Ska vi döda barn?

Jag minns när en man frågade om han fick ejakulera i mitt underliv för första gången. Vi var mitt uppe i ett samlag och jag blev ganska ställd. Av någon outgrundlig anledning gav jag honom mitt samtycke till att ejakulera i mig. Det låg verkligen inte i mitt intresse. Måhända gav det honom någonting, men jag märkte inte av någon skillnad sexuellt. Skillnaden mot våra tidigare samlag kom istället efteråt i form av oro. Tänk om jag blir gravid.

Om man ska säga någonting positivt med denna erfarenhet. Han frågade om han fick ejakulera i mitt underliv, jag hade att ta ställning till någonting, det var inget som framställdes som en självklarhet, och framförallt att jag lärde mig någonting viktigt om min sexualitet.

Tidigare hade jag inte förstått att det var sådant heterosexuella par med åtta minuter samlag ägnade sig åt. Jag berättade för några äldre vänner om att en man som kände till att jag inte använde något hormonellt preventivmedel hade frågat om han fick ejakulera i mitt underliv. Män ejakulerar i kvinnors underliv och en del frågar inte ens om lov. Se till att skydda dig. Skyddade mig gjorde jag redan, men erfarenheten fick mig att bli tydlig med att jag under inga omständigheter ville ha sperma i mitt underliv. Innan dess hade det inte ens varit en fråga.

I den mån jag ens hade tänkt på saken var det kopplat till att göra barn. Jag övervägde inte att skaffa barn när jag var 14 år. Jag pratade inte ens om ”när jag ska ha barn”. Det fanns inget ”när”, däremot ett teoretiskt ”om”. Om jag hade varit förälder hade jag, och så vidare.

Efter flera år som sexuellt aktivt förstår jag fortfarande inte varför heterosexuella har barnalstrande sex som sitt standardsex. (Fundera en stund på varför en heterosexuella har så svårt att föreställa sig hur homosexuella har sex) Kvinnor använder vanligen preventivmedel, men det gör de för att kunna ha sex som påminner om det barnalstrande, för att någon man ska kunna ejakulera i deras underliv. Man klockar det inte för att ske vid ägglossning. Man har det när man har sex. Hur är det med andra som inte har några planer på att skaffa barn eller har bestämt sig för att helt avstå? Har de också sex som om de skulle skaffa barn? Och hur är det efter klimakteriet?

Det är som regel enkelt för män att få utlösning av samlag. Män som är oförmögna att hålla sig kan enkelt släta över detta faktum med att kvinnan var så bra. Kanske tyckte du att det var tråkigt att jag ejakulerade i ditt underliv efter bara några få stötat ut och in, men du var så bra.

Det kortvariga samlagen kan förstås ha andra orsaker.  Tidsbrist, att den ena eller den andra inte vill eller har energi att ha sex längre, eller – som i mer sällsynta fall – att kvinnan inte kan hålla sig.

Det har blivit något av en sanning att kvinnor som grupp är oförmögna attt få orgasm av omslutande sex. Jag antar att man har de åtta minuter långa samlagen som rimligen inte är värda av klä av sig på kroppen för ens en gång i åtanke. Jag är tämligen övertygad om att en bidragande orsak till detta är att samlagen som regel är så kortvariga.

Hur vanligt är det inte att en kvinna som är nära att få orgasm under omslutande sex avbryts av att en man får utlösning? Det hade förstås varit utmärkt om syftet vore att göra barn och man hade bråttom. Plötsligt förstås jag varför en man och en kvinna frågade varandra ”Ska vi döda barn?” när de ville ha sex.

5 reaktioner till “Ska vi döda barn?”

 1. Tror, precis som du skriver, att kvinnors oförmåga att komma under omslutande sex har att göra just med att de som uteslutande har omslutande sex helt enkelt har ganska dåligt sex. Jag har inga problem att komma under omslutande sex, men kommer sällan med män som endast visar intresse av sådant sex eftersom det i regel brukar vara ganska dåligt sex allt som allt.

 2. Tack för din kommentar!

  Håller med. De som uteslutande vill ha omslutande verkar också vara inne på att man ska knulla i en viss takt. Man kan som regel promenera längre än man kan springa. De vill knulla fort och därmed blir det ganska kortvarigt då de sällan är de mest uthålliga.

  Har skrivit om varför samtidiga orgasmer är så eftersträvsvärda här: http://johannasjodin.se/2012/10/05/samtidig-orgasm-eller-ingen-orgasm-for-kvinnans-del/

  ”Jag tror att samtidiga orgasmer till stor del har blivit eftersträvansvärda på grund av allt kortvarigt sex människor har med varandra. Får kvinnan inte orgasm under de åtta minuterna av kuken i fittan-sex är hennes sista hopp att få orgasm att få det samtidigt som mannen. Jag har i alla fall mycket svårt att tänka mig att det vore lika eftersträvansvärt om kvinnor i likhet med många män kunde räkna med orgasm vid de flesta eller alla sextillfällen.”

 3. Åh jag älskar sånt där snabbt, omslutande sex där killen ejakulerar i mig! En riktigt vild snabbis kan få mig så kåt att jag vill köra igen direkt. Har också hänt att jag träffat killar som efter några minuters vila är redo för det. Bästa sexet ever! (kan också tillägga att jag aldrig får orgasm tillsammans med andra, så det är inte heller något jag kämopar för att uppnå och blir besviken när jag inte får vid ett kort samlag)

 4. med tanke på att försatsen kan ha aktiva bebisfrön, så är det gambling hela tiden oavsett att ha oskyddat sex.

 5. Johan Åström:

  Att försatsen kan innehålla sperma innebär inte att den räcker för att befrukta någon. Den relevanta frågan om den är kapabel att göra någon gravid. Jag tror inte det, och har ”gamblat” en hel del sett från ditt perspektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.