Det blir värre

Vid flera tillfällen då jag kritiserat föräldrar som har en negativ påverkan på sina barn har någon känt sig manad att berätta för mig att all sorts barnuppfostran och alla sorters föräldrar formar sina barn. Att det är oundvikligt. Tror personerna att de har uppfunnit hjulet en gång till, att jag missförstått vad fostran går ut på eller har de ingenting annat att komma med? Argumentet har bland annat framförts av personer som försvarar omskärelse på barn eller till och med anser att det är önskvärt.

För några dagar sedan skrädde jag inte orden om vad jag tycker om föräldrar som anmäler sina döttrars och söners sexpartners för att de inte kan hantera att de har sex. Jag slog ett slag för friheten och återigen fick jag höra att unga aldrig är riktigt fria. Jag har börjat inse att jag nog aldrig kommer att känna mig riktigt fri, det kanske är lika bra att lägga sig ner och dö? Alternativt försöka bidra med en positiv förändring. HBT-rörelsen har lovat att det blir bättre med den internationella kampanjen It Gets Better och den svenskbördiga Det Blir Bättre, men jag tvivlar på att det ens blir bättre för HBT-rörelsen på ett mer övergripande plan. Sedan några månader tillbaka har jag föreställt mig en kampanj som skulle heta Det blir värre. Den skulle belysa saker som varit essentiella för att göra tillståndet värre och på sikt tillsammans med en rad nya oönskade politiska beslut kommer att se till att det blir ännu mer så. Den känns i nuläget mer realistisk.

De som försvarar negativ uppfostran med eventuella inslag av irreversibla fysiska ingrepp med motiveringen att all barnuppfostran formar barn är ansvarslösa. De är heller inte riktigt kloka, de använder det argumentet mot mig som vill minska barns underläge gentemot sina föräldrar och öka deras valfrihet. Signalen är glasklar, istället för att försöka hitta en modell för att stävja negativ barnuppfostran kan vi maximera den. Det är antagligen samma resonemang om gör att en del nöjer sig med den sortens jämlikhet där alla far illa. Negativa utfall tycks vara mindre komplicerade att framkalla och det viktigaste måste rimligen vara att uppfylla uppsatta mål hur dumma de än må vara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

This entry was posted in Frihet, Ungdomars rättigheter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Det blir värre

  1. Intresserad says:

    Har du alltid haft rakt hår, eller kan du inte lägga upp en bild på dig när eller om du hade långt hår. vore roliga att se 🙂

  2. Nej, jag har varit rakad i snart 5 år. Vill inte publicera sådana bilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *