Sex in the Metro

Jag har något slags kärleksförhållande till Metro. Jag hade läst Metro i Stockholm. Plötsligt kom tidningen till Sundsvall. Jag läste var och vartannat nummer, inte sällan på bussen. Att den var gratis bidrog förstås. I övrigt var jag hänvisad till Dagbladet hos min farmor, Sundsvalls Tidning hos mina föräldrar och alla möjliga dagstidningar på Sundsvalls stadsbibliotek.

För några år sedan hade Metro ett samarbete med RFSU då Maria Bergström och Pelle Ullholm hade frågelådan ”Fråga Pelle och Maria”. De kommenterade även sexrelaterade nyheter. Av någon anledning försvann sexsidan i Metro.

Men nu är den tillbaka fast med Ullholm och sexualupplysaren Suzann Larsdotter. Av en slump såg jag att Metro hade en förstasida med rubriken ”6 saker du måste veta om klitoris”. En sådan tidning måste man ta med sig hem. Då såg jag att det var första artikeln av Metros nya serie om sex och relationer.

Jag hoppas att personer som läste om hur lång klitoris är, att enbart en tiondel av den finns utanför kroppen, inte bara samlar på sig kunskap utan också låter det påverka hur de har sex. För som Larsdotter skriver i Metro är ”Klitoris enda kända funktion är att ge njutning”.

En del får bara orgasm av klitorisstimulans. Ibland pratar man om klitorisorgasmer och vaginala orgasmer. Ofta har man gjort det för att skilja orgasmer vid handsex och oralsex från orgasmer vid vaginala samlag. Men det går att komma åt klitoris via fittan vid omslutande sex. ”Det är därför ingen skillnad mellan klitorisbaserade eller vaginala orgasmer” menar Larsdotter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.