Det går att bli våldtagen utan att bli svenskfientlig eller rasist!

Om du menar att det vore en dålig idé att utvisa utrikes födda våldtäktsmän till länder i vilka de riskerar tortyr förtjänar du att våldtas. Ungefär så kan man sammanfatta reaktionerna på en krönika i Metro av Lisa Magnusson. Reaktioner som tillsammans med andra på samma tema uppmärksammades i Medierna i P1 under rubriken Män som hatar kvinnor på nätet.

Genom att tycka att det vore en dålig idé bagatelliserar du våldtäkt menar de, till skillnad från dem själva som tycker att det är en självklarhet att utvisa utrikes födda våldtäktsmän till länder där de kan våldta andra kvinnor.

Kanske har vi kvinnor fått för lite våldtäkt av utrikes födda män, för hade vi fått mer av den varan hade vi givetvis velat utvisa varenda en till tortyrförhållanden. När jag läser slutsatser av det slaget undrar jag vad dessa män vet om min eller andra kvinnors erfarenhet av sexuella övergrepp. Kanske har vi erfarenhet av inrikes födda män som föregripit sig på oss utan att vi för den sakens skull förespråkar dödsstraff eller så har vi också erfarenhet av sexuella övergrepp begångna av utrikes födda, utan att det får oss att vilja utvisa människor till länder där de riskerar att torteras.

Om bara kvinnor som blivit våldtagna ska få uttala sig om hur svenska staten bör behandla utrikes födda våldtäktsmän utan att översköljas av otrevliga mejl borde man väl rimligen ställa samma krav på de högljudda männen? Kom tillbaka när ni blivit våldtagna!

Om du har blivit våldtagen eller inte rör mig ärligt talat inte i ryggen om du förespråkar dödsstraff eller tortyr. Jag kan förstå att man känslomässigt kan reagera så, men vi lever i ett rättssamhälle och som sådant ger man inte brottsoffer (eller deras släktingar) vad de vill ha utan vidare. Varken våldtäktsoffret som vill utvisa varenda en eller undertecknad  som vill ha öppna gränser.

7 reaktioner på ”Det går att bli våldtagen utan att bli svenskfientlig eller rasist!”

 1. Självklart ska det inte vara dödsstraff på våldtäkt, speciellt inte om man har våldtagit en feminist.

  Att uttrycka feministiska idéer eller bekänna sig som feminist däremot, det bör bestraffas med döden, allra helst en lång och plågsam död!

 2. Smaklöst, ogenomtänkt och orättvist inlägg. Självklart ska utländska våldtäktsmän utvisas efter avtjänat straff. De har förverkat rätten av uppehålla sig här och det är orättvist mot svenska kvinnor att riskera träffa på en importerad våldtäktsman.

 3. ABB (företaget, skivbolaget eller terroristen?):

  Anti-democratic much? Yttrandefrihet är vad som ger människor friheten att ha vilka åsikter de vill (inklusive den att yttrandefrihet borde vara belagt med dödsstraff) och uttrycka sig hur de vill (så länge de inte bryter mot lagen, vilket väl din kommentar är på gränsen till att göra), oavsett absurditeten och osmakligheten i deras (läs: dina) åsikter.

  Man kan inte uttrycka stöd för censur utan att stå bakom hela idén med åsiktsförtryck. Alltså: om man inte gillar att människor uttrycker sig fritt, borde man föregå med gott exempel och självcensurera sig till tystnad.

  Om man gillar censur och åsiktsförtryck kan man med stor behållning läsa Orlando Figes ”De som viskade: tystnad och terror i Stalins Sovjet”, 2010.

 4. Varför är alla feminister så fula? Kan någon länka här till en snygg feminist för jag har då aldrig sett någon. Forskning bör genomföras inom detta område helt enkelt, varför är feminister fula…

 5. Skurt: Det finns feminister som har haft det svårt. En del som såg mindre bra ut fick inte den bekräftelsen som vissa andra fick. Därför arbetar de med bekräftelse genom andra sätt och vill sudda ut det som saknas hos dem. ”Jag vill ändå inte vara med längre.” – men nu ljuger jag.. / Psykologen Lisa.

 6. Skurt: definiera ful. Jag tycker att Cate Blanchett är jättevacker, men min kompis tycker hon ser konstig ut och föredrar Catherine Zeta Jones. En annan kompis gillar Jude Law, jag tycker han är menlös, etc, etc.

  Sen tror jag att feminister är fula för att de insett att utseendet inte är det viktigaste man kan ägna sig åt. Istället gör de kanske musik (som feministen Beyoncé), eller spelar in film (som feministen Ryan Gosling) eller skriver böcker (som feministen Naomi Wolf).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *