Tänk om vi skulle hålla oss inomhus och knulla hela dagarna

”För mig har det aldrig varit en stor grej att ta betalt för sex. Jag älskar sex och att kunna få betalt för att göra något som jag trivs med såg jag inga problem med. För mig kan sex vara något som jag har i en kärleksrelation men jag kan också ha sex med någon jag nyss träffat. För många hör sex ihop med kärlek vilket inte är fel, men jag är knappast ensam om att kunna ha sex utan kärlek” skriver pseudonymen Emma Rosenqvist (15/1 Debatt).

Jag känner igen mig i en del av det Rosenqvist skriver och har ingenting emot att skriva om det under mitt riktiga namn. Jag tycker också om sex. Sex utan kärlek går an, men inte kärlek utan sex. Jag tror inte att jag kan bli kär i någon som jag inte har haft sex med. Ett ”kärleksliv” utan sex finns inte på kartan.

Det finns mycket att tycka om med sex. En sak jag uppskattar med sex är att det till skillnad från andra saker vi ägnar oss åt inte är särskilt kommersialiserat. Indirekt kan man förstås säga att sex är det, men en del av det jag personligen vill ha ut av sex går inte att köpa för pengar. Personer konsumerar för att de tror att de ska ge dem sexuell framgång. Människor lägger ned tid på sina utseenden, dels för att passera som attraktiva i sig, men också för att de tror att de enklare får ligga, och inte med vem som helst, om de försöker visa sig från sin bästa sida utseendemässigt. Män bjuder kvinnor på saker av olika skäl.  Dels för att de vill ha sex med kvinnor, men också för att fått för sig att det inte kommer på fråga om de inte bjuder och det kan vara innan de över huvud taget tänkt på den de bjuder som någon de skulle kunna ha sex med. Det kan säkert fungera med vissa personer, men jag tror att de mesta vi konsumerar för att få ligga är pengar i sjön även om marknaden vill få oss att att våra sexliv står och faller med att vi konsumerar.

Nästan allting människor ägnar sig åt på sina fritider handlar om konsumtion. Sex går emot detta även om det givetvis går att ta betalt för sex. Sex har vi som regel i hemmamiljö där vi inte möts av kommersiella budskap som uppmanar oss att ”dela” våra sexliv på sociala medier. Jag kan inte låta bli att undra vad som skulle hända om människor bestämde sig för att hålla sig inomhus och ha sex hela dagarna istället för att konsumera.

”Att ha tydliga gränser som sexarbetare är en förutsättning. Har man inte det så känner fel sorts kunder av det och kan utnyttja det. Precis som dåliga pojkvänner och engångsligg också kan känna av sådant och utnyttja det” skriver Rosenqvist.

Jag vill lägga till att ha att tydliga gränser som kvinna är en förutsättning för att det inte ska urarta. Ibland urartar det i alla fall, men det minskar risken något. Som Rosenqvist skriver kan en del män ”känna av” om man är en sådan inte har tydliga gränser och utnyttja det. Det är ett skäl till att jag är öppen med hur jag vill ha det. Jag talar inte bara om för personer jag har sex med att de under inga omständigheter får ejakulera i mitt underliv. Jag skriver om det. Att jag gör det handlar inte enbart om mig utan det är också ett försök från min sida att lyfta frågan och att problematisera våra föreställningar om hur sex ska se ut och mäns bristande ansvarstagande i sexuella sammanhang. Män har makten över befruktningen. Egentligen borde var och en behandlas med respekt för sin person i sexuella sammanhang utan att vara överdrivet tydlig, men min erfarenhet är att man får ett bättre bemötande om man är det.

Ibland när personer kritiserar sexköp som om pengatransaktionen vore en nödvändig förutsättning för maktutövning och förtryck tänker jag på gratissex som givit mig så lite att jag efteråt tänkt att det åtminstone hade gett mig något om personen hade kompenserat mig för det på något sätt efteråt. Som ett plåster på såren. Då hade inte tiden varit helt bortkastad. 8 minuter är en ganska kort bortkastad tid kan man invända, men sex som pågår under en så kort tid brukar ha en betydligt längre transportsträcka.

En reaktion på ”Tänk om vi skulle hålla oss inomhus och knulla hela dagarna”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *