Män som frågar om analsex första gången!

Män som frågar kvinnor de ligger med första gången om analsex kom på tal häromveckan och jag uttryckte mig ryggmärgsmässigt negativt om företeelsen. Jag vet inte om det har hänt tidigare, men jag uttryckte i alla fall att det inte var okej. En vän undrade varför det inte var okej och jag hade inget bra svar. Jag funderade några minuter och konstaterade att frågan som sådan är okej, men att jag är färgad av att män som ställt frågan första gången har varit män som borde vara utelämnade till onani. Jag hade inte satt ord på det tidigare, men jag blir alltid orolig när män jag knappt känner tar upp frågan om analsex under sex.

Män utan spärrar och fingertoppskänsla tycks vara överrepresenterade bland de som föreslår analsex första gången. Många kvinnor är rädda för analsex och har hört att det kan göra ont om det görs på fel sätt. Jag är en av de kvinnor som tror att det är smärtfritt om det görs på rätt sätt, men eftersom att så många kan vittna om skador till följd av analsex, så vore det dumt att lita på mer eller mindre okända män som vill ha analsex med mig.

Jag vill ha sex med personer som vill mitt bästa och det gäller inte minst vid analsex som har kallats sexets överkurs. Om någon har mitt bästa för sina ögon framgår sällan under sex. Jag har erfarenhet av män som varit trevliga innan och under sex, men som varit respektlösa efteråt. Antaligen för att straffa mig. Om män frågar om analsex första gången så brukar det vara den sortens män. Jag är påverkad av det och får dåliga vibbar när det sker. Överhuvudtaget anar jag oråd när män beter sig som att de vill ha gjort allt med en första gången. Det är män som jag föreställer mig kommer att prata om hur bra sexet var efteråt med sina manliga bekanta utan att ta min (negativa) upplevelse i beaktning.

I skrivande stund kan jag inte komma på någon rimlig person jag legat med som föreslagit analsex första gången. Jag kan tillägga att det nästan uteslutande är yngre män som gör det och att jag knappt har erfarenhet av bra och respektfulla sexuella relationer med yngre eller jämnåriga män. Jag är övertygad om att det finns bra män som frågar om analsex första gången, kanske framförallt bland män som har sex män. Men hur män beter sig mot män i sexuella sammanhang säger som bekant ingenting om hur män beter sig mot kvinnor i motsvarande sammanhang.

10 reaktioner till “Män som frågar om analsex första gången!”

 1. Har inga egna erfarenheter av såna situationer, men kom att tänka på det för mig otroligt fascinerande stycket ur http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2011/01/hard-core/8327/1/

  ”Never was this made plainer to me than during a one-night stand with a man I had actually known for quite a while. A polite, educated fellow with a beautiful Lower East Side apartment invited me to a perfunctory dinner right after his long-term girlfriend had left him. We quickly progressed to his bed, and things did not go well. He couldn’t stay aroused. Over the course of the tryst, I trotted out every parlor trick and sexual persona I knew. I was coquettish then submissive, vocal then silent, aggressive then downright commandeering; in a moment of exasperation, he asked if we could have anal sex. I asked why, seeing as how any straight man who has had experience with anal sex knows that it’s a big production and usually has a lot of false starts and abrupt stops. He answered, almost without thought, “Because that’s the only thing that will make you uncomfortable.” This was, perhaps, the greatest moment of sexual honesty I’ve ever experienced—and without hesitation, I complied. This encounter proves an unpleasant fact that does not fit the feminist script on sexuality: pleasure and displeasure wrap around each other like two snakes. ”

  I min föreställningsvärld hade grabben inte fått mer ligga av mig.

 2. Så rätt! Jag ångrar fortfarande det tillfälle jag var yngre och betydligt dummare och lät en kille jag träffat ett tag (och även haft sex med men som man knappast kan säga kände mig väl) ville ha analsex med mig. Jag sa att det gick bra så länge han var försiktig och använde ordentligt med glidmedel. Efter en mycket skön stund när han knullat mig i fittan var det då dags. Trots massor av glidmedel gjorde det ont vilket jag sa.

  ”Aj, det gör ont. Du måste ta det långsamt och vara försiktig!”
  ”Men jag är försiktig”, sa killen och tryckte in sin (stora) kuk med en endaste hård stöt medan han höll fast mig.

  Behöver väl inte ens säga att jag blödde massor efteråt och har problem än idag med hemorrojder o dyl. Trots att det var ett bra tag sedan. Det är så lätt att vara efterklok. Idag skulle jag aldrig göra en sådan sak. Speciellt inte med en man jag inte känner väl och litar på.

 3. Fy faan!

  Jag blev ombedd att ha analsex andra gången jag hade sex med min fantastiska älskarinna. Inget jag haft positiva erfarenheter av och jag är rätt välutrustad. Men jag var rejält hård och förälskad så jag hade hennes vilja och bästa för ögonen. Det tog ett bra tag innan jag kom in och det blev väldigt långsamt och tätt.

  Jag har lyckligtvis aldrig behövt be henne eller tjata, och tycker iofs att det är spännande omväxling, mest för att hon ”försvinner” helt i njutningen då.
  Men tjat är jävligt respektlöst. (fast jag skulle nog kunna tänka mig att fråga första gången om vi haft en fantastisk stund, jag kommit en gång, vi hade myst tillsammans och kelat och vi fortfarande var sugna på mer, så ingen regel utan undantag)

 4. Sessis historia är jobbigt typisk för sådant jag hör lite för ofta och illustrerar rätt väl varför jag tycker att RFSUs analsexråd är otillräckliga för att inte säga direkt ansvarslösa

 5. Tack för din kommentar Sessis!

  Henric: Man borde nästan motionera om att analsexråd ej ska utformas av personer som saknar eller knappt har någon erfarenhet av analsex. Jag antar att råden är tama för att man inte vill göra sig ovän med analsexfantasterna i förbundet.

 6. En gång i forntiden var jag en söt ung bisexuell man. Som sådan förväntade sig en och annan att jag skulle gilla att bli påsatt. Det där är en sak som alltför många män fått på hjärnan. Särskilt kopplingen mellan ungdom, utseende och villighet att låta sig penetreras. Somliga gillar det ju – uppenbarligen!

  Jag hade då turen att vara tillräckligt stark – och tillräckligt viljestark! – så att jag lyckades krångla mig ur de flesta situationerna med sådan oönskad överraskningssex, utan att ha behövt genomlida alltför många juckanden.

  Jag tackar min lyckliga stjärna för detta, men ändå hann jag med att förmedla något som rimligen måste vara kondylom från en av dessa förövare till en annan.

  Hade det inte varit för att jag själv också blev smittad, livslångt såvitt jag kan förstå, så hade jag tyckt att hämnden är ljuv.

 7. Om det nu är så att man som tjej/kille är nyfiken och vill pröva, så några ord på vägen:
  SSC -Safe, Sane and Consensual –
  alltså det som gäller inom BDSM-världen, men borde vara självklart överallt.
  För mig innebär det också ömsesidig tillit och förtroende, o c h kommunikation – samt: att en redan har erfarenhet. Jag tycker själv inte att det är något man kan eller ska läsa sig till, det är trots allt stor skillnad på en rumpa jämfört med en mun eller vagina. Om man har anlag för att njuta av det och gör det SSC med rätt person så kan det vara en klar höjdare! 🙂

 8. Jag vet till och med om en person som frågade om analsex (och hade analsex) första gången han hade sex över huvud taget. Då känns det verkligen som en prestige-grej och inget annat.

  Jag vill gärna ha någon slags aning om hur någon fungerar sexuellt innan jag har analsex med personen, allra helst eftersom det verkligen kan bli hur fel som helst och göra hur ont som helst om man inte är försiktig.

 9. Jag är kille och var med om att en älskarinna
  ville ha analsex första gången.Hon red mej
  och bytte hål efter ett tag .vi hade inte pratat om
  de innan.överaskad blev jag minst sakt

 10. Själv älskar jag analsex!
  Jag hade däremot problem med att njuta av vaginalt sex när jag var yngre (är 23 år nu, var kanske 15 år då), är fortfarande osäker på varför, men misstänker vestibulit (som lyckligtvis verkar ha försvunnit med tid och tålamod). Jag testade analsex och under många år var det det enda sättet för mig att få orgasm på. Däremot tror jag inte att jag hade kunnat njuta av att någon bara skulle ha tryckt in sin kuk i mig utan förspel. När jag testade det med min dåvarande pojkvän hade jag redan provat själv med mindre föremål, ett finger eller två (plus en assisterande vibrator), och upptäckt att det kunde kännas ganska bra, så första gången innebar inte att jag var helt oerfaren. Jag tror att det är en bra idé att testa själv innan, precis som de flesta antagligen onanerade långt innan de hade vaginalt sex första gången.
  Hur som helst, sedan dess har jag haft analsex många gånger och nästan alla gånger har varit lyckade. Men! Det verkar vara väldigt vanligt att killar inte tror att det behövs något förspel? Det tycker jag är ganska konstigt, jag menar, man kanske ska använda ett finger eller två innan man försöker få in något som är större? Fast å andra sidan behöver det ju inte vara upp till honom, eller? Jag menar man ”tillåter” väl inte att Någon Annan ska ha analsex med en, man är väl två om saken som vid vilket slags sex som helst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.