70-talistmän slickar fitta

Svenska Dagbladet har en artikel om 80-talistmän. Sedan jag började ha sex i 14-årsåldern har jag främst legat med 80-talistmän eller sent födda 70-talistditon. Att få oralsex tycks alla generationers män kunna förvänta sig vid varje sextillfälle med en ny person, men att ge är inte lika givet för alla. När män är födda ger en ledtråd om de kommer att slicka fitta eller inte. Tidiga 80-talistmän slickar alltid fitta, de som är födda närmare 90-talet än 80-talets början gör det som regel inte alls eller lite granna någon gång ibland. För 70-talistmän och äldre män än så är det en självklarhet att slicka fitta.

Jag har fått uppfattningen att de (äldre) kvinnor som kunnat förvänta sig att få oralsex vid varje sextillfälle av jämnåriga män ger uttryck för att de gillar att få mer än de (yngre) kvinnor som inte kan räkna med det av jämnåriga män. Om man ligger med en 90-talistman gör man bäst i att fråga honom om han kan tänka sig att gå ner på en om man har sådana önskningar. Man kan när det sägs få intrycket av att man är ungefär lika besvärlig som när man förklarar att det är kondom som gäller. Om unga kvinnor som inte växt upp med att fittslickande är något självklart tycker mindre om att få oralsex kan diskuteras, men det kan onekligen vara strategiskt att inte hänga upp sitt sexliv på något som kanske inte kommer att inträffa, vad vet jag.

Frågan är om 00-talets män kommer att slicka fitta, om det kommer att vara självklart för dem eller om det kommer att vara nästan fridlyst i framtiden. När det var självklart för män att slicka fitta och kvinnor också betedde sig som att det var det var det mer givet att kunna räkna med fittslickande. Att heterosexuella män eller kvinnor tycker att det är självklart räcker inte. Jag hör sällan historier om män som slickade någon kvinna utan att få oralsex tillbaka. Historier om män som får utan att ge råder det däremot ingen brist på. Män ”kompenseras” mycket mer sexuellt. När hörde du senast om någon man som enbart slickade någon på en krogtoalett?

Personligen är jag ingen stor beundrare av att få oralsex. Trots det gillar jag att ha sex med äldre män just för att fittslickande är självklart för dem. Det innebär att det också är självklart för dem att slicka andra kvinnor och då de flesta tycks gilla att bli slickade och många blir tillfredsställda och uppnår orgasm av det (om det får ta sin tid) tycker jag att det är en utmärkt ordning. Mot den bakgrunden är jag orolig för att kvinnor kommer att få åtnjuta ännu mindre oralsex i framtiden. Jag hoppas att 00-talets män kommer att influeras mer av 70-talisternas sätt att ha sex än 90-talets män som enligt mina anekdotiska källor inte uppvisar något vidare intresse för att slicka fitta.

25 reaktioner på ”70-talistmän slickar fitta”

 1. Kan inte förstå någon kille som inte vill slicka fitta. Jag är 76:a, så det kanske har med saken att göra. Bryr mig egentligen inte om ifall tjejen suger av mig, men ett förhållande blir inte särdeles långvarit om det är utan fittslickeri. Kom ihåg när jag blev av med oskulden på riktigt, att just själva knullandet inte var det som lockade, utan att äntligen få slicka. Första gången är ju knappast världens bästa sex, men jag tror att mitt insisterande på förspel fick det att bli bättre för tjejen. I mitt fall tror jag det dröjde minst 10 ggr innan jag ens fick orgasm.

  Och för de killar som läser detta och inte slickar: finns inget bättre sätt att upptäcka vad tjejen går igång på än att utforska henne med tunga och händer. Alla tjejer är ju olika. Vissa tjejer gillar alfabetsdansen, andra mer action inuti och runtom, och vissa vill ha en avsugning.

 2. Hör till den delen som enligt inlägget är mindre sannolik att slicka. Dock går jag igång bra mycket mer på det än på att få ett ”handjob” eller tanken på att själv få oralsex (den tjej jag varit intim med fick jag övertala att låta mig slicka, men ingen av oss var intresserad av fellatio).

  För övrigt kommenterar jag mest för att säga att Daniels kommentar här ovanför fick mig att släppa en hel del av den oro som byggts upp av rådgivningsspalter, RFSU, RFSL och andra propagandaorgan. Slutligen kan jag tillägga att jag följde länken hit för att jag inte blivit irriterad eller upprörd på länge…

 3. Jag är 70-talist och har inte haft sex med någon på 90-talet (än*). De män jag haft sex med som inte slickat fitta har varit de födda tidigare än 1970, men då de är så få kan jag inte göra någon statistisk bedömning av om de slickar fitta eller inte.

  Det kan jag inte heller göra med mina tonårserfarenheter, men de säger mig att dessa 70-talist män var inte särskilt på att slicka fitta då tidigt 90-tal och jag vet att det ansågs som något snuskigt och tabubelagt att be om. Min första pojkvän betedde sig som han gjorde mig en stor tjänst när han slickade, trots att jag inte då var särskilt förtjust i att få (och än i dag tycker det är personbundet vem som gör det så bra att jag vill få oralsex).

  Min poäng är att de äldsta 90-talisterna är 21 och hälften inte ens byxmyndiga ännu. Låt pojkarna bli män så får vi se om vi kan skapa statistisk av deras sängvanor. Och de flesta kvinnor jag känner har blivit bättre med åren på att veta och be om vad de vill ha så även där tror jag att erfarenheterna kanske får komma först och bedömningen senare.

  * Min sambo hävdar att det är en tidsfråga, jag hävdar pga åldersnoja att de är ”för unga”, han påpekar att de blir äldre och som tur är brukar jag inte bekymra mig om åldern när det väl kommer till verkliga människor.

 4. Tror inte bara att det är en åldersfråga, att växa upp med en kultur som förmedlar att slicka fitta är en given del av sex borde påverka. Män har kunnat ta oralsex för givet även av unga kvinnor.

 5. Finns det statistik om detta utöver enskilda observationspunkter? Det förefaller märkligt att rakning och vaxning inte skulle ha lett till mer slickande. Själv gillar jag inte att gå ner på något vildvuxet och ser helst att det är så mjukt som det bara går.

  Jag har iofs alltid velat slicka dem jag varit intim med. Född sent sextiotal. Däremot är kuksugning inte alls givet bland kvinnor födda på 70-talet eller tidigare.

 6. Tror att vi som är födda vid den tiden kanske undermedvetet vande oss vid att slicka fitta för att etablera oralsex som normalt och därigenom kunna få kuken sugen. Idag får vi alla det utan att behöva slicka, fantastisk utveckling!

 7. Man får väl tråkigt nog konstatera att det inte existerar någon forskning på det här området, då det vore mycket intressant att få veta vilka faktorer som kan påverka stora delar av en generation mot ett visst beteende av det här slaget. Jag vet inte alls om detta påverkat utvecklingen, men jag kan tycka att både tjejer och sex i dagens media framställs på ett mera kyligt och objektifierat sätt än vad som var fallet när jag växte upp på 60- och 70-talen. Att den i stora mängder tillgängliga porren i princip alltid innehåller kuksugning, men inte lika ofta fittslickning kanske också påverkar normer?
  Jag är född 1960 och jag har haft förmånen att få ha sex med kvinnor i varierande åldrar genom årens lopp. I princip utan undantag har alla dessa kvinnor tyckt om att bli slickade. Att se och höra deras njutning under oralsex är bland det trevligaste jag kan uppleva. Det faktum att jag inte är direkt sexuellt stimulerad just då gör att jag verkligen kan ”ta in” allt hon gör, känner och säger.
  Jag har på senare tid haft ett förhållande med en betydligt yngre kvinna, och hennes vittnesmål bekräftar det du säger. Hon blev i början mycket förvånad över hur gärna och länge jag ville slicka henne, då det inte var hennes erfarenhet med jämnåriga killar.
  Jag hoppas att fler män lär sig förstå vitsen med fittslickning, och jag hoppas också att fler tjejer tar sig an uppgiften att ”lära upp” killarna. Att ge tjejen maximala orgasmer är en fantastisk olja i förhållandemaskineriet!

 8. The researchers also reported that cancers of the tonsil and base of the tongue have been increasing every year since 1973, and wrote that “widespread oral sex practices among adolescents may be a contributing factor in this increase.”

  There’s a certain class of men who think eating pussy is the path to a woman’s loins. These men, immediately upon disrobing the gal of their dreams, set to showing them just how joy a tongue can give. They think nothing of their own satisfaction, only working to give her as much pleasure as she can bear. We call these men “suckers.”

  You would think he’d learn from the first time she fell asleep while he was licking her box clean, leaving him stranded in hostile territory in the dead of night with a raging woodie. You’d think the seventh or eighth time he jerked off in the loo when he could have been smashing that snatch into oblivion, he’d wonder if he was doing something wrong. Now he gets to look forward to talking through a voice box for the better part of his life like that guy on the HBO anti-smoking special.

  Mind you, I’m not opposed to going down on girls…so long as I trust them. Guys who shove their mouths into random strangers’ crotches might as well be licking the inside of a public urinal. I’d say the same for girls who go down on guys, but I have a naked double standard when it comes to the art of oral pleasure. Why? I at least know where MY nethers have been.

 9. Jag är född mitten på 80 talet. Jag älskar att ge oralsex, kanske lite för mycket och för länge. Nöjer mig inte förrän min partner får orgasm minst 4 gånger under oralsexet. Ibland så tycker jag att det är skönare och bara slicka och fingra än att ha sex.

  Jag ber er killar, ge detta en chans. Sexet blir så mycket bättre, tjejen blir vildare i sängen. Ni kommer säkert träffa många tjejer som är väldigt obekväma i sig själva och vill inte att ni går ner på dem. Få dem att känna sig speciella och trygga med er. Oftast när en tjej inte vill att ni går ner på dem är att för att dem inte känner sin kropp och kan inte slappna av. Ni anar inte hur många tjejer som finns där ute som inte har fått orgasm. Killar ni måste lära dem att kunna slappna av. När dem väl har fått orgasm så kommer dem vilja bli slickade varjedag 🙂 trust me

 10. 4 gånger, jo, tjena, tror inte någon flicka kommer med sådana krav. ta det bara lugnt och lek med tungan, du märker ju när klitoris är svullen och du ska jobba på lite.

 11. Finns inget gräsligare än fittlukt,det ska inte glamouriseras,ni som hört ordet ”fisklukt”,den finns,fy faaaaan säger jag bara!!!!Att skylla på att den tjejenhade infektion och alla andra inte luktar är bara snack,fittlukt är tungt,och alltid närvarande,har haft 20-25 kvinnor,alla luktade ,på långt håll,nej tack!!!!!!!!!!

 12. Jag är född 1946 och jag har slickat fittor sedan jag var 18 år. Det var fullständigt naturligt för mig att dyka ner med nyllet mellan tjejernas lår och slicka av dom där nere redan då, fast jag inte visste så mkt om sex i början. Det var liksom en medfödd, naturlig betingelse hos mig. Nu är jag 65 bast och har en yngre sambo som jag slickar av i fittan var annan dag. Det bästa som finns är att få hennes sprutorgasmer rakt i min mun. Nu är jag nybliven pensionär och kan sexa med min sambo så ofta hon vill. Så javla härligt är det alltså.

 13. Jag kan säga att de yngre killar födda under andra halvan av 80-talet som jag nyligen varit med har utan att jag bett om det, och för att de vill och för att ge mig orgasm slickat min fitta. Det har varit naturligt för dom att jag ska komma och att de ska ge mig oralsex, utan att de förväntar sig detsamma tillbaka.
  Den ena var så jäkla duktig att jag nu jämför lla med honom, och jag hade det bästa sexet nånsin med honom, tack vare att han är så bra på att slicka, och stimulera klitoris på bästa sätt.

  De killar jag varit med som liksom jag är födda på den tidigare halvan av 80-talet var mer inriktade på att få oralsex än att ge, att jag skulle suga av dom.

  Att det var fokus på att dom skulle ha det skönt, inte att jag först och främst som tjej skulle få orgasm.

  Så, jag tror det är olika vilka man stöter på och man kan inte generalisera, då jag upplevt det omvända mot vad du skrivit.

 14. Jag tycker det är en god poäng med detta om oralsex och att många gånger så exkluderas kvinnans tagande i detta men jag har nog faktiskt 50/50 upplevelse i att 70-talistmän skulle vara så generösa.

 15. 90-talist här, som bara haft sex med andra 90-talister! Av dem har endast en inte velat gå ner på mig. Resten har slickat fitta med god aptit, hehe. Enligt mina erfarenheter har de jag haft sex med i regel varit mer pepp på att gå ner på mig än vice versa (dock inte med någon gigantisk marginal)… Så enligt mina erfarenheter går det åt rätt håll! Tjohej : ]

 16. Håller med Daniel längst upp. Själv är jag 90talist och älskar att slicka fitta, finns väl inget bättre än att se en kvinna på riktiga släppa alla hämningar, skrika, vrida sig och skaka av njutning!

  Att slicka någon på en nattklubbs toalett skulle vara en utmaning men sign me up, I’m game!

 17. Jag var med en 70-talist i december 2012 som inte slickade mig trots att han visste att jag ser det som obligatoriskt, men i övrigt har varenda en gjort det. Jag tog upp det med honom, men fick inget riktigt svar.

 18. Min första pojkvän var född på sent 80- tal och han gillade att slicka, utan att jag behövde be om det. Mitt ex som är född 84 hatade att slicka och ville inte göra det, ens när jag bad om det. En där emllan född 86 har bett om att få slicka mig, en annan har bara gjort det också född samma år. Min nuvarande pojkvän är också 86a och han älskar att slicka och skulle gärna göra det jämt om han fick. Resten av killarna har skitit i det och de har varit födda på 90- talet.

  Jag tror till viss del att den yngre generationen bara förväntar sig att få sin kuk avsugen utan att ge någonting tillbaka. Enligt min erfarenhet av 80- talisterna så har det bara varit två killar som verkligen gjort det för min skull och inte som en pliktskyldig grej eller enbart för att de själva blir upphetsade av det.

 19. Jag är född sent 80-tal och har faktiskt enbart haft sex med andra 80-talister. Har varit väldigt sexuellt aktiv i tio års tid och haft många partners, men har nästan alltid mött ett visst motstånd när det kommer till fittslickeri. Jag har i alla fall alltid fått be om att killen ska gå ner på mig och då har det ibland gjorts, ofta med lite tvekan. Just den där tvekan har fått mig att tänka att det måste vara jättehemskt (vilket jag vet att det inte är, har själv slickat fitta många gånger) och gjort det lite tabubelagt. Det har liksom blivit en enorm tjänst att be om. Konstigt, med tanke på att jag ser det som en självklarhet att suga kuk.
  För min del har det till slut blivit så att jag inte riktigt har trott att jag gillat det, eftersom det inte har fått mig att komma. Jag har ju legat och spänt mig och känt mig obekväm över att ha en stackars karl där nere, och således inte fått ut någonting av det.

  Nu är jag sedan några år tillsammans med en tidig 80-talist och han är den första killen som aktivt för en kampanj för att få slicka min fitta så ofta som möjligt. Han ser det som en självklarhet och älskar att se, höra och känna mig njuta. Sexet blir såklart hundra gånger bättre om jag är ordentligt upphetsad och lycklig efter en himlastormande orgasm (eller två, eller tre…), inte minst för att livmodern höjer sig en bit och han kan komma mycket djupare. Ändå får han ibland tjata lite på mig, för det sitter fortfarande kvar, det där att det inte riktigt är okej att luta sig tillbaka och låta honom få lite kramp i käken. Det är nästan det värsta, rädslan att det ska ta lite för lång tid. Min sambo börjar dock få mig att inse, att det är helt okej. Han är alltid väldigt lycklig när han kommer upp igen. Heja honom. Vårt sex är fortfarande fantastiskt och ofta förekommande (ibland ett par gånger om dagen, alltid flera gånger i veckan), trots fyra år tillsammans, och en stor anledning är för att han tar sig tid att tillfredställa mig med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *