okunnig till att uttala sig om vegetarianers välmående.

Det har aldrig varit så enkelt tidigare att påverka människor att välja bort animaliska produkter på grund av miljödebatten, men fortfarande är människor okunniga och gissar sig fram. Jag fick en gång höra att jag var en hemsk människa eftersom att jag inte skulle servera mina barn kött, personen menade att det var ett sätt för mig att påverka och pracka på mina barn mina åsikter. Det konstiga är att jag hört den uppfattningen även efter det av just vegetarianer. För dem är vegetarianismen ett fritt val, men att ge barnen kött vore inte att ta ställning i frågan, jag förstår inte hur de får dessa dumheter att gå ihop.

En annan artikel i Metro, publicerad samma datum, vill göra det gällande att det är lugnt att ge barnen vegansk kost – om föräldrarna är pålästa. Det borde gälla alla oavsett vilken kost man ger sina barn. Tyvärr finns det en idé om att köttisar inte behöver vara pålästa då köttet är istället för kunskap. En kunskap många köttätare antar att de inte behöver.

9 reaktioner till “Tolvårig vegan”

 1. Frågan är ju om smaken påverkas lika mycket på tjejer, och med samma resultat. Känns som att man skulle vilja utföra en större studie i ämnet. Av rent vetenskapliga skäl, alltså.

 2. Jag är "to-be-vegan" och japp.. Man möts av större okunskap än vad man kan tro. Typ "åh, fan.. det trodde jag inte om dig!"

  Nä, frukt och vatten för en bättre sperma. Och fitta. Godare fitta med ananas och mango, jag lovar! ;D

 3. Tyvärr e människan funtad lite så i vissa lägen.

  Man pratar först och tänker sen. Det som finns i kött kan man faktiskt få i sej via andra produkter.

  Själv e jag köttätare och gillar kött.

 4. Bara ett litet påpekande: Sperma kan knappast vara OK att käka för en vegan, det är animaliskt protein…

 5. Jörgen, jag har ännu inte träffat någon vegan som tagit avstånd från sperma.

  Veganer är emot hur djur behandlas och därmed inte emot njutning och manlig utlösning.

  På tom mage är sperma döden för mig. Det kan ha att göra med att jag i vanliga fall inte får i mig animaliska produkter ;-P. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.