”Ni får med andra ord vara otrogna mot varandra?”

Dejtingsajten Victoria Milan vänder sig till personer som vill ha en affär vid sidan om sin parrelation. Innan sajten grundades kunde man – och kan fortfarande – använda vanliga sexkontaktsajter för att träffa personer för sexuell omväxling. De vanliga sexkontaktsajterna har vanligen gift och sambo som civilstatusalternativ. Man kan förstås vara gift och sambo utan några som helst trohetsanspråk, men de förknippas vanligen med hålla varandra i handen-monogami.

Antagligen använder många som vill ha en affär fortfarande några av de vanliga kostnadsfria sexkontaktsajterna. Om två som är monogama på pappret träffar varandra genom otrohetsdejtingsajten Victoria Milan är de i samma situation och det ligger rimligen i båda personernas intresse att deras affär inte kommer ut. Det kan ses som en fördel, men jag tänker mig att det kan vara krångligare att hemlighålla något för två personer. Det är förstås inte bara två, andra i ens omgivning kan få kännedom om affären och avslöja den.

Det finns personer som är öppna med att de söker efter diskreta träffar. Andra föredrar att påstå att de har en öppen relation som tillåter sex med andra eller att de är singlar. Har man en del sex lär man förr eller senare ligga med någon som man efteråt får reda på var otrogen vid tillfället. Det är inte alla som vill berätta det. En fördel med att berätta att det är en otrhetsaffär man är ute efter är att det blir underförstått att det kan vara problematiskt med annars uppskattade ”Tack för en trevlig natt”-meddelanden då det är ganska vanligt med partners som går igenom varandras privata tillhörigheter. En nackdel med att berätta är, ur den otrognes perspektiv, att alla inte kan tänka sig eller vill lägga ner tid på en sexuell relation med någon som är otrogen.

Om det är krångligt att vara otrogen kan det vara nog så krångligt att ligga med någon som är det. Det kan vara svårt att planera saker och man kan dra sig för att höra av sig till personen förutsatt att det inte ligger i ens intresse att sabotera för relationens fortlevnad. Det kan svårt att sova med personen. Är personer sambo kan du vanligen inte sova hos henom, men det är heller inte säkert att du kan bjuda över personen då det finns monogama som inte får sova över hos andra.

Den som ligger med någon som har en på pappret monogam relation kan förstås känna sig som en god alturist, men relationer utan hemlighetsmakeri kan vara smidigare för alla inblandade. Jag har inga planer på att undersöka saken, men det är inte alls otänkbart att jag om jag hade varit monogam förr eller senare hade kommit till en punkt där jag hade tyckt att en del krångel vore en bagatell för att få sexuell variation. Men jag nöjer mig med en tillvaro där jag inte kan vara otrogen i den klassiska betydelsen.

Hur vissa otrogna marknadsför sin otrohet kan ha påverkat mig personligen. Det finns personer som inte har trott mig när jag sagt att jag är singel. Hur kan du vara singel när du bor och delar säng med en person? De får inte ihop det och i de lägena har jag känt att ”Okej, vi behöver inte ligga med varandra för denna övertygade ickemonogam vill verkligen inte bli anklagad för att vara monogam”.

2 reaktioner på ””Ni får med andra ord vara otrogna mot varandra?””

  1. När jag hade ett icke-sexexklusivt förhållande med mitt ex var det många som reagerade med ”men du har ju pojkvän!?” om jag gjorde närmanden. Mycket störande, så till slut så sade jag till folk att jag var singel. De vill väl inte vara ”den andra mannen”, fastän det uppenbarligen var helt okej för mig och min partner. Paradoxalt att människor som kanske ratat sex med mig för att de inte vill ha ett förhållande med mig om jag vart singel, nu ratar sex med mig för att de inte kan få ett monogamt förhållande med mig.

  2. Vill man ligga tror jag att singeletiketten är mer gynnsam än ”öppet förhållande” och liknande. Kallar mig själv singel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *