På låtsas och på riktigt!

Många är de feminister som skrattat åt de män som ogillar SCUM-manifestet och vill göra gällande att SCUM-manifestet uppmanar läsaren att döda män. Jag har också skrattat åt dessa män bakom ryggen, men skrattet fastnar i halsen när samma feminister vill göra gällande att ett ”dödshot” som är en drift med SCUM-manifestet är ett verkligt dödshot. Ni som skrattat åt dessa män, men tar det satiriska dödshotet på allvar kan förslagsvis sluta skratta. Det satiriska dödshotet var uppenbarligen för begåvat för att ni skulle förstå att det var satir.

Dödshotet jag talar om lyder bland annat: ”För visst är det så att inte enbart en våldtagen feminist är en bra feminist. En mördad feminist är en ännu bättre feminist”. På förekommen anledning vill jag återigen påpeka att det var ett satiriskt dödshot, men enligt artiklar i media framställs det som att en anonym bloggaren har dödshotat feminister. Detta stämmer inte.

Du kanske inte drog på läpparna, det gjorde inte jag om jag ska vara ärlig, men jag är inte dummare än att jag inser att all satir inte kan falla alla i smaken. Vad som är bättre än en våldtagen och mördad feminist är en feminist som kan skilja på riktiga dödshot och satiriska sådana. Och Galago hade aldrig några planer på att döda Per Gudmundsson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 reaktioner på ”På låtsas och på riktigt!”

 1. Johanna!

  Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, det är väldigt trevligt att se att det finns en och annan som tänker lite längre än näsan räcker och som faktiskt har läst vad som verkligen står i de aktuella inläggen. Om man ska vara riktigt noggrann så är det korrekta citatet av stycket du citerar följande:

  ”Men feministerna tycker bara att Valerie Solanas manshat är en humoristisk ironi. Ingen ting som man saka ta på allvar. Så varför inte då på samma sätt uppmana till mord och utrotning av feminister? För visst är det ju inte enbart en våldtagen feminist som är en bra feminist. En mördad feminist är en ännu bättre feminist!”

  Den som tar sig tid att klicka på länken kommer till ett inlägg på Medborgarperspektiv som diskuterar just dubbelmoralen i att vänsterfeminister hotar och verbalt kränker utpekade män som Per Gudmundson och Pär Ström, men blir enormt upprörda när Mustafa Can skriver noveller där han straffknullar det norska Framstegspartiets partiledare Siv Jenssen!

  Efter SCUM-debatten är det väldigt tydligt att de politiskt korrekta vänsterfeministerna är hycklare som bygger hela sin retorik på en enorm dubbelmoral.

 2. Det är ju lite synd att Medborgare X vilken trots allt kan formulera sig i skrift (som jag dock inte skulle hålla med om han så sa att solen går upp i morgon), och faktiskt inte är lika iq-befriad som resten på hans kant, är så feg att han måste krypa bakom sin pseudonym. Tror att han skulle kunna få en eleverad position som proffstyckare om han slängde sin mask.

 3. Jag tycker att det är skillnad på att utan minsta glimt i ögat länka till enskilda individers adresser med uppmaning om att de borde mördas, och på att ”hota” halva världens befolkning.

 4. De kan du tycka, men för de som verkligen känner sig dödshotade av SCUM är det väl ingen skillnad i sak alls? Förutsatt att vi tycker att vi ska ta människors känslor av att vara dödshotade på allvar även när det inte skett några dödshot.

 5. Jag tycker att vi klarar oss gott utan mordhot, vare sig de riktiga eller de satiriska, men. Allt måste dock förstås i sin kontext. Scum-manifestet är… en bit historia. Valerie Solanas lever inte ens längre. Blir man upprörd av manifestet för att man tycker illa om alla typer av mordhot bör man kanske inte försöka ge igen med samma mynt. (Samma män som klagade på att manifestet blev teater är också de som brukar ropa högst om rätten att vara politiskt inkorrekt. På tal om att vara konsekvent, då)

 6. Nja, den anonyme bloggare ville visa att feminister som inte ens klarar av satiriska mordhot kanske inte borde ägna sig åt sådana själva/omfamna dem och lyckades alldeles utmärkt med det av reaktionerna att döma,.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *