Äckligt sex

Vad äckligt, uttryckte några personer som ska få vara anonyma när jag berättade att hade legat med några personer som var 10 år äldre än mig när jag var 14 år. Berätta att du legat med en jämnårig och du kommer inte att få frågor om vad du får ut av den personen socialt, sexuellt eller intellektuellt. Berättar du däremot att du legat med någon som är avsevärt mycket äldre eller yngre kan du räkna med att förväntas redogöra för varför det var försvarligt. Att ligga med en obegåvad jämnårig som lämnar mycket att önska både socialt och sexuellt skapar heller inte några frågetecken. Är den jämnåriga personen bara attraktiv är det grönt. Är den unga personen attraktiv måste hon eller han ha andra kvaliteter utöver de utseendemässiga.

Det upphör aldrig att förvåna mig att personer som har negativa förutfattade meningar om yngre tycker att de kan ställa högre krav på dem de inte förväntar sig något av än av sina jämnåriga som de utgår från har något att tillföra socialt, sexuellt eller intellektuellt. Antingen det eller att jämnåriga inte behöver tillföra något eftersom att de är jämnåriga.

4 reaktioner till “Äckligt sex”

 1. Detta handlar också om att vi lever i en patriarkalsk kultur. Fram till 60-talet så var det så att kvinnor inte skulle njuta sex. Gjorde hon det var hon en ”hora”. Hon skulle bara ligga där i mens mannen gjorde sitt.
  Fortfarande är det så att man tänker kuk som knullar och kommer när någon säger ”sex”. Det är mannens kuk som är i centrum i tankarna. Därför fins det en del som påstår att ”lesbiska tjejer har inte sex”. Varför tänker man inte ”stimulera vagina och klitoris tills hon kommer”, när någon säger sex? Så stärkt sitter den patriarkalska kulturen i att man tänker inte ens på tjejen när någon säger ”sex”, det är bara mannen och hans njutning man tänker på.
  När man då pratar om en 14-årig tjej som har sex med en 24-årig kille så tänker man på HANS njutning, att HAN får något ut av det. Man tänker inte på henne och vad hon får ut av det. Därför Johanna…

 2. Ja, tyvärr har ju många förutfattade meningar om åldersskillnader när det kommer till relationer och sex…det är nog något vi aldrig kommer att kunna undkomma..

 3. Själv har jag väl haft erfarenheter med kvinnor 15 år äldre och tjejer 10 år yngre än mig när jag var 26.

  Vad fick vi ut av det? Tja, jag kan inte tala för tjejerna, men jag själv var attraherad av dem och tyckte om dem.

  Utnyttjade jag tjejen som var 16? Antagligen lika mycket som jag blev utnyttjad av kvinnan som var 40.

  Har aldrig förstått mig på åldersnojan som härskar i Sverige. Jag var livrädd för att våga mig utanför de socialt accepterade gränserna med högst 1-2 års skillnad i skolan. Det var liksom först i mitten bland de 20 som jag vågade mig utanför dem och bejaka att sexualitet och attraktion inte bryr sig om åldrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.