10 saker att hålla koll på valåret 2018

10 saker att hålla koll på valåret 2018

  1. Politiker som formulerar varför man borde rösta på dem istället för varför man inte borde rösta på någon annan.
  2. Personer som påstår att en röst på Moderaterna är en röst på Sverigedemokraterna eller tvärtom, att en röst på Sverigedemokraterna är en röst på Moderaterna. En röst på ett visst parti är förstås en röst på det partiet.
  3. Personer som i dag skyller alla problem på den tidigare eller den sittande regeringen och från och med 2018 kommer att skylla dem på den tidigare eller den sittande regeringen beroende på valutgången.
  4. Miljöpartister som inte kan bestämma sig för om Miljöpartiet är ett regeringsparti eller ett oppositionsparti. Frågan lär få ett definitivt svar efter valet.
  5. Allianspartister som kritiserar Socialdemokraterna för att inte ha genomfört reformer som de motsatte sig när de satt i regeringen.
  6. Spår av frånvaro av negative campaigning.
  7. Partiledare som inte gör något nummer av att de träffat en vanlig människa. Ingen vill ändå höra talas om det där mötet med en vanlig människa som råkade tycka precis som dig och därför illustrerar behovet av ditt partis politik.
  8. Jimmie Åkesson när han pratar om de där tjugo procenten som röstar på Sverigedemokraterna. Partiet fick 12,86 procent av rösterna i det senaste riksdagsvalet.
  9. Politiker som avfärdar opinionsundersökningar när det går dåligt men inte är sena att blåsa upp dem när det egna partiet ökar eller ännu hellre när motståndaren tappat några procentenheter.
  10. Partiledare som inte räknar ord i andra partiledares tal. Ingen är intresserad av att någon partiledare inte använde ett visst ord som du råkar gillar och som du kollat att hen inte använde i sitt partiledartal. Kom igen när du kan säga ”inte en enda gång nämnde Björklund EU i sitt tal”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.