Mejl till Jimmie Åkesson!

Jimmie Åkesson meddelade under sitt första Almedalstal att Sverigedemokraterna ska bli partiet för lag och ordning. När partiet inte propagerar för att hänga ut personer dömda för sexualbrott mot barn publicerar man bilder med meningsmotståndare på en hemsida (som jag ännu inte hittat) där man ber besökarna att namnge personerna som förekommer på bilderna. Är detta ordning? Kanske med en sverigedemokratisk defintion. Lagligt? Ja antagligen, om sidan är grundlagskyddad.

Jag var inte i Almedalen och har mig veterligen inte vistats i några sammanhang där SD-anhängare kunnat dokumentera mig. Jesper Nilsson skickade en bild på sig själv till Jimmie Åkesson för att hjälpa till med åsiktsregistreringen. Isak Gerson hakade på. Jag ville inte vara sämre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

This entry was posted in Politik. Bookmark the permalink.

23 Responses to Mejl till Jimmie Åkesson!

 1. Invandrare? says:

  Du är för fri invandring, läser jag.

  Alltså är det ok för mig att bosätta mig hos dig? Du har väl plats i sängen till mig och ett 90-tal kompisar, hoppas jag, annars får du maka på dig lite.

  “Fri invandring”, eller “fri invandring överallt förutom hos mig”?

 2. Pingback: opassande » Blog Archive » När dystopi blir verklighet

 3. Sysadmin says:

  Snyggt jobbat Johanna! Kommer att hänga på och skicka min bild till Jimmie när jag sitter vid datorn senare i kväll.

 4. Pingback: Mejl till Åkesson « A pirate named ZastDerg

 5. Max Fall says:

  Som svar till översta kommentaren från signaturen “Invandrare?” vill jag bara säga: hur jävla korkad är du egentligen? Snacka om idiotisk kommentar med absolut ingenting förutom de typiska rasistfördomarna om invandring.

  “Åh hjälp, fri invandring innebär att vi kommer att bli invaderade av en bunt med negrer som vill stjäla våra jobb, våra kvinnor och våra hem. Fort, sätt upp ett stort jävla stängsel runt landet så att ingen kan komma in och vi kan fortsätta stagnera i våran överjästa svenska keso-medelmåtta!”

  Fast jag antar att du tillhör träskallarna som också vill förbjuda homoäktenskap för du tror att det innebär att man får gifta sig med sina barn, sina husdjur eller ekorren på gården också.

 6. Pingback: Sysadminbloggen » Brev till Jimmie.

 7. Invandrare? says:

  Läs rätt, istället: jag undrar om hon föregår med gott exempel eller att om hon vill att “fri invandring” ska gälla överallt förutom just där hon påverkas själv.

  Bästa sättet att övertala någon om en sak är att visa man själv lever som man lär, väl?

 8. Ma says:

  Detta om åsiktsregistering är något som jag misstänker är något som SD tycker helt ok. Eftersom Du inte har hittat sidan med bilderna på, så har jag bland kommentarerna i min blogg (där jag också behandlar ämnet) en länk till en sida där bilderna skall finnas. Det är riktig kul att läsa SD:s åsikter i kommentarsform. Jag kan inte annat än skratta. Du fick en fin kommentar från någon som jag tror är SD-anhängare under signaturen Invandrare….

 9. Max Fall says:

  Precis som de flesta smygrasister förutsätter du att “fri invandring” är samma sak som “avskaffande av alla regler, avskaffande av gränser och att det ska bli fritt fram att göra som man vill” samt att du använder väldigt fula uttryck som “påverkas”.

  Sluta bygg strawman-argument och kom istället med konkreta icke-rasistiska, icke-xenophobiska skäl till varför man ska begränsa invandringen.

  Dock gissar jag att du inte kan göra det, för precis som SD har du ingen retorik bakom dina påståenden.

 10. Pingback: Almedalen och åsiktsregistreringen « Joakim Larssons blogg

 11. Pingback: Att gräva sin egen grav.

 12. Bo says:

  GVänstern, Expo, Afa etc har i årtionden kartlagt sina motståndare.
  Sossarna hade t.o,m en egen underättsetjänst som t.o.m buggade
  meningsmotståndare. Så städa i din egen “normfria” garderob…

 13. Pingback: Hjälp SD med registreringen av meningsmotståndare

 14. Invandrare? says:

  Vad menar då johanna med “fri invandring”? Skulle vi kunna få en definition så att vi har någon gemensam basis att utgå ifrån?

  Om hon kan ta tid från sin dyrbara, fullspäckade schema som student, dvs.

 15. Jena says:

  Bilderna var inte svåra att finna. Bara att gå in på fotografens facebook ju. Ser ut som (S):s bloggbilder från Almedalen. Får väl skicka en bild till (S) och berätta för dem att jag med vill vara med på deras bilder så de slipper leta upp mig. Är man minsta källkritisk tar man, om man nu läser Aftonbladet, och googlar för att se resten.

 16. Invandrare? says:

  Invandraren märker att det blev genast jättetyst så fort en diskussion skulle äga rum.

  Jag tar mig friheten att analysera varför: Johannas emotionella förkärlek till den icke-definerade termen “fri invandring” fungerar inte mot någon som kom till Sverige och började genast jobba hårt och göra rätt för sig.

  Plus att rasist- och WT-anklagelsen ekar tomt mot någon som inte blivit indoktrinerad sedan barnsben med white guilt.

 17. Helge Stenström says:

  Enligt Wikipedia betyder invandring, eller immigration, betyder varaktig inflyttning från ett land till ett annat. Vi brukar inte prata om invandring när vi flyttar från en kommun till en annan, så att använda det om att flytta hem till någon är bara löjligt. Jag är liksom Johanna för fri invandring, och även fri inflyttning till min stadsdel, men jag släpper inte in vem som helst i mitt hem.

 18. Tack Helge Stenström för att du orkade bemöta det.

  Att det skulle betyda att jag välkomnar vem som helst till mitt vardagsrum (som jag inte har) påminner om vad en del läser in i yttrandefrihet: Att kunna skrika vad som helst i någons vardagsrum oemotsagd.

 19. Invandrare? says:

  Bra. Då har vi något att jobba på.

  Nästa fråga: eftersom alla i hela världen, enligt Johanna, har då rätt att komma hit helt fritt, skall de då försörjas med skattepengar eller skall de, liksom jag, komma hit och börja jobba direkt?

  Hur länge får man leva på socialbidrag? Hur länge är acceptabelt att inte lära sig språket?

 20. Invandrare? says:

  Tystnaden är, som ni svenskar säger, talande.

 21. Pingback: Nationell Yttrandefrihet.

 22. Pingback: Aftonbladet hängde ut Sverigedemokrat för åsiktsregistrering under Almedalen. « Nationell Yttrandefrihet.

 23. Aziz says:

  ”Kan du inte samspela med Jimmie Åkesson är du inkompetent”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *