Tyckande pågår, var god dröj!

Att få sex som heterosexuell kvinna torde vara något av det enklaste som finns. Att få sex med en begåvad man som pratar riktiga saker med dig torde vara något av det svåraste som finns. Antingen är du som kvinna sexuell eller intellektuell för en heterosexuell man, du kan som regel inte vara både och. Om man ska generalisera.

Åsiktsradio är populärt (se Radio1) och personer tycker dagligen till på Twitter. Twitters format är och ska vara begränsande. Det kan förefalla naturligt att man ägnar sina 140 tecken åt gången åt tyckande och inte resonemang, då det förra är betydligt mer teckensparande, men när samtalsklimatet på och utanför Twitter är detsamma har vi ett problem.

Vad twittrare tycker i en för dagen aktuell fråga handlar många gånger om vilken åsikt man för tillfället ska ha på Twitter. Vilken den är avgör personer som många ser upp till, har hög status och många följare. Det kan också vara tänkbara framtida arbetsgivare som följer en och som man tror kan komma att publicera en i framtiden om man tycker rätt, eller i vart fall inte tycker fel. Twittrare lägger band på sig själva hela tiden samtidigt som ”Det får man inte säga i det här landet” är ett ständigt återkommande skämt på det sociala mediet.

Jag kan för all del förstå att människor faller för att tycka istället för att resonera på Twitter då det senare kräver fler tecken, men handlar det inte också om att människor inte kan resonera? Att tycka något är till och enklare än att som kvinna få sex med en man vilken som helst.

Vad jag förstått är en del inte ens intresserade av att förändring av sakernas tillstånd, utan bara intresserade av gå hem hos personer som håller med dem så att de kan ha sin konsensustillställning. Om det är där ens prioriteringar befinner sig är det förståeligt om resonemanget får stå tillbaka till förmån för tyckandet. Men jag vill inte ta del av personer som tycker saker för tillfället. Jag träffade sådana för inte alls länge sedan och blev ganska åsiktsmätt. Det var som om någon tryckte på en knapp för plötsligt stod flera personer i rummet och sa vad de tyckte om olika saker. Utan att resonera eller argumentera för sin sak. Det var som att lyssna på personer som har betalt för att tycka vissa saker, men de flesta av dem hade nog inte det. Ännu.

Det går en inflation i personer som gör gällande att de attraheras av begåvade personer (och så nämner de namnet på någon normalbegåvad person) utan att det någonsin framgår. Varför göra gällande att du attraheras av begåvade kvinnor om du aldrig någonsin pratar riktiga saker med dem? Att du håller låda och kan citera vita döda män som tänkte innan dig, tänkte åt dig, räknas inte. Varför hånglar du upp henne när hon försöker föra ett resonemang? Vad ska du med de begåvade kvinnorna till?

Jag vill ha sex med personer som kan tänka, som kan stimulera mig sexuellt och intellektuellt, men det är som sagt svårt att hitta sådana män. Du kan inte gärna gå på dem som tillskriver sig själva ett stort intellektuellt.

”Jag behöver intellektuell stimulans, finns det verkligt begåvade personer i Stockholm? Jag är inte särskilt lättimponerad…” skrev jag till en sexpartner i ett småberusat tillstånd i går natt. Detta efter att lika småberusat ha twittrat ut ”Är trött på personer som tycker saker. När jag yngre fick jag lära mig att man skulle kunna resonera och argumentera, i dag ska man tycka.”. Svaret från sexpartnern kom först i morse: ”Behöver det vara med en person som du knullar med? Annars skulle jag tro att du har bättre chans bland tjejer. De fejkar mindre”, svarade han.

Att så många män inte förmår tillfredsställa en sexuellt och intellektuellt är en av få saker som bland få mig att tvivla på att jag som heterosexuell har flera parallella sexuella relationer. Varför stänger jag inte in mig själv och läser böcker och tidskrifter istället?

Hon smeker mej långsamt i hallen
Jag står under hennes befäl
Det snurrar och bultar i skallen
Jag är kåt av ideologiska skäl
Vi pratar Butler, Greer och Solanas
Och andra som får oss att se
Ett nytt universum kan anas
Och jag vill så gärna resa i det
Hon stryker min haka och frågar:
Är du homo eller bi?
Jag svarar, fast jag knappt vågar:
Nej, men jag vill bli
Vi kysser varandra och knullar
Och skiter i all poesi
Vi rockar och bollar och rullar
Jag är en lesbian Wannabe

3 reaktioner på ”Tyckande pågår, var god dröj!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *