5-minuterssex får gärna kosta 5 kronor!

Under övriga preventivmetoder hos RFSU kan man läsa följande om avbrutet samlag:

”Avbrutet samlag innebär att mannen drar ut sin penis ur slidan när han känner att utlösningen är på väg, för att undvika att spermier kommer in i slidan. Metoden har flera osäkerhetsmoment. Det gäller att mannen reagerar i rätt ögonblick innan utlösningen kommer för att kunna avbryta i tid. Det kan också finnas spermier i den droppe vätska som ofta kommer innan utlösningen. Om utlösningen kommer nära slidans öppning kan spermierna leta sig in i slidan till livmodern. Risken för befruktning ökar också om ett nytt samlag sker strax efter utlösningen då det kan finnas spermier kvar i penisen. Kvinnan är utlämnad åt mannens handlingsförmåga eftersom hon inte kan påverka metodens säkerhet. Avbrutet samlag är inget att rekommendera om man vill undvika graviditet men det är bättre än ingen preventivmetod alls.”

När jag pratar om avbrutet samlag menar jag inte att mannen drar ur när han känner att utlösningen är på väg. Om man tänker på den sortens avbrutna samlag är det klokt att tvivla på metoden.

När jag pratar om avbrutet samlag menar jag samlag utan sperma i fittan. Avbrutet samlag behöver inte inkludera orgasm. Det är inte avbrutet samlag om mannen inte avbryter och det är klart att avbrutna samlag kan vara olika säkra. Om mannen ligger överst och har sex tills han nästan kommer och drar ut två sekunder innan är risken ganska stor att han förr eller senare kommer att fela och råka ejakulera i fittan. Om mannen däremot drar ut fem minuter innan han som tidigast har en eventuell idé om att ejakulera är risken liten att kvinnan får någon sperma i sitt underliv.

Termen avbrutet samlag känns ungefär lika förlegad som att prata om fullbordade samlag. Om endast samlag som avslutats med ejakulation i kvinnans underliv räknas som fullbordade har jag knappt någon erfarenhet av sådana. Jag avbryter per definition samlag om jag upphör att omsluta mannens kuk med min fitta, men det kan finnas så många skäl att avbryta samlag utöver att mannen känner att han håller på att få orgasm. Att mannen eller kvinnan tillfälligt tar en paus när han eller hon är överstimulerad är inte alls ovanligt.

Vad kallar RFSU det sex som sker utan preventivmedel, men som är mycket mer ansvarsfullt än det sex som beskrivs under rubriken avbrutet samlag på hemsidan? Kort och gott oskyddat sex? Det är klart att det är oskyddat, men oskyddat signalerar stort risktagande. Jag kallar inte det sex jag har för preventivmedel, men jag har sex på ett sådant sätt att jag inte tycker att jag har något behov av kondom med personen jag har sex med i stort sett dagligen..

Jag vet många som kallar de samlag de har med en viss person avbrutna samlag, men som inte skulle ha det enligt den citerade definitionen ovan. Det kanske är dags att uppdatera den och komma ifrån ejakulationsnormen, men det skulle kräva att man når ut med att alla personer inte är lämpliga att ha oskyddade samlag med. En del personer kan inte kontrollera sig och en del män och kvinnor vill ha sex så kort stund att åtminstone jag ifrågasätter värdet av att ha oskyddade samlag med personer som vill avsluta sex när de just har börjat.

En kommentar till “5-minuterssex får gärna kosta 5 kronor!”

  1. Suck, jobbet har just spärrat din blogg i proxyservern och kategoriserat den som "porn"…

    I en tdigare bloggpost om avrutet samlag så skrev du om kommentaren att det alltid leder till graviditet förr eller senare. Det skulle ju vara ett fantastiskt medel mot ofrivillig barnlöshet i så fall…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.