Utseendehetsande mammor utan omdöme

Önskar att jag vore smalare. Mest för att få bättre självförtroende. Men också för att få tyst på min mors klagande på hur tjock jag är”, skriver  signaturen ”Johanna” i en kommentar som publicerats på bloggen Kroppsbilder. Jag har läst liknande kroppsberättelser av andra  kvinnor som tidigare publicerats där och även då har mammorna varit i farten. Mammor som lever genom sina döttrars utseenden förekommer, men är det vanligt att de talar om för sina döttrar att de är tjocka och tjatar om att de borde göra någonting åt det? Det är hur som helst riktigt upprörande att en del föräldrar tar sig rätten att fälla negativa kommentarer om sina barns utseenden och kroppar. Föräldrar borde, som Johanna skriver, vara uppmuntrande.

Om du som läser detta har en förälder som beter sig på ett snarlikt sätt hoppas jag att du talar om för föräldern att det inte angår honom eller henne hur du ser ut och att du aldrig mer vill höra ett ord om saken. Vore jag i den situationen och mina föräldrar vägrade sluta fälla sådana kommentarer skulle jag inför andra vuxna berätta om vad de brukar säga. En del individer behöver göras till åtlöje för att förstå vad vanliga människor förstår utan att någon behöver skriva det i pannan på dem. Ingen förälder i världen har rätt att behandla sina barn illa och gömma sig bakom att han eller hon trots allt är barnets förälder. Ingen.

One thought on “Utseendehetsande mammor utan omdöme

  1. Så är det för mig. Min mamma, som själv är tjock, klagar ofta på min vikt trots att jag inte alls är tjock! jag har dock gått upp i vikt och fått lite mage och kärlekshandtag, men är själv nöjd med min kropp. Men efter kommentarer från min ”kära” mor så kan jag må dåligt i flera veckor. Tur att vi inte träffas så ofta. Det konstiga är att min mamma är underbar på alla andra sätt och vis…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.