Politisera inte dina val!

Uttryck aldrig någonsin varför du inte sminkar dig, varför du inte äter kött, varför du inte avlägsnar håret på kroppen eller varför du valt bort monogamin till förmån för någonting annat. Om du är en person som vill passera utan att hamna i situationer där du måste försvara dig vill säga.

Glöm det personliga är politiskt och politisera inte dina avvikande val som någon person som lever i enlighet med normen skulle kunna betrakta dina val som ett hot. Ni har säkert hört någon världsfrånvänd heterosexuell påstå att homosexuella är ett hot för att någon HBTQ-person har sagt att denne vill krossa heteronormen.

Vegetarian är du av hälsoskäl. Låt säga att du vill värna om klimatet och att det är billigare att leva på uteslutande vegetarisk kost. Tycker du att det är för tillkrånglat kan du säga att du inte gillar kött. Vad du en säger får du inte föda tanken att köttätaren är en sämre person på grund av sina kostvanor.

Monogami är ingenting för dig, men du tycker så klart inte att monogami är mindre bra än någon annan relationsform. Alla är lika bra för olika människor gillar olika relationsformer.

Om någon hört rykten om att du är feminist kan du säga att du vill att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, viktigt är att du också lägger till skyldigheter.

Vill du inte ha några barn? Den har jag hört är svår att komma undan, men ett tips är att inte prata om att du inte har barn eller att du inte planerar att skaffa det i framtiden.

”Det känns bra” eller ”alla är vi olika” gör dig det närmaste oantastlig. Så länge du inte uttrycker någonting som implicit säger att någon annans val är moraliskt tvivelaktigt eller kan ifrågasättas är du okej.

2 thoughts on “Politisera inte dina val!

  1. Ja, jag har fått ta till de där metoderna emellanåt. Det är inte alltid man orkar ta kampen, speciellt inte när majoriteten av människor man förväntas ta kampen med inte egentligen är intresserade av att höra "varför" utan bara vill bevisa att man har fel.

    Jag tycker giftermålet är en fullständigt förlegad instans, har valt bort den fängslande monogamin, och jag vill inte ha barn heller. Jag pratar gärna om dessa saker med människor jag möter – men majoriteten av människor som vill prata med mig om detta vill väldigt sällan respektera mina åsikter utan är mer intresserade av att debattera och försöka hitta svagheter i mina argument för att försöka övertyga mig om hur "fel" jag har.

    Vilket i sin tur har lett till att jag oftast inte orkar gå i konstant krigssituation och hellre väljer mjäkiga svar modell "alla är olika" eller som du säger, "min personliga åsikt är…"

  2. Det finns både för- och nackdelar med att skaffa barn och naiva jag kan tycka att det borde vara uppenbart. Jag har noll förtroende för dem som påstår att det enbart är positivt eller negativt att skaffa barn och kan förstå om ingen vill lägga ner tid och energi på att försöka övertyga den sortens personer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.