Storleken – Ingen betydelse?

Expressen drar en skrattretande slutsats. Artikelns rubrik är ”Bevisat: Storleken har ingen betydelse” Längre ned kan man läsa:

”För 83 procent av kvinnorna är hårdheten mest betydelsefull. Det finner Sifo i en ny undersökning som penetrerar kvinnors inställning till erektion och potens. Samtidigt tycker hela 98 procent av männen att hårdheten på erektionen är viktigast. Detta enligt en enkätundersökning på ett läkemedelsföretags hemsida”

(Pfizer är läkemedelsföretag och undersökningen finns på potenslinjen.se)

Eftersom att hårdheten är viktigare än storleken kan vi alltså dra slutsatsen att ”storleken har ingen betydelse”. Jag gillar penetrationssex mer än oralsex och därför har oralsex ingen betydelse?

8 reaktioner till “Storleken – Ingen betydelse?”

 1. Men så trött jag börjar bli på sådana där artiklar/”diskussioner”.

  Självklart så spelar storleken roll, men lika självklart så är inte rollen som spelar roll ekvivalent med ”ju större desto bättre”. Även om det ofta är det i många mäns begreppsvärld. Iaf när de jämför sig med varandra och kopplar denna jämförelse till ”duglighet” och sedan tror att denna bedömning är densamma för alla kvinnor.

  Att hårdheten är av större betydelse än själva storleken (pun intended) för båda könen ser jag som varande sexolog faktiskt inte som annat än självklart. Mannen finner ju knappast njutning av att ha en ”stor” utan njutningen får han främst av sin blodfyllnad och ju mer blodfyllning desto mer hårdhet. Eller vice versa.

  Kvinnan har sällan heller någon njutning av en ”stor” i förhållande till en ”hård” som kan fylla ut och stimulera klitoris tentakler som ju faktiskt slingrar sig ned längsmed blygdläpparnas ytterkanter. Jag vågar faktiskt påstå att kvinnor vanligtvis inte har någon annan ”njutning” av en stor kuk annat än när det kommer till det visuella och i undantagsfall så är detta en preferens när det kommer till den fysiska njutningen.

  Och orsaken att jag skriver en del ord inom citationstecken är självklart att alla dessa ord i sin begreppsbeskrivning är helt relativa. Det som den ene ser som ”stort” eller för den delen som ”hårt” kan den andre se som ”lagom” eller tom ”för liten” likväl som ”slappt” och ”odugligt”.

  Reaktionerna om fittans storlek kan jag inte se som annat än sprunget ur okunskap. Förvisso så kan storleken variera även från kvinna till kvinna – dock inte i samma utsträckning som storleken hos männen (och som sagt – storlekens betydelse som i att ”störst är bäst” existerar inte rent generellt)- och den värsta fördom/ickekunskap som jag hört i mina dar är nog de tre om att ju äldre ju slappare/ju mer sex desto slappare/ju fler födda barn desto slappare. Fitta alltså.

  Tänk dig om ”ryktet” att män fick minde kuk desto mer sex/desto äldre/desto fler barn de har/haft/har haft fick fäste. Hur många män skulle isf anse att det var ”coolt” att vitt och brett tala om sina sexuella interaktioner?

  Jag kan skriva (och har skrivit) spaltmeter om detta, men kotfattat så ville jag väl bara säga att ”storleken _har_ betydelse, men ’stor’ är inte alltid bättre” och annat spelar större roll” (pun intended again).

  Utöver det så önskar jag dig ett gott nytt år med hopp om fler underbara inlägg för mig och alla andra som upptäckt dig nyligen eller för jävla länge sedan att läsa.

  Och om jag fick komma med en liten, liten önskan – kan du försöka att se till att de länkar du lägger i dina inlägg per automatik öppnas i nya fönster/flikar så skulle upplevelsen av att läsa din blogg vara fullkomlig. Det är nämligen ett helvete att komma ihåg att backa fönster när man läst klart länken du pekade på för att komma tillbaka till dig.

  (Om sedan blogg.se kunde se till att man kunde RSS:a även kommentarerna så skulle bevakningen av din blogg vara perfekt. :D)

 2. Jag har aldrig fattat varför folk likställer ”spelar roll” med ”spelar roll för hur bra det blir”. Liksom, klart storleken på kuken spelar roll för hur sexet är, likaså hur långa naglar personen har eller längdskillnaden mellan parterna. Dessutom verkar många glömma att storleken inte bara påverkar hur fylld man blir, utan även vilka ställningar som kan användas, hur mycket marginal man har när man rider och så.

  Och vill nef ha nya fönster kan nef högerklcika och välja mellan nytt fönster eller ny tab. SRSLY.

 3. Självklart har storleken betydelse, men i varierande grad. Har en person en penis som är för liten i förhållande till partnerns krav och specifikationer så
  självfallet kommer det inte att bli ett ultimat samlag i någon bemärkelse.
  Att snoppstorlek är känsligt för vissa personer är förklarligt av ett par skäl dels för att en snopp inte är modifierbar på samma sätt som t.ex. ett par bröst. En annan aspekt är porren. Jag tänker inte snacka en massa skit om porrfilm för jag älskar porr, men det är ett faktum att man bör ha runt 20 cm i längd på penis för att det ska vara visuellt intressant att filma, lika lite som att alla har ett ansikte som skulle klara att sitta på en hollywoodstjärna så har alla kukar som ser bra ut på film.

  Men varför bara skylla på killen? Det finns ”slappfittor” där ute med som borde lära sig vad en knipövning är. Att skylla allt på kukstorleken är en ekvation som helt enkelt inte funkar.

  Dags att klippa av innan kommentaren blir för lång, men jag kan inte låta bli att undra vad Janousch definition av liten är.

 4. nef

  om du klickar på länkarna med Mouse 3 -knappen (vanligtvis mittenknappen) öppnas de i nya flikar/tabbar

  jag tycker en diskussion om kvinnors storlek/hårdhet/mjukhet och utseende på bröst och fitta är lika relevant som en dito angående kuken

  själv trodde jag det var personen som spelade roll. men ack så fel jag har om jag ska tro media.

 5. Kul att läsa den senaste (innan mig) kommentaren, inte vågade han heller skriva sitt namn (måste anta att det e en han, en han med medioker storlek, för det e inte ofta en tjej försvarar sin killes LILLA bihang) haha,, aja. Till Nef du kan ställa in webläsaren på hur du vill att den ska göra näär du klickar på länkar… Åhh guuud blev det ett långt kommentar inlägg igen, skulle bara säga att större e bättre,,,(kvinnosynpunkt) även om den inte är fullt hård (asså typ nästan fullt 80% uppåt), för män däremot borgar hårdhet för betydelse, men endast om man e medioker (liten) jag har 23-24 när den är hårdast men jag har riktigt bra sex även om den inte vecklar ut fullt , "halvbånge"(!) (tror det e benämningen på 80%) så ligger jag på minst 19-20 cm vilken inte e illa pinkat. Tyvärr kan det ibland vara till nackdel med rejäla don oxå, oskulder, oerfarna, analt, almänt trånga, är inte det jag söker efter när jag letar sexpartner. . well men hur stor ska en hästkuk vara då "postat av: ? " … hehehehe…

 6. Både SMÅleken och STORleken har betydelse i LEKEN, men oftast inte i ett fast förhållande eftersom man alltför ofta inte tyvärr leker tillräckligt mycket då som när man träffades.
  Jag har en kompis som träffade en tjej som hade varit med en kille som hade en "hästkuk" på 29cm lång och 12cm i omkrets. Min kompis hade en snittkuk på över vad som sägs vara medel (någonstans på 22-24), men han klagade på att han knappt kände något när de hade sex. Jag lärde känna henne också efter ett tag och likaså klagade även hon att han hade en "liten".
  Liten ja, efter vad hon varit van vid. Liten i "normala" (fan vad jag hatar ordet "normal" och all dess böjelser) fall? Nej, inte direkt.
  Men till mig, jag letar inte direkt efter en trång tjej som jag vill ha sex med. (-Hej tjejen. Ursäkta en ganska privat fråga innan vi diskuterar vilken film vi ska se under vår blind-date, men hur trång är du?)
  När jag var yngre var jag bara ute efter att knulla. Struntade rätt mycket i hur hon såg ut, vart vi var…typ. Nu när jag kommit upp lite i åren så är jag mer ute efter känslor (glada, åtråvärda, sexiga, mysiga känslor typ) mer än "bara doppa kuken" ungefär…

  Självklart har storleken betydelse. I lekar.

 7. Jag läste för en tid sedan om en engelsk undersökning där man radade upp ett antal löskukar där den kortaste var 8 cm och den längsta 28 cm (om jag minns rätt). Tjockleken varierade proportionellt med längden, där löskuken på 15 cm hade en omkrets på 12 cm och därmed skulle representera en genomsnittskuk. Det borde innebära att omkretsen var ca 6.4 cm för löskuken med längden 8 cm och ca 22.4 cm för löskuken med längden 28 cm. En grupp kvinnor fick sedan välja ut två st. alternativ: Den som de helst skulle vilja ha vaginalsex med och den som de helst skulle vilja ha oralsex med. Jag minns inte hur många kvinnor som deltog i studien men det ska ha varit betydligt fler än vad som krävdes för ett statistiskt säkerställt resultat.

  Löskukarna med längderna 18 och 19 cm blev det klart vanligaste förstahandsvalet för vaginalsex men medelvärdet var lägre (runt ca 17 cm) p.g.a. att det var fler som valde kortare än 18-19 cm än som valde längre. Det bör dock noteras att det inte var någon som valde större än 23 cm och ingen som valde mindre än ca 11 cm (något osäker angående det kortaste valet). De som valde de större storlekarna grundade tydligen valet till största delen på tjockleken och inte på längden. För vaginalsex så var det klart populäraste intervallet var mellan 15-20 cm, intervallet mellan 10-15 cm var lite populärare än intervallet mellan 20-25 cm och de övriga områdena var i stort sett obefintliga.

  Löskukarna med längderna 13 och 14 cm blev det vanligaste valet för oralsex och även medelvärdet låg runt samma intervall.

  Slutsatsen av undersökningen måste vara att storleken ändå har betydelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.