Sex ihop med Alf B Svensson ger mer tillfredsställelse

Alf B Svensson går hårt åt den sexualundervisning RFSU bedriver i svenska skolor i en debattartikel publicerad i Göteborgs-Posten.

”RFSU och UR säger att man vill ge eleverna kunskap så de kan göra egna goda val. Samtidigt utelämnar man en mängd viktig kunskap som att sex ihop med kärlek ger mer tillfredställelse (sic!) än om man bara är ”knullkompisar”. Eleverna får inte heller veta att ju fler de har sex med desto mindre får de ut av det. Läraren får inte säga som det är – att tjejer nästan aldrig frivilligt ställer upp på gruppsex. Då begränsar de våra barns frihet att själva fritt utforska det sexuella landskapet”.

”Att UR och skolan låter RFSU, som inte är en statlig myndighet utan en lobbyorganisation, ha så stort inflytande över sex- och samlevnadsundervisningen är som att låta Katolska kyrkan eller Pingströrelsen ha hand om undervisningen i religionskunskap. Det skulle ingen acceptera.”

Alf B Svensson tycker att dagens sexualundervisning är för normkritisk, inkluderande, konkret och tror sig företräda någon slags nyanserad mitten, men ingenting kunde vara mer fel. Bli medlem i RFSU om du också tycker att normkrisk sexualundervisning är viktigt.

UPPDATERING: Replik av Åsa Regnér, generalsekreterare för RFSU. Slutreplik av Alf B Svensson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 reaktioner på ”Sex ihop med Alf B Svensson ger mer tillfredsställelse”

 1. Ingen bryr väl sig om vad en sådan lösaktig horaktig slampa som du som varit runt med ett helt kompani och haft hela alfabetets sjukdomar tycker…

 2. Ey du, Skogsmannen, varför detta hat? Och om nu ingen bryr sig om vad Sjödin skriver, varför bry du dig om att tala om detta?

 3. Om man inte får ligga blir man sur och bitter!

  Nåväl, jag kan intyga att det visst finns tjejer som gillar gruppsex. Det enda jobbiga är att hon var typ dubbelt så tillfredsställd som jag. Men det var fint att ligga sked bara vi två efteråt och somna.

 4. Först och främst: Du är grym, Johanna <3
  Second: Skulle du kunna maila forestman66 IP-nr och e-mailadress till mig. Använd e-posten jag angav ovan.
  Har starka skäl att tro att foresteman66 är en person som kommenterar flitigt på feministbloggar med fantasier om vårt slampiga sexliv (alternativt ej slampiga sexliv, jag har blivit kallad oskuld också) och skulle gärna se ifall IP-numret matchar något av de jag blockat!
  Tack på förhand <3

 5. Som jag ser det så var det väl att det normaliserades endast åt det ena hållet och utelämnade den andra sidan av saken som faktiskt också är en viktig del av sexualitet som han var emot. Det är såklart viktigt att de som är bi etc får känna sig accepterade, men lika viktigt för de som vill vänta med sex att känna att det är ok. Och det att ta upp kärlek i samband med sex är också viktigt. Ska man normalisera det så borde man ta hela spektrumet, inte bara halva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *