Om något som saknas i RFSU:s praktika för analsex

Utan att närmare värdera RFSU:s praktika för analsex vill jag uppmärksamma något som saknas i den. Praktikan behandlar övergången från analsex till vaginalsex vid kondomsex på sida 11. Kondombyte vid ”hålbyte” förordas, men av vilken anledning och de tänkbara konsekvenserna av att låta bli lämnas därhän. Hur man ska agera om man inte använder kondom framgår inte. Förhoppningsvis förstår läsaren att man bör tvätta kuken noggrant med tvål och vatten innan man övergår från analsex till vaginalsex, men det hade varit bra att understryka det i praktika som också riktar sig till personer som inte har någon erfarenhet av analsex.

Något som är otroligt viktigt, men som heller aldrig nämns är att man bör använda olika händer ”fram” och ”bak”. Bakterierna från analen eller analöppningen bör inte föras över till underlivet. Det är verkligen inte att rekommendera om man vill undvika underlivsproblem (bakteriell vaginos till exempel).

Om en man penetrerar en kvinna analt ska de byta
kondom om de vill ha vaginalt samlag efter det
anala. Om en man penetrerar flera partner efter
varandra ska han också byta kondom inför varje ny
partner. Detsamma gäller om man använder dildo
– byt kondom om man är flera som delar på samma
dildo.  (s. 11)

Är man begåvad med en fitta och vill undvika underlivsproblem kan det vara värt att ta det säkra före det osäkra och tydliggöra för sina sexpartners att det verkligen inte lämpar sig att använda samma händer. Förhoppningsvis känner de redan till det, men tillräckligt många gör det inte. Det är verkligen något som borde ingå i sexualundervisningen att vissa angelägenheter anses ohygieniska av kulturella skäl, medan andra de facto är det av medicinska skäl.

Förövrigt har det slagt mig hur mycket mer extremt så kallad ”ass to mouth” (A2M) måste upplevas än vad jag tidigare trott efter att ha träffat män som kunnat vittna om kvinnor som inte velat ge dem oralsex efter att de haft vaginalsex (”cunt to mouth”?). Har man rätt att tycka att någon borde slicka en om man tycker att sitt underliv är så motbjudande kan man fråga sig. Jag har mig veterligen inte stött på någon man som inte velat slicka mig efter vaginalsex. Män som inte vill hångla med kvinnor som nyss svalt sperma har jag däremot hört talas om, vilket jag finner aningen tvivelaktigt Det är hur som helst intressant att bi upplyst om sexuella beteendemönster som jag inte visste fanns.

En kommentar till “Om något som saknas i RFSU:s praktika för analsex”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.