Praktika för säkrare sex

Läser i senaste numret av den sexualpolitiska tidskriften Ottar att RFSU planerar att ge ut en praktika för säkrare sex i maj. Om jag känner organisationen jag är medlem i rätt (bli medlem du också) kommer praktikan att fokusera mycket på vikten av att använda kondom, men också råd om hur man kan ha säkrare oskyddat sex.

Långt ifrån alla använder kondom varje gång de har penetrerande sex, men bara för att man tar en risk i samband med att man inte använder kondom betyder inte det att man måste ta den risken fullt upp. Du behöver inte ta fram rakbladet, rispa upp ett sår och ejakulera i såret.  Du kan låta bli rakbladet och om du vill ejakulera kan du förstås göra det utan att det förenat med ett risktagande för någon.

Praktikan kommer förstås att slå ett slag för att det gå att ha ickepenetrerande sex, vilket är säkrare. Smek, gnugga, gnid, sug och slicka. Förhoppningsvis kommer den att nämna att penetrerande sex inte behöver avslutas med att mannen kommer analt eller vaginalt på personen han har sex med och att detta också gäller i de fall kondom används. Kondomen måste inte innehålla sperma när ni är klara även om det ibland framställs så.

Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag inte vill ha sperma i mitt underliv. Jag vill tro att jag även om jag hade gått i gång på tanken att bli ejakulerad i fittan hade omvärderat min inställning till företeelsen. För ni inser väl att färre personer skulle smittas av könssjukdomar och drabbas av oönskade graviditeter om det inte vore norm att män ska ejakulera i kvinnors underliv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *