Nakenbad i Hågaby

I helgen nakenbadade jag med Livnaturisten på Delfinen i Uppsala. Delfinen är en simhall som två timmar i månaden välkomnar personer som föredrar att bada utan kläder. Välkomnar nakna personer för att naturister har kämpat för detta, viktigt att komma ihåg.

Sedan jag slutade bada med kläder har jag bara badat på simhall vid ett fåtal tillfällen och då utan överdel. Jag har kommit i från det till stor del på grund av klädkoden. Jag har inte något intresse av att dölja min överkropp för att jag är kvinna eller mitt könsorgan för att jag befinner mig bland andra människor. Och till skillnad från de allra flesta har jag badat mycket på simhall. Jag hade årskort på Timrås simhall när jag var yngre.

Efter de två nakna timmarna i helgen kan jag konstatera att jag borde bada på simhall och basta oftare. Jag ska kolla upp var och när det går att bada naken inomhus i Stockholm, eller varför inte lära känna någon som har badtunna och bastu? Det är viktigt att ta till vara på de (få) tillfällen som erbjuds för rättigheter är ingenting man får serverat och de kan enkelt tas ifrån en om man inte förvaltar dem väl.

This entry was posted in Bara bröst, Naket, Normer. Bookmark the permalink.

7 Responses to Nakenbad i Hågaby

 1. David N. says:

  Det är Svedmyra på söndagar som gäller i Stockholm:

  http://www.scandinavianaturist.org/EOS/sv/node/25

 2. EttUnderverk says:

  Tack för tipset!

 3. Stefan says:

  Visst är det härligt att få bada och bara få vara precis som man är utan några krav en liten stund!
  En lista på alla inomhusbad i landet finns på
  http://www.scandinavianaturist.org/SNF/se/node/33

  Vi blir gärna lite fler i Göteborg 🙂

 4. Peter says:

  Hellasgården på måndagar är ett tips. Mixedbastu med bad i sjön. De flesta badar näck.

 5. lasse says:

  Jakobsbergs simhall har en relax som på måndagar har gemensamt för män/kvinnor , 2 st bastu, bubbelpool och kallbassäng. det är inte så vanligt med naket där men det händer, och ingen har klagat vad jag vet, en del par kommer dit. Skulle behöva mer nakna deltagare.

 6. Sabina says:

  Storkyrkobadet i Gamla Stan är magiskt! Öppet måndag och torsdagar för kvinnor.

  http://www.storkyrkobadet.se/

 7. På Gubbängsbadet (ca 500m från tbanan Gubbängen) håller naturistföreningen baravara naturistbad varje söndag kl 10-12. Det är en rätt dålig tid så jag kommer dit alltför sällan, men det är lugnt trevligt och naket!

  Kolla baravara.tk för info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *