I dag tänker jag på kvinnorna som inte får rösta

Kvinnorna som inte kan få hormonella preventivmedel på recept utan någon annans tillåtelse. Kvinnorna som inte kan utgå från att en abort är en privatsak som bara angår dem. Kvinnorna som inte anses mogna nog att samtycka till sex.

Kvinnorna som måste motivera sitt BH-användande om deras bröst inte är ”tillräckligt stora”. Kvinnorna som till skillnad från andra kvinnor förväntas attraheras av jämnåriga män som de sett gå igenom puberteten. Kvinnorna som inte är välkomna på Bangfesten i kväll.

Kvinnorna vars sexliv är en fråga för andra. Kvinnorna som ska låta bli att dricka alkohol för att undvika att bli utsatta för sexuella övergrepp. Kvinnorna som får leva med okvädesord som ”fjortis”.

Kvinnorna som likställs med personer som gärna ägnar tisdagseftermiddagen åt en hink och en spade i sandlådan. Kvinnorna som inte kan ringa till en vårdcentral och be om att få testa sig för könssjukdomar utan att riskera en föreläsning om vad som krävs för att bli smittad som om de inte kände till det. Kvinnorna som inte kan anmäla ett sexuellt övergrepp utan att handlingarna skickas hem till någon annan.

Kvinnorna som påhejas p-piller och samtidigt skapar tidningsrubriker genom att avstå kondom. Kvinnorna som man antingen tycker synd om eller baktalar (gärna i kombination). Kvinnorna som det är tillåtet att generalisera om.

Kvinnorna som förväntas vänta med sådant som de några år senare måste ägna sig åt för att inte passera som motbjudande av de som innan uppmanande dem att vänta med just det. Kvinnorna som kommer att förstå allting senare. Kvinnorna som många påstår sig värna men kränker på löpande band.

Kvinnorna som gång på gång hamnar i skymundan när man talar om kvinnors rättigheter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *