Vi kan påverka andras sex

Sedan jag sexdebuterade som 14-åring har jag tilltalats av att ligga med sexuellt erfarna personer. Medan en del har en övre gräns för hur många framtida partners (eller till och med sexpartners i vissa fall) får ha varit sexuellt intima med har jag snarare en undre gräns. Jag har ingen önskan om att vara någons första sexuella erfarenhet och inte heller den tionde om jag får välja. Jag är gärna den femtionde om det går. I mina ögon kommer du aldrig att vara sexuellt förbrukad, däremot kommer jag att betrakta dig som mer eller mindre erfaren.

De som betraktar människor som sexuellt förbrukade om de legat med fler än ett specifikt antal personer har sällan en positiv eller ens neutral inställning till partners tidigare sexuella umgängen. Sexpartners ska för all de ha legat med några stycken, att vara ”oanvänd” ger ingen status, men det får inte gå för långt för att använda ett vanligt antifeminsitiskt uttryck.

Om en person jag ligger med ger ett erfaret intryck tilltalas jag av det. Om jag kan har skäl att tro att personen slickat många kvinnor med olika preferenser och uppvisar en medvetenhet om dessa kommer jag inte bara uppskatta att personen samlat på sig de erfarenheterna. Jag kommer med största sannolikhet också att se positivt på personens tidigare sexuella umgängen. Jag tror inte på självlärda ligg eller på att det blir bra om man bara är kär. Jag vet inte ens om jag tror på självlärda onanister med tanke på hur vanliga onaniråden är.

Om jag finner att en person är bra i sängen tänker jag att personen är en produkt av tidigare sexuella umgängen som hen har kunnat utvecklas tillsammans med. Utan alla tidigare personer, eller personer vid sidan om som det många gånger är i mitt fall, hade personen förmodligen inte slickat mig lika bra, varit lika bra på att ha sex länge, varit lika medveten om att kvinnor och deras underliv fungerar olika.  Att de har olika preferenser som kan förändras övertid. På vilket sätt hade jag gynnats av att vara den personens femte sexuella erfarenhet i det fallet?

Jag är övertygad om att det faktum att mina sexpartners har erfarenhet av bra sex med andra (och att de fortsätter att samla på sig sådana erfarenheter under tiden vi har sex) kommer att gagna mitt sexliv. Jag kan därför omöjligen vara något annat än välvilligt inställd till mina sexpartners tidgare eller pågående sexuella umgängen.

Ibland undrar jag om inte oförmågan att hantera sexpartners tidigare sexuella erfarenheter och monogamin i stort i stort sett handlar om människor som är rädda för att bli jämförda med andra sexuellt. Rädda att en sådan jämförelse skulle vara till deras nackdel då de har bilden av att andra är mer sexuellt engagerade och kåtare. Går man i sådana funderingar kanske man borde bli mer engagerad för det är knappast så att man måste ligga med andra för att inse att gräset kan vara grönare på andra sidan. Jag tror heller inte att monogama skulle vara mindre benägna att ställa sexpartners mot varandra, tvärtom tror jag att det blir viktigare om man bara får hålla sig till en person för då torde det vara viktigare att den enda personen kan leva upp till alla ens förhoppningar om hur bra sex ska vara. Om jag har halvdant sex med någon är inte det hela världen, jag kan hitta bättre sex på annat håll utan att det innebär att jag kommer att lägga ner allt vad halvdant sex heter. Halvdant sex kan vara trevligt det med om det inte är det enda som erbjuds.

Då jag är väl medveten om hur viktiga tidigare sexuelle umgängen har varit för att forma de jag betraktas som bra i sängen föreställer jag mig också att jag kan påverka hur mina sexpartners är tillsammas med andra genom mitt sätt att vara.

Då jag är ickemonogam tvingas jag förhålla mig till att det finns andra i mina sexpartners liv. På samma sätt som deras tidigare erfarenheter har varit bra för mitt sexliv hoppas jag vara någon som bidrar till att andra har bättre sex åtminstone med de jag har legat med.

Hur man kan bidra till att göra sex bättre för utomstånde är något jag har tänkt på en hel del. Att förmedla att man kan ha sex i längre än åtta minuter tror jag är av yttersta vikt. Den som kan ha sex i timmar kan anpassa sig efter olika längdmässiga önskemål, det kan inte den som är slut efter åtta minuter. Att normalisera olika uttryck för kvinnlig kåthet likaså. Det finns män som känner sig kränkta av kvinnor som tar sig själva på underlivet vid penetration.  I deras huvud ska kuken räcka och får smekandet till ett underkännande av deras sexuella förmågor. Dessa män blir färre verkar det som och det har antagligen inte med att göra att prestigemännen är förlorade, utan att de tvingats vänja sig vid att många kvinnor vill ägna också sina egna kroppar uppmärksamhet under sex. (Och att några av oss skrattat åt dem.) Kanske har det också slagit dem att det kan ses som ett uttryck för att kvinnan är kåt och vill göra det sköna skönare och det är kanske inte alls så dumt om man tänker efter…?

Nyckeln till att göra sex bättre för andra tror jag för det första är att lägga ned synen på människor – främst kvinnor – som sexuella engångsartiklar, för det andra att vara öppen med att ens egna sexuella preferenser inte är allmänna och för det tredje att ta ansvar för det sexuella klimatet i meningen hur vi ligger och är mot varandra.

Om jag hade tyckt om att bli nypt hårt i bröstvårtorna och sagt till mina sexpartners att de borde veta att alla kvinnor gillar det hade det drabbar kvinnor som inte alls gillar det OM de hade varit tillräckligt oerfarna för att tro mig. Då det gör ont om man har bröstvårtor som är känsliga för sådan beröring skulle de antagligen reagera instinktivt negativt. De sexuella inslagen som uteblir för att kvinnor talat om för tidigare sexpartners att ingen kvinna vill både det ena och det andra torde därför vara ett betydligt större problem.

Tror man att ens preferenser inte är så vanliga kan man med fördel uttrycka det och måhända kommer det att visa sig att man bara är en i mängden. Antingen verkar personer tro att deras sexuella önskemål är allmänna eller unika när det i själva verket finns olika sexuella ”personlighetstyper” med vissa individuella avvikelser. Det finns inte lika många miljarder sett att vilja få sin fitta slicka på som det finns kvinnor och tur är väl det.

6 reaktioner till “Vi kan påverka andras sex”

 1. Johanna:

  ”[…]och för det tredje att ta ansvar för det sexuella klimatet i meningen hur vi ligger och är mot varandra.”

  Jag ser inte mycket ansvarstagande från din sida i förhållande till män i allmänhet bara en massa konventionalla krav och förväntningar.

  ”Sedan jag sexdebuterade som 14-åring har jag tilltalats av att ligga med sexuellt erfarna personer.”

  Mycket konventionell kvinnlig förväntning. Jag håller med dig att sex är bättre med sexuellt erfarna människor men om jag skulle som man ha samma krav på kvinnlig erfarenhet och virilitet som du har på män skulle jag nog aldrig ligga med en kvinna, så sexuellt tråkiga och hämmade är de flesta kvinnor, men det är säkert på något sätt mitt eget fel?

  Du skriver om angelägna saker men ditt problem är att du är för förstående och ansvarsbefriande i förhållande till kvinnor. Det verkar som din grundläggande uppfattning om män och kvinnor och det könsliga är att kvinnor är könsligt sett godare och oproblematiskare än män mao. att kvinnor är naturligt jämställda.

  Du löser inga sexuella problem med den här bloggen för din förståelse av de könsliga problemens essentiella natur är felaktig.

 2. ”Utveckla!”

  Nej, jag tänker inte göra det för jag tror inte att du missat något i meninengen bristt på information eller kunskap. I Sub specie aeternitatis-perspektiv står du för en radikal kvinnlighet, inte radikal jämställdhet och din konventionlitet förhindrar dig från att förstå det här. Jag säger bara en sak om detta: krävande är kvinnlighet, givande är jämställdhet-

 3. ”Ibland undrar jag om inte oförmågan att hantera sexpartners tidigare sexuella erfarenheter och monogamin i stort i stort sett handlar om människor som är rädda för att bli jämförda med andra sexuellt. Rädda att en sådan jämförelse skulle vara till deras nackdel då de har bilden av att andra är mer sexuellt engagerade och kåtare. ” <- Quoted For Truth

 4. Håller med. Övning ger färdighet, hur kan det vara så kontroversiellt? Mina bästa ligg har varit med män som haft många partners och som är genuint intresserade av sex. (Tanja Suhinina har skrivit ett bra inlägg om ”sex som hobby”.) Och det finns en skillnad där – nästan alla säger att de gillar sex om man frågar, men det är långt färre som verkligen tar sig tid att bli bättre på det, utveckla sin färdighet och lära sig mer.
  När jag träffar män som är bra på att ligga, sänder jag ofta en tacksam tanke till dem som har legat med dem innan. One for the sisterhood, liksom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.