Hela kuken ska leva

I ett diskussionsforum om sex undrade en person om hela kuken måste in vid sex, om det inte ger kukpersonen någonting annars. Personen som undrade lever med en kukperson som har fått för sig att hela måste in trots att denne aldrig upplevt det med någon. Det skulle kunna vara en förklaring till fixeringen, man vill ha det man inte kan få eller det man aldrig har upplevt. Det skulle inte förvåna mig om kukpersonen har framställt sig som en i mängden då dennes partner undrar hur kukpersoner i allmänhet vill ha det. Personer har en benägenhet att framställa sina egna sexuella preferenser som mer allmänna än vad de är. Det kan också vara ett sätt att rättfärdiga dem. Jag vill att hela kuken ska få plats och det vill alla andra med kuk också.

Man kan förstås stanna upp och tänka vadå ”inte ger kukpersonen någonting annars”? Sexpartnern då? För mig är det dock självklart att man måste kunna prata både om hur kukpersoner och fittpersoner föredrar att ha sex vid separata tillfällen också. Detta utan att framställa dem som homogena grupper eller utgå ifrån att deras sexualitet och sexuella preferenser kontrasterar varandra.

Frågan i diskussionsforumet handlade inte helt oväntat om vaginala samlag. Jag har av någon anledning aldrig sett någon diskussion om hela kuken måste in vid analsex eller oralsex. Över huvud taget handlar diskussionen om kukstorlek i stort sett alltid om vaginala samlag. Man talar sällan om svårigheterna att få in stora kukar vid oralsex, att det kan vara ansträngande för givarens käkar. De eventuella svårigheterna är kopplade till heterosex, till vaginalsex. Personer med fitta som gillar stora kukar får inte höra att det beror på att de har stora munnar trots att det hade varit helt i linje med det vanligare påståendet om att fittpersoners dragning till stora kukar skulle säga något om det egna könsorganets storlek.

Måste hela kuken in för att det ska ge kukpersonen något? Jag har ingen kuk och vet inte hur det känns att få en sådan omsluten. Om det avgörande är om man kan pussla in hela eller inte. Om jag utgår från personer jag haft sex med och personer som uttalat sig om detta verkar inte sex stå och falla med det, men det finns säkert personer för vilket pusslandet är viktigare än allting annat. Allt finns.

Det är intressant att fundera på vad personer är fixerade av i förhållande till hur stor kuk de har. Jag upplever att personer med mindre kukar är mer fixerade av att sex måste hålla en viss hastighet. Ibland har jag undrat vad det beror på. Om de fått för sig att deras sexpartners vill ha det så eller om de känner mer i ett högre tempo. Jag hoppas på det senare då det för min del inte känns mer att ha sex med någon med medelstor (eller mindre) kuk i ett högre tempo. Det kan snarare kännas mindre. Jag förknippar det dessutom med förtidig utlösning. Om det mot förmodan skulle kännas mer är det ofta på bekostnad av att sexet får pågå ett tag. Då föredrar jag att ha sex i ett långsamt (eller varierat) tempo med en storkukad person.

Jag har ingen aning om hur stor kuk personen som hade fått för sig att hela måste in hade, men jag kan tänka mig att personer med medelstora eller mindre kukar är mer fixerade vid att hela ska in. Det framställs ibland som fördelen med mindre kukar, att de lätteligen får plats och det utan att det är smärtsamt.

Välhängda personer har nog till förbannelse fått höra att det kan vara svårt eller omöjligt för dem att få sina kukar omslutna till roten. Det borde inte komma som en chock för dem om det inte skulle gå även om pratet om hur mycket enklare det är att ha sex med någon som har medelstor eller mindre kuk förstås skulle kunna ha motsatt effekt hos en del storkukade personer och skapa en fixering vid att hela kuken måste in.

Det är klart att fittpersoner också kan vara fixerade vid att kukar måste in hela vägen. Människors fixeringar i sexuella sammanhang tycks inte sällan handla om hur de har fått för sig att deras sexpartners (o)beroende av könsorgan vill ha sex. För oss som inte upplever att sex står och faller med pusslandet, eller någon annan sexuell preferens som ibland framställs allmän, kan det därför vara bra att vara öppen med att det inte är avgörande för oss.

För egen del är det bara tilltalande med kukar som inte får plats. Det faktum att det inte går tyder på att kuken är större än snittet. Jag vill helst kunna greppa tag om kuken (gärna med bägge händerna) samtidigt som jag en stor del kuk i mitt underliv, men så har jag sexleksaker som jag inte skulle kunna få inte hela vägen ens med våld också.

8 thoughts on “Hela kuken ska leva

 1. Som sagt var individuellt, men för mig definitivt ett stort plus med omslutning kring roten vid samlag, skulle säkert ha tyckt att det tillförde en extra dimension vid oralsex också, om jag varit med om det. Ingen uppfattning ang analsex. Upplever det dessutom som ett medfött beteendeprogram, som inte handlar så mycket om njutning som om att det ska kännas ”rätt” på någon väldigt primitiv nivå. Viktigast vid själva utlösningen. Det närmaste jag kommer en rimlig liknelse just nu är skillnaden mellan att kramas med en eller bägge armarna. Det är fortfarande jättetrevligt, och fyller sitt huvudsyfte, att kramas även om ena armen är i gips eller upptagen med t.ex. en konsumkasse. Men det känns mer helgjutet att kramas med bägge armarna, det är så det ”ska vara”.

 2. Det är alltså inte så att ju större andel av penis som är omsluten, desto bättre (även om den aspekten också finns), utan om att de nedersta två-tre centimetrarna av skaftet (dvs roten) registrerar omslutningen på ett helt eget specifikt sätt som jag inte öht upplever vid omslutning mitt på skaftet eller bara av ollonet. Har också intryck av lite olika skäl att jag inte alls är ensam om att uppleva saker på detta sätt. Skulle jag gissa så tror jag att det här är en del av basic function för de allra flesta, men att olika kukpersoner upplever det olika starkt och olika medvetet. Och från upplevelse till att kunna sätta ord på något man kanske aldrig lärt sig sätta ord på är det ju ytterligare ett steg. Jag har aldrig stött på något begrepp för det här, trots att det är en så tydlig upplevelse.

 3. Hela fittan ska leva

  I ett diskussionsforum om sex undrade en person om både vänster och höger sida av fittan måste få beröring vid sex, om det inte ger fittpersonen någonting annars. Personen som undrade lever med en fittperson som har fått för sig att båda halvorna måste stimuleras trots att denna aldrig upplevt det med någon. Det skulle kunna vara en förklaring till fixeringen, man vill ha det man inte kan få eller det man aldrig har upplevt. Det skulle inte förvåna mig om fittpersonen har framställt sig som en i mängden då dennas partner undrar hur fittpersoner i allmänhet vill ha det. Personer har en benägenhet att framställa sina egna sexuella preferenser som mer allmänna än vad de är. Det kan också vara ett sätt att rättfärdiga dem. Jag vill att hela fittan ska få stimulans och det vill alla andra med fitta också.

 4. Hej,
  jag undrar bara om du skulle kunna skriva någonting om orden ’kukperson’ och ’fittperson’. Jag har sett dem i andra sammanhang också och förstår att syftet är att kunna prata om villkor och upplevelser för folk med specifika könsorgan utan att automatiskt koppla ihop det med könsidentitet och det är ju bra. Men när ordet -person sätts direkt efter ordet för könsorganet, kan det inte få motsatt effekt då? Det är ju kortare och betydligt smidigare än ’person med fitta’/’person med kuk’, men när det sätts ihop till ord låter det för mig som att könsorganet definierar personen. Jag är transperson, född med fitta, och för mig känns det olustigt att identifiera mig med ordet ’fittperson’. Det är liksom det sista jag är. ’person som har en fitta’ är jag ju däremot, det är ett anatomiskt faktum. Jag talar bara för mig själv här, och undrar mest om du har tänkt något på det?

 5. Mats:

  Din liknelse hade varit mer relevant om den hade handlat om det faktum att en del fittpersoner inte vill ha eller inte får ut någonting av stimulans i själva underlivet, men klitorisstimulans. Den frågeställning du lyfter är helt ny för mig.

  Om man vill ha enbart klitorisstimulans eller inte är förstås också individuellt. Att kuken måste in hela vägen är förstås en preferens man kan ha, men du kan nog inte uttala dig om en person med 30 cm kuk, hur hen ser på det.

 6. Tycker personligen om känslan av att det är omslutande vid roten, men detta kan vad mig anbelangar lika gärna lösas med att man använder händerna

 7. Jag har fått höra många gånger att den är för stor, det gör ont.. Jag är försiktig, men det är svårt ha sex med en lång och grov kuk. Det är inte alltid en fördel vara välhängd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.