Om att dumpa och komma över personer

Med knappt någon erfarenhet av separationer har jag skrivit att det är en svår sak att lämna någon och att bli lämnad. Jag har skrivit det med anledning av att en del personer framställt det som en enkel sak att lämna någon och gå vidare. Med risk för att misstolkas finner jag det positivt att det inte är så okomplicerat som en del vill göra gällande.

Jag är inte en person som tar initiativ till separationer. Får jag välja mellan att lämna någon och att bli lämnad väljer jag det senare. Det är ingen prestigesak för mig att vara den som avslutar en relation. Jag har svårt för uppmaningar om att komma över personer. Kanske beror det på att jag är ickemonogam. För den som blivit misshandlad kan det var nödvändigt att komma över personen som slog, men att slentrianmässigt kommer över personer för att hantera separationer är bara dystert. Med komma över avser jag att inte ha någon mer kontakt med personen, att sträva efter att sluta tänka på honom eller henne.

Jag blir på gott humör av att läsa om personer som separerat på pappret, men fortsätter att umgås och ha sex. Jag blir glad av personer som inser att det går att tycka om någon även om relationsformen justerats.

För några dagar sedan blev jag lämnad. Hade jag varit monogamt lagd hade nog risken att jag målat upp en falsk negativ bild av personen som lämnade mig varit större. Många gör det för att kunna komma över den som lämnat dem. Jag begriper att det är mindre komplicerat att komma över en påhittad dålig person, men jag vill inte komma över en bra person som jag skapat en felaktig bild av. Jag vägrar låtsas att han är en dålig människa för att han ville separera. Jag vill forsätta ha honom i mitt liv.

I och med detta är jag i behov av en bostad i Stockholm från och med augusti. Förena kärlekskris med bostadskris så kan ni kanske föreställa er hur jag mår just nu. Jag kommer att leva på studiemedel, så kostnaden för boendet måste hållas så låg som möjligt. Om jag fick drömma fritt skulle jag bo i ett feministiskt sexpositivt kollektiv, men vi pratar om ett Stockholm med bostadsbrist, så en lägenhet, eller ett rum, går alldeles utmärkt. Jag gillar pendeltåg och miljonprogram.

This entry was posted in Personligt, Relationer. Bookmark the permalink.

2 Responses to Om att dumpa och komma över personer

  1. Sebastian says:

    Tyvärr kan jag endast erbjuda ett halvt rum för 1901 kr/mån; jag hoppas att du får tag på något bättre än så.

  2. Lasse says:

    Jag tycker inte heller att det är lätt att komma över att bli lämnad av någon. Det är skitjobbigt för mig att gå vidare, jag förstår inte hur det verkar så enkelt för en del? Det tror jag inte det är heller, vissa har nog bara lättare att dölja det och är mer praktiskt organiserad och vet att det blir jobbigare att göra slut ju längre man skjuter upp det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *