Lågt i tak i svensk jämställdhetsdebatt?

Jämställdhetsdebattören Ivar Arpi menar att det är lågt i tak om man ska diskutera jämställdhet i Sverige. Att man får ”hatiska reaktioner” om man kritiserar svensk feminism. Enligt Arpi är det orsaken till att Pär Ström och Pelle Billing slutade skriva om jämställdhets- och mansfrågor. Det låga taket har också drabbat honom själv när han kritiserat svensk feminism.

Om kvinnliga jämställdhetsdebattörer och feminister slutade skriva om de frågor som engagerade dem på grund av hatiska reaktioner skulle inte många texter på området publiceras, men visst är de ett otyg.

Jag kan uppriktigt inte svara på om det är lågt i tak i svensk jämställdhetsdebatt. Jag skriver om frågor som engagerar mig och tänker inte så mycket på vad andra ska tycka om mig när jag trycker på ”Publicera”. Som kvinna och feminist kommer jag säkert undan mer med att kritisera enskilda feminister och feministiska strömningar än vad män oavsett om de är feminister eller inte gör för att man utgår från att min grundinställning är ”rätt”.

Om man anser att det är lågt i tak i svensk jämställdhetsdebatt får man gärna berätta för mig på vilket sätt det är det och vad det är man skulle vilja uttrycka som man känner att man inte kan uttrycka? Anser man att det är lågt i tak och har försökt att få debattartiklar publicerade är det hur enkelt som helst att starta en blogg och skriva av sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *