Abortmotståndare i behov av sexualundervisning

Feministhora publicerar hatfulla kommentarer som riktats mot feministiska bloggare. För många feminister är det vardagsmat.  Det jag noterade när jag fick som mest hatfulla kommentarer för ett antal år sedan var att hatarna ville ge skenet av att flera personer var emot mig och de tankar jag gav uttryck för, när det i själva verket kunde röra sig om en person som kommenterade från samma IP-adress och använde olika signaturer. Många gånger signaturer med kvinnligt kodade förnamn. Signaturerna kommenterade inte sällan nattetid under samma inlägg och bara någon minut efter varandra. Ibland ”pratade” signaturerna som en och samma person låg bakom med varandra och de formulerade sig snarlikt. Det var antagligen uppenbart för en idiot vad det var frågan om.

Sedan det stod klart för mig att man får hatfulla kommentarer om man som kvinna och/eller feminist uttrycker sig har det varit min utgångspunkt att låta kommentarer av den sorten vara. De kommer vara tidsdokument i framtiden. Jag har all förståelse för de som avpublicerar eller raderar hatfulla kommentarer, men jag har valt att låta dem vara, låta andra ta del av dem. Mot den bakgrunden tycker jag att bloggen Feministhora är ett utmärkt initiativ.

Jag skickade in en ett bidrag av signaturen ”Forestman66” till Feministhora som de publicerade i veckan . Forestman66 var inte vidare förtjust i ett blogginlägg av underteckand som hänvisade till Alf B Svessons debattartikel i Göteborgs-Posten om den sexualundervisning RFSU bedriver i vissa skolor på skolornas egen inrådan.

Sättet Forestman66 formulerade sig på var bekant. Det är inte varje dag man får veta att man är en hora och en slampa, samtidigt, i samma mening, så jag gick igenom mina kommentarer och kollade om jag kunde hittade några såg påminde om den. Det kunde jag.

 

Det har flera gånger slagit mig att en del anonyma män tror sig veta en hel del om hur mitt sexliv är. Ibland är jag en hora och en slampa på samma gång med en historia av könssjukdomar (”hela alfabetet”) och flera aborter. Ibland är jag en motbjudande person som ingen vill ligga med. Har jag ens sexuella erfarenheter?

För några år sedan postade en person flera hatfulla kommentarer om min ”abortstatistik” från en rad olika signaturer. Har man legat runt så mycket som jag hade man enligt henom begått abort. Om hen hade tagit del av vad jag skrivit om barn (se kategori 40 skäl att inte skaffa barn) och manlig utlösning (se kategori Fittsprut) hade hen förstått att det blir svårt att hitta någon annan kvinna som haft motsvarande mängd sex (med män) som haft sperma i sitt underliv vid så få tillfällen. Men man kan knappast begära att personer som är ute i så viktiga ärenden som att rädda liv ska ha tid att läsa på.

Alf B Svensson är knuten till Claphaminstitutet som bland annat är emot abort, homoäktenskap och homoadoption. Jag läste om Svenssons debattartikel och skummade igenom artikelkommentarerna. Som av en händelse hittade jag en av signaturen ”Forestman66”.

Forestman66 avslöjar i kommentaren ovan mer om sina egna sexuella förmågor än vad han vet om mitt eller andra sexbejakande kvinnors sexliv. Anonyma män på nätet som inte tror att det går att ligga runt utan att bli gravid behöver mer sexualundervisning, inte mindre. Om alla män vore som dem och de på det vägrade kondom vore avhållsamhet begripligt, men det finns gott om män som kan genomföra vaginala samlag utan att ejakulera i vaginan.

När allt kommer omkring är det inte antalet män (eller ens antalet kondomer) som avgör om du som kvinna blir gravid eller inte, utan i hur stor utsträckning du blir ejakulerad i underlivet. Kan inte RFSU anordna en temadag för de hatiska abortmotståndarna om hur barn blir till?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 reaktioner på ”Abortmotståndare i behov av sexualundervisning”

  1. Personen bakom signaturen Forestman66 brukar kommentera en del på min blogg också. Ibland är jag en slampa, och ingen vill ta i mig med tång (han återanvänder samma kommentarer), men en gång hette det att jag var oskuld.
    Jag vet exakt vem som står bakom den signaturen, så Johanna om du vill ha fler IP-adresser att blocka eller ha hans andra e-mailadresser hör av dig till mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *