Nej jag käkar inte hormoner.

”P-piller kan, i synnerhet under den första tiden, ge bland andra följande fysiska biverkningar:
– bröstspänningar
– illamående
– huvudvärk
– viktuppgång (pga ökad aptit)
– acne (det finns också p-pillersorter som ger mindre acne
– torra slemhinnor, som kan leda till att det gör ont när man har samlag.
En allvarlig biverkning av kombinerade p-piller, som tack och lov är mycket ovanlig, är blodpropp.”

Källa: http://www.p-piller.nu

”P-piller ger ett utmärkt skydd mot graviditet, men inget skydd alls mot könssjukdomar.
Kombinera p-pillren med kondom om du inte vet säkert att du och din sexpartner är smittfria.”

Källa: http://www.p-piller.nu

Inte nog med att du ska äta hormoner så ska du också använda kondom för att vara helt säker.

”P-piller är bättre än kondom, för tänk om jag glömmer kondomen.”

Jag kan verkligen inte föreställa mig att det skulle vara svårare att glömma kondomen än p-pillret eftersom att kondomen använder man faktiskt just när man har sex så det blir mer naturligt att man kommer ihåg det. Glömmer du ett enda p-piller så kan du bli gravid om du har riktig otur.

”Det är jobbigt att använda kondom flera gånger om dagen.”

Det kan jag i och för sig hålla med om men man kan faktiskt ha oskyddat så länge man vet att man kan lita på den man har sex med. Kukpersonen behöver inte spruta, allt annat är påhitt.

”Jag litar inte på oskyddade samlag, det finns ju något som heter försatser”

Om försatser spelar någon roll eller inte har jag faktiskt ingen aning om men om jag blir gravid för att jag har haft oskyddat så skulle jag inte utsluta att personen kom i mig men att jag inte märkte det och att han inte sa något.

”Till en början tänker jag använda både p-piller och kondom, sedan kanske jag slutar med kondom.”

Vad är poängen med detta? P-piller skyddar inte mot könsjukdomar men det gör kondom, och dubbla skydd mot gradviditet till vilken nytta? P-piller kan ge biverkningar. Är det verkligen värt att äta piller som din kropp helt uppenbarligen inte mår bra av därför att män ska kunna spruta i dig?

”Tänk om kondomen spricker.”

Måste en man verkligen komma?

Jo, du har rätt jag använder kondom.

4 reaktioner till “Nej jag käkar inte hormoner.”

 1. ”men man kan faktiskt ha oskyddat sålänge man vet att man kan lita på den man har sex med.”

  Kondomer är ett utmärkt skydd ur många synpunkter men om man nu av någon anledning inte vill begagna sig av dem så är oskyddat sex INTE en särskilt bra lösning.

  Bortsett från smittorisken så finns också risken för oönskad graviditet oavsett om mannen kommer eller inte. En del män har rikliga försatser som innehåller aktiva spermier som kan ge upphov till en graviditet.
  Detta gör att ditt uttalande om att ”men om jag blir gravid för att jag har haft oskyddat så kommer jag inte utsluta helt att han faktiskt kom i mig (men ljög om att han inte hade gjort det)” inte är vidare värst smart.

  Ungefär på samma nivå som om en man som hade gjort dig gravid vid oskyddat sex pga just försatsen skulle anklaga dig för att ha haft oskyddad sex med någon annan, för han kan ju inte vara ansvarig för graviditeten om han inte kom i dig…?

  För den delen så är det rent generellt inte säörskilt svårt för en kvinna att efter samlag avgöra huruvida mannen kom i henne eller inte, eftersom en stor del av satsen brukar komma ut igen..

  ”En man behöver inte spruta, allt annat är påhitt.”
  Som de flesta män kan verifiera så är det fullt möjligt att det emellanåt blir så att man faktiskt helt plötsligt kommer innan man hinner reagera. Vilket är en riskfaktor man måste räkna med vid oskyddat sex.

  P-piller är dock inte heller en särskilt bra lösning. Visst, många kvinnor äter dem utan synbara biverkningar och en del anser t om att de lindrar deras menssmärtor. Men det finns också de som får allvarliga och t om livshotande biverkningar utav dem. Dessutom så ger de inget skydd alls mot könssjukdomar. Kondom är helt klart ett på många sätt ett bättre alternativ.

  ”Måste en man verkligen komma?”
  Ska vi vara petiga här så är det faktiskt också så att kvinnliga orgasmer också ökar risken för en graviditet genom att muskelsammandragningarna hjälper till att pressa upp spermierna mot livmodern. Så med samma resonemang så skulle man vid oskyddat sex alltså kunna ifrågasätt huruvida kvinnor verkligen behöver komma eftersom deras orgasmer också bidrar till en ökad graviditetsrisk.

  Idiotresonemang i båda fallen..

  Kanske ska tillägga att risken för att en kondom ska spricka vid sex är ungeför lika med noll.

  Mvh

  J

 2. Bara av nyfikenhet Johan; jag skulle vilja ha en seriös källa som bevisar att spermiefyllda försatser, eller försatser ö.h.t., existerar och att de skulle vara mer benägna att göra en kvinna gravid för alla de män jag har pratat med förnekar att detta finns. På ungdomsmottagningen beskrivs de som helt oförutsägbara men finns det en vetenskap om det? Vad jag av egna erfarenheter känner till så hinner män som verkligen anstränger sig för att inte komma i någon dra ut kuken innan. Men visst håller jag med om att det kan vara riskabelt. Men det riskfyllda ligger i att alls lita på män.

 3. försatser är i högsta grad något som existerar. du känner väl om killen kommer i dig? när sperman rinner ut är det väldigt, väldigt kladdigt och det känns ungefär som när det kommer ut mycket mens på en gång. kladdigare än vanligt fittsaft. jag lovar, om han kommer i dig märker du det.

 4. Om man litar på mannen att inte sprutar sin sats av spermier i kvinnan såklart man måste lita på mannen då.Jag själv använder oskyddad sex och låter inte mig att få utlösning i min tjej.Hon litar helt på mig att jag inte kommer och hon vet att försatsen finns det lite spermier som kan simma fram till det oskyddade ägget.Jag kan lura min penis på utlösningen i henne och drar ut den innan.Penisen rycker liksom till som om det ska komma ut spermier ur urinröret men det rinner ut en försats har man sett.Man kör ändå in penisen i min tjej och vet att det finns kanske spermier i den.Frågan om som kille att inte komma tycker jag är ett bevis på att tjejen litar på en att inte spruta henne full av spermier utan tjejen får sin orgasm istället.Det där med försatsen tror jag att det är en liten chans att bli gravid med.Jag och min tjej har gjort så i tre år nu och inte blivit gravid av detta.En parentes ifrågan om försatsen så häromkvällen hade vi oskyddad sex och när jag drog ut min penis
  så kändes som det inte skulle komma utlösning.Det rann ut helt automatiskt ut spermier ur min penis.Min tjej blev lite orolig för det var mest genomskinlig vätska i försatsen men jag fick köra in min penis igen.Jag satte på en kondom efter en stund när jag skulle få utlösning i henne.Efteråt låg vi och pratade om min ovanligt mycke av försatsen som kom ut ur min penis.Vi kom fram till att vi killars försats kan vara olika mycket när den kommer ut.Det mest troliga tycker vi att denna försats som jag fick innehöll nog spermierJag tycker att ni tjejer ska protestera mer om användning av p-piller för det är vi killar som ska skydda sig också.Ni får mer sexlust och mår mycket bättre utan p-piller.Jag använder kondom emellanåt vid samlaget.Önskar svar från dig,Johanna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.