Katerina Janouch om analsex

Sexrådgivaren Katerina Janouch uppmanade unga kvinnor att vägra analsex för drygt ett år sedan. Att de som inte vill ha analsex ska låta bli att ha det kan jag skriva under på. Det kan också många analsexutövare, men som Janoch skriver finns det män som försöker övertala kvinnor att ha analsex med dem. Analsextjat och sextjat i allmänhet ska fördömas. Janouch har en del poänger, men helheten gör att de går förlorade. Inlägget är ett lysande exempel på hur man inte bör uttrycka sig. Att en sexrådgivare som med viss regelbundet publiceras i media inte vet bättre förvånar mig.

Det finns föräldrar som oroar sig för att sina döttrar ska utsättas för oönskat analsex eller andra sexuella handlingar som inte bygger på ömsidighet, men de skulle nog inte komma på tanken att kalla män som vill ha analsex ”bajspackare” eller bakdelar som tagit skada av analsex för ”blödande babianrövar”. Genom att uttrycka sig så förlorar man de analsexutövare som nog annars hade delat ens uppfattning. Gissningsvis förlorar man också de kvinnor som har dåliga erfarenheter av analsex – och de torde inte vara få – för vad talar för att de vill höra att de har ”blödande babianrövar”?

När någon skriver någonting negativt om analsex i allmänhet brukar analsexutövare bli upprörda. Det leder till att analsexutövarna blundar för att många har dåliga erfarenheter av analsex och att en del inte är lämpade att penetrera andras analöppningar. Nyanser vore att föredra. De som gillar analsex och tar analsexkritik personligt får gärna berätta hur de har ansvarsfullt analsex istället för att okritiskt sjunga analsexets lov.

3 reaktioner till “Katerina Janouch om analsex”

  1. Jag har bara haft analsex med två kvinnor, min nuvarande bla. Och det har alltid varit för att de velat det. Vissa kvinnor tycker helt enkelt att det är skönt. Själv har jag alltid varit lite avigt inställd till att bajsa ner snorren i onödan när det finns två andra hål att tillgå. Men vad gör man inte för att tillfredställa någon man tycker om! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.