Ingen rättighet att ejakulera i någon utan samtycke

Samtycke till sex är ett samtycke till sex, varken mer eller mindre. Samtycke till sex är varken ett samtycke till att ejakulera i någon eller att urinera på denne. Utgå inte från att den du har sex med vill bli ejakulerad i. Att ejakulera i någon kan vara förenat med ett risktagande, oönskad graviditet eller en förhöjd risk att bli smittad av någon sexuellt överförbar sjukdom, varför man bör försäkra sig om att samtycke föreligger innan man ejakulerar i någon.

Om en kvinna använder något hormonellt preventivmedel innebär inte det per automatik att hon vill ha din sperma i någon av sina kroppsöppningar. Du kan för all del fråga om det är okej, och skulle det vara okej får du givetvis ta ansvar för de eventuella konsekvenserna av ditt handlande. Om kvinnan blir gravid och väljer att behålla barnet, hur ställer du dig till det? Om en kvinna tar initiativ till att bli ejakulerad i underlivet eller går med på det kan du inte utgå från att hon använder hormonella preventivmedel eller att hon inte har någon sexuellt överförbar sjukdom på lager.

För en del kukpersoner är det en självklarhet att man inte ejakulerar i någon utan lov, för andra en självklarhet att man har rätt att göra det. Har hon sagt ja till sex är allt tillåtet.

Huvudproblemet utöver det uppenbara – att en del inte respekterar andras kroppsliga integritet – är män som inte kan kontrollera sin utlösning och inte kan föreställa sig sex utan att de råkar ejakulera i sin/a partner/s. Männen själva verkar främmande inför att en del kan låta bli att komma i personer de har sex med, och de stryks medhårs av partners som kanske är minst lika främmande inför det, men som också lider med dem. Sluta stryka dem medhårs. Det är inte synd om män som saknar kroppskontroll så till den grad att kvinnor ska ställa upp på att ta emot deras utlösningar i tid och otid och utsättas för onödiga risker.

Vet du med dig att du inte kan ha omslutande sex utan att ejakulera i personen kan du antingen vara öppen med det, och komma fram till någon lösning eller använda kondom. Om du inte kan tänka dig att använda kondom och inte har någon sexpartner som vill bli ejakulerade i får du finna dig vid att det inte blir något omslutande sex för dig.

Om att ejakulera i någon utan samtycke skriver Nyheter 24:s Eric Carlsson läsvärt. Storbritanninen har en samtyckeslagstiftning och en kvinna har anmält en man som ejakulerade i hennes underliv. Kvinnan hade samtyckt till sex och varit tydlig med att samtycket bara gällde under förutsättningen att mannen inte ejakulerade i henne. Mannen struntade i detta och kvinnan blev gravid.

”Om en kvinna – eller en man för den delen – säger att du kan ta på hennes bröst men inte på hennes kön så innebär det, just det, att du kan ta på brösten men inte på könet.

Om hon säger att hon vill ha sex med dig men att du inte får komma i henne så innebär det, just det, att du inte får komma i henne.

Om du i stället säger ”jag gör vad jag vill” och får utlösning ändå är risken stor att du gör dig skyldig till ett sexuellt övergrepp. Och då är det viktigt att fallet prövas av en domstol.”

7 thoughts on “Ingen rättighet att ejakulera i någon utan samtycke

 1. Nej, jag skulle följa den brittiska kvinnans exempel och anmäla den som ejakulerade i mig. Jag har blivit det 2 gånger efter mitt godkännande, ena gången svarade jag ”ja” på grund av osäkerhet, andra gången hade jag mens. Det var helt meningslöst bägge gångerna.

 2. Meningslöst för dig men antagligen inte för din partner. Man kan göra saker för andra människor. Det är tillåtet. Men jag antar att din motvilja till detta handlar mest om oönskad graviditet och Sexuellt överförbara sjukdomar?

  Detta är en kommentar på din kommentar. Jag håller med dig om budskapet i din text: dvs det är inte ok att komma i någon om den personen sagt att inte är ok.

 3. Olyckor kan hända även om man drar ur. Finska rycket kan misslyckas. Vissa män har mer försats än andra och denna innehåller en viss del spermier dock inte såsom ejakulationen. Det där med reproduktionssex låter märkligt. Precis innan ejakulationen sväller penis upp maximalt. Lyckas man time:a detta med orgasmens sammandragningar så pratar vi some good shit sex.

 4. Hej! Vilken fin blogg du har!
  så till detta med fittsprut…Jag trodde först det ev handlade om sprutorgasmer..men icke..
  jag har det problemet att jag INTE kommer lättare av hand eller munsex, (kommit EN enda gång av det..vet inte vad han gjorde annorlunda tyvärr) utan av just penetrationssex. Min fitta kanske är konstig… och allra lättast kommer jag samtidigt som jag känner min partner komma i mig. Det är störtläckert. Jag fattar att jag tillhör undantagen… och jag önksar faktiskt att jag kunde variera mig mer..men jag vill att andra av alla kön ska veta att såna som jag också finns, det är inte värdelöst för alla..
  Men ja för fan lösningen är enkel…fråga vad som är ok och acceptera svaret..

 5. Hej,

  du är inte den första som tror att fittsprut avser kvinnlig ejakulation. Ordet är kanske lite olämpligt av den anledningen. Om någon har förslag på ett bättre ort är jag idel öra.

  Jag kan komma av handsex, oralsex och vaginalsex. Tidigare var jag som du och kom bara av vaginala samlag så jag är väl medveten om att sådana som dig finns, men det är förstås bra att poängtera det för som du skriver vet inte alla det.

  Jag har alltid haft svårt att relatera till att samtidig orgasm vid samlag skulle vara avancerat för oftast när det är ”orgasm nära”-skönt sammanfaller det med att det också är det för den jag har sex med.

  Tack tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.