Ja, vi slutar!

P-piller kritiseras med ojämna mellanrum, och vi kan räkna med några artiklar om p-piller i dagarna med anledning av det senaste dödsfallet som flera har skrivit om under dagen. Det kom ärligt talat som en chock för mig. Jag vet om att det finns en sådan risk, men det är inte något jag ens tänker på när jag kritiserar hormonella preventivmedel i allmänhet och p-piller i synnerhet.

Statusuppdateringar om att män borde ta mer ansvar i sexuella sammanhang och kritik mot läkemedelsföretagen i all ära, men det har vi hört förut och ingenting har hänt. Det går att sluta med p-piller och det går att tala om för sin/a partner/s att nu räcker det.

9 thoughts on “Ja, vi slutar!

  1. Ang Vi:et: jag skulle också valt bort p-piller om jag var kvinna (eller om det kommer för män också)

    Är P-dator inte pålitligt nog?

  2. P-dator använder väl personer som vill ha sperma i fittan, det har jag knappt någon erfarenhet av. Skulle döda den som kom i mitt underliv utan tillåtelse. Jag ligger med olika män, måste skydda mig mot STI.

  3. P-datorer tar inte hänsyn till eventuella oregelbundenheter i menscykeln, och är därmed inte tillräckligt säkra, det är alltför lätt att efter några cykler helt förlita sig på att datorn har rätt. Har man bara en partner är Billingsmetoden eller kombo med BBT (basal body temperature) bättre, då man själv kan hålla koll dag för dag (ingen teknik att förlita sig på) och vet när det är säkert och inte. Eller hormonfria pessar. Annars är det kondom som gäller. Det jobbas på att få fram spermiedödande medel som även blockerar STI (att användas ihop med pessar) men än så länge finns inga sådana på marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.