Samtidig orgasm eller ingen orgasm för kvinnans del

Samtidiga orgasmer vid omslutande vaginalsex är sinnebilden av romantiskt sex. Det är inte helt ovanligt att monogama har en önskan om att komma samtidigt och då vid vaginalsex. Att man skulle kunna komma samtidigt under andra sexuella omständigheter finns inte riktigt på kartan. Samtidiga orgasmer, eller simultanorgasmer om man vill krångla till det, har därtill framställts som en utmaning. Det är klart att det kan vara det om kvinnan inte kommer av (eller har svårt att komma av) omslutande vaginalsex (detta utgår från att mannen kan komma av det).

Personligen kan jag som regel komma av kuk i fittan-sex och har kunnat det så länge jag kan minnas. Jag vet inte hur det kommer sig att jag kan det, men om jag som 14-åring hade varit medveten om att de flesta kvinnor som får orgasm har så kallade klitorisorgamser och att en del av dessa knappt tror att det går att få orgasm av någon form av omslutande sex hade jag kanske tänkt mer på hur det kom sig. Det var först när jag pratade om onani med andra som jag förstod att de flesta kvinnor får orgasm för första gången vid onani. Och i och med att jag visste att andra fick orgasm av onani och tänkte att det var syftet med det onanerade jag knappt.

Det är ingen utmaning för mig att komma samtidigt vid vaginalt omslutande sex för när min bäckenbottenmuskulatur arbetar, jag ser lycklig ut och är nära att komma sammanfaller det som regel med att den jag ligger med också är nära orgasm. Då jag inte tycker att det är något rosenskimrande över att bli ejakulerad i underlivet står de jag har sex med som regel över samtidigheten och låter mig komma på egen hand.

Jag är övertygad om att fler kvinnor skulle komma av kuk i fittan-sex om män lät bli att ejakulera när kvinnan är nära orgasm och istället understödde orgasmen. Kan mannen inte hålla sig när det är nära att gå för kvinnan och det antagligen också är orgasmnäraskönt för honom är det förstås svårt, men det är en förmåga som man kan öva upp. Här är kondom verkligen att rekommendera för de flesta kukpersoner blir mindre känsliga av kondom och om man som kvinna inte vill bli ejakulerad i kan kondom vara istället för en oro för att ens orgasmnärasköna tillstånd ska sluta upp med att mannen ejakulerar (i en) och en själv blir utan orgasm.

Jag tror att samtidiga orgasmer till stor del har blivit eftersträvansvärda på grund av allt kortvarigt sex människor har med varandra. Får kvinnan inte orgasm under de åtta minuterna av kuken i fittan-sex är hennes sista hopp att få orgasm att få det samtidigt som mannen. Jag har i alla fall mycket svårt att tänka mig att det vore lika eftersträvansvärt om kvinnor i likhet med många män kunde räkna med orgasm vid de flesta eller alla sextillfällen.

Personligen har jag svårt att se det romantiska i samtidig orgasm vid vaginalt omslutande sex av den enkla anledningen att jag inte vill bli ejakulerad i mitt underliv. Faktum är att det är en av de mest oromantiska saker jag kan komma på då vore förenat med ett oproportionerligt risktagande för mig annat än vid mens. Samtidiga orgasmer vid oralsex och smeksex är i sådana fall mer romantiskt OCH mer av en utmaning för då hjälper inte bäckenbottenmuskulaturen mannen att hamna i ett orgasmnäraskönt tillstånd.

Det finns kvinnor som vill ha sperma i sina underliv. Jag har all respekt för den preferensen, men det vore ofrånkomligen bra om det sågs just som en preferens bland andra och om även säkrare former av sex betraktades som romantiska. Så länge romantik är synonymt med tvåsamhet kommer de romantiska människorna ägna sig åt sex som vore riskfyllt om det inte ägde rum inom ramen för en tvåsam relation, men som vi också vet kan vara det inom den.

Vecka 6: Ålder.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

8 reaktioner på ”Samtidig orgasm eller ingen orgasm för kvinnans del”

 1. Du kan säkerligen ha rätt i att kvinnor skulle kunna få vaginal orgasm oftare om mannen inte ejakulerade utan understödde hennes orgasm, som du skriver, men jag tycker att du gör det hela ganska snävt. De allra flesta kvinnor kan inte få orgasm enbart av vaginal stimulering utan behöver klitorisstimulering någonstans i samlaget. Snarare än att säga att kvinnor kanske skulle få orgasm oftare om mannen inte ejakulerade när hon var nära sin orgasm, skulle jag bredda det och säga att kvinnor oftare skulle få orgasm under vaginalsex om bägge var mer fokuserade på kvinnan, både på så sätt att mannen inte ejakulerar för tidigt och att fokus är lagd på samlaget utanför att kuken är i fittan, så att säga.

 2. ”Jag är övertygad om att FLER kvinnor skulle komma av kuk i fittan-sex om män lät bli att ejakulera när kvinnan är nära orgasm och istället understödde orgasmen.”

  Jag kan inte se att det jag skriver konflikterar med det du skriver. Jag skriver om kvinnor som är nära orgasm under omslutande sex, men det är ingen uppmaning till att enbart ha omslutande vaginalsex.

  ”De allra flesta kvinnor kan inte få orgasm enbart av vaginal stimulering utan behöver klitorisstimulering någonstans i samlaget.”

  Baserar du det på att de aldrig haft det? Kan i sådana fall kvinnor som aldrig fått orgasm av varken kuk-i-fittan eller klitorisstimulans inte få det av kuk-i-fittan eller klitorisstimulans?

  Den kvinna som aldrig kommit och bara haft kort sex skulle jag generellt ge rådet att testa att ha mer långvarigt sex.

  Vidare kan åtminstone jag med en normalstor klitoris få klitorisstimulans av kuk-i-fittan i vissa positioner, men det kräver en del kuk.

 3. Åh, jag menade inte att det jag skrev stod i konflikt med det du skrivit. Jag menade bara att jag skulle bredda det du skrivit till att mer fokus på kvinnor i stort, vilket givetvis inkluderar det du beskrev. Det jag menade var ungefär att om man vill att kvinnor skall få mer orgasmer kan man visserligen säkerligen räkna med att detta kommer att hända om män behärskar sig och tar längre tid på sig i sängen, men att det ändå skulle vara än fler om man tillämpade en generell trend om fokus på kvinnan, vilket inkluderar längre samlag, mer klitorisstimulering, oralsex osv. Jag menade inte att du har fel, utan att jag snarare skulle bredda det hela då jag inte tror att samlagets längd är hela problemet i ojämlikheten mellan könens orgasmer.

  Jag har läst att ungefär 85% av kvinnor är okapabla att få orgasm enbart av vaginal stimulans och behöver klitorisstimulans (jag tror jag läste det i någon bok jag gav till mitt ex, och Dan Savage har nämnt det flera gånger). Men döda mig inte om siffran är något fel. Som du skriver kan ju klitoris stimuleras under vaginalsex, så det ena utesluter ju knappast det andra.

 4. Jag tror också på oralsex och blir deprimerad av det faktum att mina jämnåriga (män) knappt slickar fitta. Jag hoppas att de ”växer upp” och börjar göra det för annars vågar jag inte tänkar på hur det kommer att påverka kvinnors orgasmfrekvens vid heteropartnersex.

 5. Jag anser att det vid traditionellt vaginalsex är optimalt för både om båda får orgasm samtidigt. För killen så förstärks hans orgasm då tjejens bäckenbottensmuskelatur krampaktigt kramar hans styva kuk p.g.a. hennes orgasmer. Och vad jag hört från flera tjejer så tycker de flesta att de får skönare orgasmer då de har en styv kuk i sig. Nu är det dock inte så enkelt att man får orgasm på beställning men det finns flera olika sätt att ”vänta in” sin partner t.ex. så kan killen glida ur tjejen och ge henne oralsex under tiden som han ”återhämtar sig”. Detsamma gäller såklart även för tjejen. Skulle man mot förmodan inte kunna ”hålla emot” så är det väll inte värre än att man tillfredsställer sin partner på annat sätt t.ex. oralt så at även han/hon också får orgasm. Frågan är dock hur många killar som är beredda att ge oralsex efter att de nyss sprutat i tjejen (utan kondom). Jag har inte upplevt att tjejer har problem med att suga en kille som precis varit inne i dem. Jag använder själv alltid kondom då jag har sex med tjejer som jag inte har ett fast förhållande med, men jag har även varit med och gett oralsex till tjejer som jag sprutat i (utan kondom). Som regel så har jag då inte kunnat ”hålla emot” då hon suttit ovanpå mig och ridit mig intensivt. En fördel med att ge oralsex efter att man sprutat i tjejen (utan kondom) är att det inte blir några spermafläckar på lakarna efteråt

  Borde alla tjejer kräva de som sprutar i dem också är beredda på att ge dem oralsex efteråt (d.v.s. slicka dem rena)?

 6. Harald: Lite misstänkt att du framför att det är bättre för båda att få orgasm samtidigt och förklarar det med att det är skönare för mannen. För kvinnans del i ditt scenario spelar det nog inte henne någon roll om mannen ejakulerar eller bara är styv.

 7. Svar till Lisa:

  Jag skulle vilja förtydliga mig angående varför tjejer/kvinnor skulle gynnas av att få orgasm samtidigt som killen/mannen (och inte tidigare). Ett skäl är att killen/mannen är som störst och styvast då det går för honom p.g.a. att svällkropparna då är maximalt fyllda med blod. Det brukar normalt uppskattas av tjejer/kvinnor. Ett annat skäl är att en del tjejer/kvinnor tappar lusten till att fortsätta efter det att de fått orgasm. Jag vet dock av egna erfarenheter att vissa tjejer/kvinnor utan problem kan fortsätta efter det att de fått orgasm och t.o.m. få flera orgasmer. För dessa tjejer/kvinnor finns det såklart ingen anledning att vänta in killen/mannen. Men för de tjejer/kvinnor som tappar lusten efter det att de fått orgasm och kanske även blir torra i underlivet så är det ju ingen höjdare att få orgasm före killen/mannen (förutsatt att de ska fortsätta att ha vaginalsex tills det att det går för killen/mannen). Givetvis så behöver man ju inte fortsätta att ha vaginalsex efter det att det gått för tjejen/kvinnan utan hon kan ju avsluta med att tillfredsställa killen/mannen på något annat sätt t.ex. oralt tills det att även han får orgasm. Av egen erfarenhet så vet jag att det brukar vara mer uppskattat för tjejen/kvinnan att fördröja orgasmen (d.v.s. vänta in killen/mannen) och därmed förlänga upplevelsen av ”nära orgasm stadiet” (d.v.s. suga längre på karamellen). Det finns såklart inget hinder för att både killen/mannen och tjejen/kvinnan fördröjer orgasmen och därmed fördröjer hela akten tills det att båda är i fullständig extas och knappt kan hålla tillbaka orgasmerna. Orgasmen blir som regel betydligt kraftigare bör båda då man fördröjt den i flera omgångar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *