Sex som känns bra

Sexologen Charlotte Makboul avråder från att ge unga rådet att bara gör sådana som känns bra i sexuella sammanhang utan att samtidigt utveckla vad man menar med att något känns bra. De senaste åren har vuxna pratat om att låta den så kallade brakänslan vägleda oss i sexuella sammanhang. Det ska kännas bra innan, under och efter sex. Det låter bra, men för den som aldrig haft sex kan det vara svårt att relatera till hur bra sex känns, hur sex känns när det är bra. Kanske kan dåligtkänslan vara enklare att identifiera även om det är ett mer tilltalande perspektiv att sex känns bra snarare än att det i vart fall inte känns dåligt.

”Första gången är obekvämt och osäkert framförallt för heterosexuella. Plötsligt ska man ta i någon annans kön när man knappt vet något om sitt eget” säger Makboul till Metro. ”Kommunikation är nyckeln till en positiv sexdebut och hur vi uppfostrats kan påverka hur bra vi är på att kommunicera.” Jag tror att det ligger mycket i det och det gäller inte bara första gången.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.