Det är viktigare att det känns bra än att du gör någonting du tror på

Det känns bra, har jag aldrig svarat när någon undrat varför jag inte rakar mina armhålor, men det går antagligen att vara framgångsrik med den repliken när man helst av allt vill byta samtalsämne. Det måste förstås inte handla om håriga armhålor, det kan röra sig om andra saker som man inte kan ägna sig åt utan att människor undrar varför. I mitt fall får jag många fler frågor om varför jag rakar huvudet, det enda område en kvinna inte ska raka. Men också för att det är mer påtagligt.

Att göra saker för att det känns bra anses i många sammanhang vara  synonymt med att göra saker av rätt orsaker. Att göra ett statement är raka motsatsen och således att göra saker av fel orsaker. Jag fick ett mejl av en person som tyckte synd om mig i fall att jag lät bli att raka mig som någon storts statement. Stackars Johanna Sjödin som gör ett aktivt val. Stackars, stackars mig. Jag förutsätter att det inte är det minsta synd om de som rakar sig för att de känner att de borde…

Jag förstår allvarligt talat inte var alla ”smaken är som baken”-individualister håller hus när personer utgår från att det måste vara ett statement att inte raka kroppen utifrån antagandet att ingen kan finna håriga (kvinnors) armhålor estetiskt tilltalande. Jag tror att jag talar för de flesta kvinnor som inte rakar kroppen nu: Jag tycker inte att jag är motbjudande. Det är inte så att jag gör mig motbjudande ”för sakens skull”. Det är du som finner mig motbjudande. Kan vi byta samtalsämne nu?

En kommentar till “Det är viktigare att det känns bra än att du gör någonting du tror på”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.