I Amelia om orgasmer

Amelia ville att jag skulle dela med mig av några orgasmråd då jag är en orgasmerande person. Ibland kallar jag mina orgasmer kort och gott för orgasmer, men när jag vill förtydliga att det är ejakulationer kallar jag dem fontänorgasmer. När man pratar om kvinnors orgasmer generellt brukar man mena de utan ejakulationer. Jag har ingen aning om hur många procent av alla kvinnor som någon gång upplevt en fontänorgasm, men man man hör sällan om dem.

Nyligen läste jag följande om kvinnor och orgasmer: ”För de flesta behövs ett par år av regelbunden onani innan de får sin första orgasm”. Jag har inte onanerat regelbundet och jag behövde inte ligga i flera år innan jag fick min första orgasm, den fick jag redan första året som sexuellt aktiv. Återigen påmindes jag om hur sällan jag känner igen mig när man skriver om kvinnors orgasmer. Jag tyckte att onani var trevligt första gången jag provade det och har ett vagt minne av att det gick för mig då, men därefter har jag de relativt få gånger jag onanerat givit upp efter tio till femton minuter av ren tristess. Ligger jag däremot bredvid någon och tar på mig själv och har en vibrator i mitt underliv kan jag på kort tid ordna en eller flera orgasmer, vilket talar för att det nog främst är psykologiskt. Det stämmer bra överens med hur jag är i övrigt i sexuella sammanhang. Tvärtemot vad en del tror för att jag gillar stora kukar så är det mycket viktigare för mig att sex fungerar på det psykologiska planet än det fysiska. Det kan verka oklart och det är det också. Till stor del är min inställning avgörande, men för att jag ska ha en positiv sådan krävs att jag ligger med någon som vill att jag ska ha det trevligt.

Jag använder bäckenbottenmuskulaturen när jag har sex, det är nog det som gör att jag har fontänorgasmer. Ni kanske minns artiklarna om att högklackat kunde vara bra för sexlivet? Det sägs att de på något sätt stimulerar bäckenbottenmuskulaturen när man går i dem.

Med personer som jag matchar bra med sexuellt (vanligtvis personer med stor kuk) kan jag likt en man säga till mig själv ”nu ska jag komma” och ordna det. Jag spänner alltid mina muskler på ett särskilt sätt när jag har fontänorgasmer. Det kan vara svårt att beskriva i text, men när jag började utforska mina muskler där nere tänkte jag att jag skulle dra klitoris mot analöppningen. (Det finns andra övningar också.) Med tiden behövde jag inte tänka så konkret, det gav sig självt att använda musklerna under sex. Knipkulor är bra om man vill träna upp sina muskler, men jag kan där jag sitter nu spänna dem utan kulor i underlivet. Det gäller att hitta dem bara, gör man inte det efter flera försök är det en indikation på att man verkligen behöver leta fram dem. Det är fördelaktigt att utforska sin underlivsmuskulatur tidigt annars kan det vara svårare att upptäcka och kontrollera den senare i livet. Personer som aldrig tränat brukar ha svårt att spänna sina armar, men när man tränat några gånger brukar man upptäcka hur man ska göra. Detsamma gäller underlivet. Armarna använder vi mycket mer i vår vardag och det är enklare att ramla över hur man spänner muskulaturen i dem. Fittmusklerna måste man aktivt tänka på att man ska använda om man inte håller på med till exempel marklyft. Det ska tydligen vara bra för när man lyfter så spänner man i stort sett hela kroppen inklusive underlivet. Muskler försvagas av att inte användas, fittans trånghet handlar i mångt och mycket om muskelkontroll, så glöm alla dina idéer om att man blir slapp av att använda sitt underliv. Jag skulle inte bli förvånad om det är precis tvärtom, att man blir trängre av att ha vaginala samlag och att fittmusklerna fungerar som vilka andra muskler som helst.

Som jag nämner för Amelia är tid avgörande för mig. När man har sex och hur länge. Ibland kan jag ordna orgasm på två minuter, och jag kan tycka att det är försvarligt då jag kan fortsätta efter det, men de flesta oavsett kön brukar kunna hålla med om att en orgasm efter trettio minuter ger mer än en efter tre. Har man sex på kvällen när man helst av allt vill sova är det som uppgjort för att det ska bli den sortens sex som man bara vill få överstökat.

Jag håller hårt om kåta personer som kan hålla ut och vill att jag ska ha orgasm. En del personer som arbetar med sex har menat att det optimala vore om alla ordnade sin egen orgasm och inte förväntade sig att någon annan skulle vara delaktig i att den ska äga rum, ungefär. Att ordna sin egen orgasm och anstränga sig för att underlätta för någon att annan att nå orgasm står dock inte i något motsatsförhållande.

Resultatet av en ordning där man bara bryr sig om sin egen orgasm är att män fortsätter ha orgasm mer eller mindre varje gång och att merparten av kvinnor blir utan. Det finns en viktig sak som jag tror är kärnan med uttalandet, nämligen att var och en ordnar sin orgasm, att man inte kan ge någon en orgasm om denne inte är mottaglig för det. Du kan förvänta dig att bli serverad en orgasm utan vidare, du bör anstränga dig i den riktningen. En del tror att de ger andra orgasmer och det är klart att det kan vara trevligt att intala sig själv att män som kommer efter två minuter gör det för att man är så oemotståndlig, men gissningsvis har det andra orsaker. Jag tror inte att någon man ordnar min orgasm, men män kan både möjliggöra och omöjliggöra för mig att ha orgasm. Det är inte så att jag låter bli att ge mäns orgasmer en trevlig inramning för att jag misstänker att de kan ordna orgasm på egen hand.

Försöker du att inte göra det trevligt för mig kommer det vara svårt för mig att ha orgasm, jag kommer nog rentutav inte se poängen med att ha det. Det är inte alltid så enkelt som att bara ordna sin egen orgasm som en del har framställt det.

5 reaktioner på ”I Amelia om orgasmer”

 1. Hur gör man när man har en favorit ställning som är så bra att alla andra känns ointressanta?? Jag vill ha bästa möjliga sex och kör därför alltid favoriten. Men sexet börjar nu bli lite enformigt!

 2. ”Resultatet av en ordning där man bara bryr sig om sin egen orgasm är att män fortsätter ha orgasm mer eller mindre varje gång och att merparten av kvinnor blir utan”

  Problemet är inte mäns sexuella själviskhet. Forskningen som sexologen Osmo Kontula gjort i Finland visar att män och pojkar försöker locka sina flickvänner till en större sexuell öppenhet, så sluta sprida feministiska myter och misinformation. Problemet är snarare kvinnors bristande sexuella självkänndom och ointresse och oansvar för sin egen orgasm. Kvinnor förväntar att mannen ska känna bättre hennes sexualitet än hon själv samtidigt som ”varenda kvinna är unik”, det är en omöjlig ekvation för mannen att lösa. Kvinnor ska ta ansvar för sin frigiditet eller sin orgasm, dom flesta kvinnor väljer att vara frigida, de är inte ens medvetna om sin frigiditet.

 3. Matias:

  Läs det jag skriver och var trevlig i fortsättningen om du vill kommentera här:

  ”En del personer som arbetar med sex har menat att det optimala vore om alla ordnade sin egen orgasm och inte förväntade sig att någon annan skulle vara delaktig i att den ska äga rum, ungefär. Att ordna sin egen orgasm och anstränga sig för att underlätta för någon att annan att nå orgasm står dock inte i något motsatsförhållande. Resultatet av en ordning där man bara bryr sig om sin egen orgasm är att män fortsätter ha orgasm mer eller mindre varje gång och att merparten av kvinnor blir utan”

 4. ”Resultatet av en ordning där man bara bryr sig om sin egen orgasm”

  Men problemet är ju snarare att kvinnor inte bryr om sin egen orgasm. Kvinnor är väldigt orgamsomedvetna.

 5. ”att man inte kan ge någon en orgasm om denne inte är mottaglig för det.”

  Det här är en viktig poäng som män borde bli mera medvetna om. Kvinnor är inte mottagliga för orgasmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *