Liknar inte Natalie Portman i V for Vendetta

Ni vet när personer säger att alla asiater ser likadana ut? Det stämmer inte. Alla asiater ser inte likadana ut. Det är ingen som säger att alla rakade kvinnor ser likadana ut, men ibland undrar jag om icke-rakade klarar av att skilja rakade kvinnor åt. Nej, jag pratar inte om kvinnor med rakade fittor. Jag pratar om kvinnor med rakade huvuden.

Jag fick ett mejl i dag. Det löd: ”Du åkte inte möjligtvis mellan Göteborg och Stockholm med en gullig hund, med MTR express, för ett par månader sedan? Du är verkligen sinnessjukt lik tjejen jag satt mittemot.” Jag har ingen hund och det skulle förvåna mig om jag var sinnessjukt lik den personen, tänkte jag och lät bli att svara på mejlet.

Vet ni hur många gånger personer har sett mig i städer jag aldrig satt min fot i? Nej, det är klart ni inte vet. Inte ens jag vet. Jag har tappat räkningen. De som tror sig ha sett mig har sett en rakad person som de läst som kvinna. Jag har hittills inte träffat någon person som sett ut som mig. Nej, jag är inte lik Natalie Portman i V for Vendetta eller Sinéad O’Connor. Jag har ett karaktäristiskt utseende och det hänger inte på håret. Alldeles oavsett ser inte alla rakade kvinnor likadana ut.

Inte nog med det blev jag felkönad i dag. Mitt sällskap beställde mat. Personen som tog betalt frågar mitt sällskap ”Vad ska han ha?”. ”Han” syftade på mig. ”Han? Hon!” svarade jag och personen bad så mycket om ursäkt.

Varför frågade personen inte mig vad jag ville ha? Jag är 163 cm lång och har knappt någon ansiktsbehåring. Jag är van vid att bli felkönad och inte sällan blir jag behandlad som ett barn i samband med det.

En reaktion på ”Liknar inte Natalie Portman i V for Vendetta”

  1. Haha 🙂 Natalie Portman-kommentaren har jag också fått ett antal gånger. Och Sinead O’Connor. Är inte heller ett dyft lik vare sig den ena eller den andra. Trodde det var fullständigt uppenbart för alla som har ögon i huvudet, men jag bedrog mig visst.

    Var på konsert en gång och det kom fram en kille jag aldrig hade sett förr och frågade om det var mig han hade träffat på nåt café i Göteborg. Hon hade också rakat huvud, sa han. Nä, det var det ju inte. Inget som gjorde mig arg heller, vad vet jag, jag kanske var jättelik henne, men det roliga var hans efterföljande kommentar. Håret är ju det som egentligen är lättast att ändra på, i alla fall om man tar bort det (lite svårare åt andra hållet, ok). Oförmågan att skilja tjejer med rakade huvuden åt som vissa besitter tyder nog på att det snaggade/rakade huvudet är det enda vissa ser. Det blir som att ha ett blinkande blåljus på huvudet. Känns lite konstigt ibland, för för min del är det egentligen inget statement. Bara extremt praktiskt, billigt och skönt. Har aldrig saknat mitt hår. Vad skulle hända om massor av tjejer skulle börja gå med rakade huvuden? Skulle de förväxlas med varann? Stor förvirring skulle förmodligen inträda i varje fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *