LOB har blivit ett sätt att straffa buset

I lördags (110514) blev jag LOB:ad som straff för att jag plankade. Klockan var omkring 21:20 när jag och två vänner skulle ta tunnelbanan från Fridhemsplan till Skogskyrkogården för att se brottning som Stockholm Wrestling arrangerade. Det visade sig senare att jag inte skulle få någon användning av min biljett till arrangemanget. Jag passerar en spärr på Fridhemsplans tunnelbanestation utan giltigt färdbevis. Några sekunder senare släpas jag handgripligen ut ur tunnelbanehallen av några ordningsvakter. De frågar aldrig om jag har någon biljett, de utgår bara från att jag inte har det. Ur rättsäkerhetssynpunkt känns det givet att de åtminstone borde ha frågat.

När jag kommit utanför dörrarna intill stationen köper jag en SMS-biljett; giltig från och med 21:25. Jag passerar dörrarna och går mot personen som sitter i spärren för att visa upp min biljett. Jag utgår från att jag kort därefter ska sitta på ett tåg mot Skogskyrkogården tillsammans med mina vänner. Att jag inte tillåts åka utan giltig biljett, så långt är jag med på noterna, men jag trodde att de flesta var överens om att de som betalar ska få nyttja kollektivtrafiken. Innan jag hunnit till spärren greppar en eller flera ordningsvakter tag i mig och drar mig över spärrlinjen in i ett litet rum där de pressar mig ner mot betonggolvet. De pressar mina händer bakom ryggen och sätter på mig handfängsel. Där får jag sitta ett bra tag. Jag upprepar om och om igen att jag har en giltig biljett men blir ignorerad. När jag frågar varför de frihetsberövat mig svarar de att det är på grund av att jag inte kan bete mig. Man kan fråga sig vad det skickar för signal till en person som plankat att den hädanefter inte ens mot betalning får bruka kollektivtrafiken. Det är viktigt att poängtera att man inte har någon rätt att frihetsberöva någon på grund av plankning, men i praktiken var det just detta de gjorde mot mig. De hade kunnat bötfälla mig för själva plankningen och därefter kunde jag på normalt sätt fått använda kollektivtrafiken mot uppvisande av en giltig biljett, men det var mer lockande att frihetsberöva mig för att ”straffa buset”.

Att jag inte har NÅGRA rättigheter upprepas likt ett mantra. När jag undrar hur länge jag skulle tvingas sitta i rummet på Fridhemsplan får jag till svar att de väntar på polisen. Jag frågar; när kommer polisen då? Och får; ”om max 6 timmar” till svar av en vakt. Under tiden jag sitter där är de konstant otrevliga och hånfulla. De finner uppenbarligen någon slags nöje i att förnedra mig och i vetskapen om att de också förstör min kväll. Att jag faktiskt hade en giltig SMS-biljett struntade de blankt i. Med tiden inser jag att jag kommer att missa brottningsgalan som jag länge sett fram emot och att de inte har några som helst planer på att avbryta det helt grundlösa frihetsberövandet. När det går upp för dem att jag nu går miste om brottningen ser de alldeles förtjusta ut. Inte nog med att de utan lagstöd kan låsa in mig och förstöra min kväll så går jag dessutom miste om någonting jag betalt för och dessutom länge sett fram emot.

Jag är en person som dricker flera liter vatten per dygn, men de vägrar låta mig dricka av vattnet (kranvatten) jag har i min ryggsäck. Jag kräver dessutom upprepade gånger att få ringa hem och då jag inte är misstänkt för något brott borde jag rimligen få göra det. De vägrar låta mig ringa och de vägrar även att kontakta min sambo åt mig.

När jag försöker ställa mig upp eller närma mig min ryggsäck som står på golvet i närheten tar de olika grepp på mig. De vrider och drar i mina armar (i skrivande stund har jag fortfarande ont i båda handlederna medan mag- ryggsmärtorna äntligen har givit med sig). Flera gånger känns det som att mina armar ska gå av och jag befarar att de ska brytas om jag gör det minsta motstånd. Jag använder inget som helst våld mot dem, men de skadar mig ändå avsiktligt.

När jag vill veta vad ordningsvakterna heter vägrar den ene med hänvisning till att ”…då kommer du att skriva om detta”. Inte heller den andre vakten är villig att uppge sitt namn. De är annars påfallande avslappnade när de förnedrar och använder våld mot mig. Det tycks ske mer eller mindre ryggmärgsmässigt och de visar inte några märkbara tecken på oro för att deras agerande skulle kunna leda till några negativa konsekvenser för dem personligen. Samtidigt vill de ändå ta det säkra före det osäkra och gärna undvika att jag hänger ut dem vid namn. Om det nu skulle vara i media eller på min blogg. De verkar inte heller tycka att de ens borde behöva dölja att de ämnar försvåra mina möjligheter att vittna om det övergrepp jag upplevt.

En polis kommer in i rummet och börjar omedelbart att rota igenom min ryggsäck. Jag gör honom medveten om att han öppnar min stängda ryggsäck mot min vilja och framförallt utan att det finns någon brottsmisstanke alls mot mig. Han frågar om jag har legitimation på mig, vilket jag väljer att svara nej på. Polistjänstemannen säger något om att jag kan ha glömt bort att jag har legitimation på mig och öppnar min plånbok som ligger i min ryggsäck. Där hittar han min legitimation.

När polistjänstemännen pratar med mig är det uppenbart att de till fullo har köpt ordningsvakternas historia. De har ingen aning om vad som ägt rum men utgår från att ordningsvakterna vet vad de pratar om. Jag förklarar vid flera tillfällen att jag ser mig som utsatt för ett övergrepp, men det viftas bort utan minsta reaktion.

Någonstans övergår nu deras fokus på att jag anses berusad, att jag luktar alkohol. Det är då jag förstår att situationen skräddarsys för att kunna låsa in mig i en så kallad ”fyllecell”. Jag var i verkligheten mycket måttligt eller milt alkoholpåverkad och på glatt humör innan de frihetsberövade mig, men jag var under inga omständigheter särskilt berusad. Att polisen gripit mig med stöd av gummiparagrafen lagen om omhändertagande av berusade personer får jag veta efteråt. Men riktigt hur gummiaktig som helst är inte lagen och för att ett omhändertagande enligt denna ska vara i sin ordning ska man inte kunna ta hand om sig själv eller utgöra en fara för andra. I sammanhanget var det bara ordningsvakterna som utgjorde någon fara för mig.

Två poliser greppar tag i mig och för mig förbi spärrlinjen mot en polisbil. Mina vänner står oroligt utanför och jag drar mig själv mot en av dem och pussar honom på munnen. De sätter mig i bilen. Jag berättar återigen att jag är utsatt för ett övergrepp och de säger att jag ska vara glad för att jag inte råkade ut för norrorts poliskår (om vilken jag inte hört någonting särskilt). Jag berättar att jag gillar Carin Götblad och att fler poliser borde vara som henne, men polisen som sitter bredvid föraren muttrar någonting om att hon är extrem. Jag förs till Mariatorgets polisstation där jag möts av poliser och två kvinnor som påminner om någon slags fältassistenter. Dessa kvinnor ska enligt uppgift ”hjälpa” mig, men det visar sig snabbt bara vara synonymt med att utsätta mig för fortsatt kränkande behandling. Jag förklarar att jag är ”en sån där feminist” och att det är fullkomligt irrelevant för mig vilket kön de som ska förnedra mig har. De klipper av mitt halsband, kontrollerar mina fickor och att jag inte har några vassa föremål på kroppen.

Jag förs in i en cell, ett litet utrymme med en galonmadrass, ett starkt sken och en vattenkran. Det är enligt uppgift meningen att personer ska sova i det där starka skenet som säkert fungerar alldeles utmärkt i en kemisal. Jag dricker massor av vatten. Från början har jag en idé om att vara vaken tills jag befrias, men efter ett bra tag är jag så frustrerad, arg och ledsen att jag bestämmer mig för att försöka sova för att härda ut eländet. Jag behöver inte vara inlåst speciellt länge för att förstå att inlåsta personer kan få för sig att begå självmord. Jag som aldrig varit för långa fängelsestraff, eller straff som fenomen, drabbas plötsligt av en känsla av att de som tycker att en del brott borde kunna ge fyra år på kåken måste vara onda på riktigt. Personer som är för långa fängelsestraff borde själva få spendera en halvtimma i en fyllecell.

Jag ska tydligen tittas till varje kvart och en av personerna som fått uppdraget frågar varför jag är naken. ”Jag tycker om att vara naken” svarar jag kort. För att citera en god vän ”Johanna är mer naken än inte”. Han svarar något om att det nog blir kallt och försvinner sedan från ”luckan”. För att vara kvinna är jag en relativt ofrusen person och det finns inte på kartan för mig att kunna sova med kläder på. Det angår förövrigt inte honom om jag sover påklädd eller ej. Vill han inte se min kropp kan han ta det med sin psykolog.

Jag lyckas inte sova i närheten av lika hårt som jag brukar, det är svårt att sova överhuvudtaget när man känner sig helt förkrossad. Jag känner att jag är i behov av ett toalettbesök, så jag klär på mig och bankar på dörren ett bra tag innan en av de som är satta att vaka över mig dyker upp. Det är samma person som kommenterat hur jag var naken tidigare. Han säger att jag kan få göra ett toalettbesök, men behålla kläderna på i fortsättningen. Vilket jag ignorerar då jag behöver någonting mjukt under huvudet för att kunna sova. Finns det ingen kudde att tillgå får man använda det lilla mjuka man har tillgång till. I mitt fall är det en svart Maud Lindström-tröja, en par svarta byxor och ett par leopardmönstrade stringtrosor med spets. Strumporna behåller jag på. Efter att ha hållit en mängd uppretade brandtal i min ensamhet, efter att ha lyssnat på gråtande människor med panik i de andra cellerna (jag led verkligen med er ska ni veta) och efter att ha sovit halvdant så släpps jag plötsligt.

Det är först i samband med att jag återfår friheten som jag får veta att jag frihetsberövats enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. ”Du kanske du vill veta varför du är här?” säger en av poliserna när de släpper mig och i samband med att jag kvitterar ut mina saker. Det går att läsa mellan raderna att polisen är ytterst medveten om att jag knappast skulle kunna ha någon aning om varför jag suttit här. Det har han givetvis alldeles rätt i. Jag tänker på den amerikanska modellen där man har en grundlagsskyddad rätt att upplysas om varför man gripits och om vilka rättigheter man har. När jag kollar min mobiltelefons klocka för första gången sedan jag beställde min SMS-biljett har den blivit 03:34. En av poliserna frågar mig var jag bor, jag ger honom adressen och förklarar att jag inte kan ta mig hem med pendeltågen som slutat gå. Han erbjuder sig inte att skjutsa hem mig och det är knappast heller någon förlust då jag aldrig skulle ha förmått mig själv att tacka jag till ett sådant erbjudande. Han lämnar mig med upplysningen om att; ”Tunnelbanan går hela natten”. Jag är förtjust över att kunna känna marken under mina fötter. När jag frågar personer om vägbeskrivning till Södra Station och de svarar hjälpsamt och artigt så drabbas jag av en förvirrande känsla av att människor trots allt är ganska fina. Allt för att de ger mig en enkel vägbeskrivning. Efter en kväll där man i timmar lyckats bereda människor nöje genom att låta dem förnedra en så känns det inte speciellt givet att återigen få bli bemött med anständighet.

Vid Södra Station ringer jag en av de vänner jag skulle ha besökt brottningsgalan med. Jag har ren tur då han svarar. Vännerna som jag skulle åka med till Skogskyrkogården tog sig dit efter att under en lång tid och utan resultat försökt att resonera mig ut från rummet på Fridhemsplan. Ordningsvakterna hade hotat och måttat med sina batonger mot dem, ändå var det poliserna de förvånats över som när de anlänt varit betydligt mer aggressiva och otrevliga, helt vägrat svara på frågor och sedan hotat med att gripa dem om de inte snabbt lämnade platsen.

Jag lovade ordningsvakterna att gå vidare med ärendet och det har jag också gjort. Jag har polisanmält frihetsberövandet, övervåldet, fått skador dokumenterade på sjukhuset och berättat vad jag varit med om för olika personer. Det är otroligt viktigt för mig att ordningsvakter inte kan komma undan med att godtyckligt frihetsberöva personer och gömma sig bakom att de druckit alkohol. Om de skulle frihetsberöva alla som hade samma berusningsgrad som mig i lördags, ja då skulle de tvingas att tvångsförvara de flesta personer som vistas utomhus och reser med tunnelbanan under helgerna. Att vara påverkad av alkohol är inget brott alls, men ändå behandlades jag som en brottsling.

Ordningsvakter och poliser har lärt sig att kunna ta för givet att komma undan med maktmissbruk och grova tjänstefel, men det är allas vårt ansvar att försöka arbeta för en förändring. Att inte låta oss skrämmas, utan istället göra missförhållanden och egna erfarenheter offentliga, det vore en bra början

Om du som läser detta var där och kanske såg hur ordningsvakterna behandlade mig, så får du mycket gärna höra av dig till mig på [email protected]

Lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer (Lagen.nu)

Lagen om omhändertagande av berusade personer (Wikipedia)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Personligt. Bookmark the permalink.

154 Responses to LOB har blivit ett sätt att straffa buset

 1. Pingback: Vad hände Johanna Sjödin i lördags, och varför? « Sverige är inte världens navel!

 2. drf says:

  Herrejävlar Johanna. :( Håller alla tummar och tår för att du får dessa jävla översittare och potentiella våldtäktsmän rejält straffade för sina solklara överträdelser.

 3. Christian says:

  Väldigt illa beteende av vakterna. De har ingen rättighet att gripa folk för att ha plankat eller bötfälla, bara att avvisa dig (när du INTE hade biljett). Det här är ännu ett tecken på att vakt- och polisväsendet tror sig vara helt straffria och kan bete sig hur som helst. Det är en demonstration mot detta nästa lördag 28/5, du kanske vill berätta din historia där? http://korta.nu/vakt

 4. Brasse says:

  Stå på dej nu, lova :)

 5. http://ligator.wordpress.com/2011/05/19/vad-hande-johanna-sjodin-i-lordags-och-varfor/

  Kontaktuppgifter till folk man kan maila till.

  Wennerholms sekreterare: [email protected]

  Wennerholm: http://www.moderaterna.net/christer/kontakt/

  SL: http://sl.se/sv/Verktyg/Kontakta-oss/Skriv-till-oss/

  Vice VD: [email protected]

  VD: [email protected]

 6. christina says:

  Jävlar vad arg jag blir av att läsa detta. Starkt gjort av dig att anmäla och stå på dig! Vi är många som står bakom dig.

 7. ChingShih says:

  Det fina med att inte ta ansvar som OV och stå för det man gör är att det smetar av sig på alla som jobbar som det, fint jobbat grabbar. Chansen att någon larmar minskar markant om all sympati saknas för personen som är i en hotad situation. Vilket inte är helt sällsynt som OV.

  Vissa behöver berövas sitt förordnande.

 8. Tony says:

  Åt helvete med Svenska rättsystemet.
  Detta ska du anmäla, utan tvekan.
  Själv har jag varit med om att bli uthängd för nåt jag inte gjort så jag vet hur de kan vara.
  Polisen klarar ju tyvärr inte mycke så därför ger de sig på oskyldiga.
  Ursäkta detta men åt helvete med Svensk polis, myndigheter och allt vad fan det är.
  Stå på dig och anmäl de djävlarna.

 9. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Godtyckligt övervåld av ordningsvakter, igen

 10. Sweet says:

  Trist att bli behandlad så där, men vad och vem ger dig rätten att planka från början

 11. Lagstiftning som bygger på att en part godtyckligt tillåts avgöra vad som är rätt kan inte leda till annat än missbruk och övergrepp.

 12. ChingShih says:

  Sweet, plankar man så är en rimlig påföljd att bli avvisad från området.
  Inte misshandlad förolämpad och frihetsberövad. Att dessutom gå igenom personliga tillhörigheter, utan tillstånd, är också ett stort jävla fel som gjorts.

 13. David says:

  Om du vill att de ska straffas för det de har gjort, vad vill du då att de ska få för straff? Med tanke på att du skriver att du är emot långa fängelsestraff, du tar 4 år som ex, så undrar jag vad du anser vara ett lämpligt straff… 1 vecka? Eller vill du ha pengar för vad de gjorde? Intressant. Vad tycker du tex en mördare ska dömas till?
  I övrigt så är din berättelse så bekömmande. De håller varandra om ryggen, de som ska skydda oss, medborgarna. Man blir liksom uppgiven av sån där skit – det kommer liksom inte ändras. Människan är ofta rätt dålig till sin natur, och det i kombination med maktutövande tillsammans med likasinnade… Uh oh.

 14. Linus says:

  Man blir så äcklad av att få höra sånt här.
  Förmodligen hade du blivit behandlad anorlunda om du inte hade varit rakad vilket är ännu vidrigare.
  Hoppas med hela mitt hjärta att du får upprättelse.

 15. Internet-ordnings-polis-spärrvakt! says:

  “Jag passerar en spärr på Fridhemsplans tunnelbanestation utan giltigt färdbevis. Några sekunder senare släpas jag handgripligen ut ur tunnelbanehallen av några ordningsvakter. De frågar aldrig om jag har någon biljett, de utgår bara från att jag inte har det. Ur rättsäkerhetssynpunkt känns det givet att de åtminstone borde ha frågat.”

  Du ser inte själv ett fel du gjort? Ledtråd är i första raden.

  Tycker självklart att OV har betett sig förkastligt. Men jag menar att det inte var helt utan orsak.

  Hur kan du begära att andra ska bete sig föredömligt när du inte själv gör det?

  Myntet har alltid två sidor…

 16. Geier says:

  Jag håller med de övriga att du bör anmäla. Jag måste tyvärr meddela att det kommer att leda till att ärendet läggs ned i brist på spaningsuppslag eller att förövarna frias från alla misstankar på grund av att de ljuger i takt på ett övertygande sätt. Det är nämligen vad som händer i vårt så kallade rättssamhälle.
  Om en polis tas på bar gärning med att steka någons valp över öppen eld kommer rätten omedelbart att köpa argumentet att valpen var beväpnad och kunde vara medlem i al-quaida. Ha inga illusioner om att några regler gäller för poliser, vakter eller andra med uniform. Det var ungefär tre justitieministrar sedan.
  Det viktiga i att du gör anmälan och rör upp himmel och jord är att andra människor uppmärksammas på att polisen inte är deras vänner. Många tror fortfarande det i det här landet, och de måste väckas ur villfarelsen så de inte råkar riktigt illa ut när någon uniform har långtråkigt och behöver ge utlopp för sina frustrationer.
  Så tyvärr kommer du aldrig att få rättvisa, men du kan hjälpa andra att klara sig från värre skador och lidande genom ditt exempel och det är värdefullt. Jag hoppas verkligen du mår OK och att du repar dig från upplevelsen.

  Och ni vakter som nu går och dunkar varandra i ryggen för att ni lyckades veckla ihop en obeväpnad kvinna som plankade, var hyggliga och visa samma framåtandra nästa gång ni ser sex stycken Hells Angels på partyhumör. Eller krympte pungkulorna ett par storlekar nu?

 17. @Internet-ordn….

  Läs igenom en gång till, i texten står det att ordningsvakter måste fråga efter färdbevis och det finns inget stöd i lagen för att frihetsberöva Johanna, då hon direkt efteråt köpte färdbevis.

 18. Heja says:

  Intressant att alla du kom i kontakt med hela resan var så “genomonda” och att allt bara gick dåligt.

  Jag har själv blivit utsatt för den här formen av bestraffning, den gången för att jag inte erkände ett brott. Det rörde sig om olaga intrång (vi klättrade in, gick över ett område och sedan ut). Vi var dock skrikiga och skräniga vilket ledde till ett stort polispådrag och det tog inte lång tid för hundpatrullen att hitta oss.

  De förhörde oss på plats och mina 3 vänner erkände snart medan jag fortsatte att blåneka. Jag var hela tiden trevlig och artig (precis som de var) och förklarade att jag var tillräckligt nykter för att veta vad jag gjort. En av poliserna nämnde att det fanns risk för att jag skulle gripas om jag inte talade sanning men jag höll fast vid min historia.

  Så kom kommentaren att jag luktade alkohol och efter lite mer diskussion bland poliserna så förklarade de att jag var för berusad för att förhöras och så bar det av till fyllecellen. Kan inte annat att hålla med om att det är en hemsk upplevelse. Speciellt för en någorlunda nykter person, man kan inte ens dricka vatten utan att känna sig som ett djur. Jag läste varenda inskription på väggarna, hälsade så fort vakterna tittade in och försökte fördriva tiden bäst jag kunde. Varje gång jag hör att någon sitter häktad så lider jag lite. Jag fick sitta precis så länge som var tillåtet medan jag väntade på att en förhörsledare kom in.

  Han var trevlig, jag repitererade vad jag hade sagt kvällen innan. Han frågade om jag hade anmärkningar på att jag hade blivit omhändertagen, vilket jag hade men inte orkade tjafsa om. Åtalet blev nerlagt och idag är det en rolig historia.

  Men det rådde aldrig någon som helst tvekan om att jag blev satt i fyllecell som straff och inte för att jag var för berusad.

 19. Fredrik says:

  Förtroendet för rätt-systemet, polis och väktarkåren är för mig helt obefintligt. Jag känner med dig, jag kan dessvärre inte trösta dig med att jag känner till någon lösning för det ser fan inte ut att bli bättre. Själv flydde jag och lever åter lite lyckligare och friare, nu som exil-stockholmare. *kram*

 20. -H- says:

  Manifestation mot orättvis behandling och övervåld från ordningsmakten. Liveframträdanden från Carlito, Highwon, Mohammed Ali, Slag Från Hjärtat och många fler. (Ismail från Slag från Hjärtat blev för ett tag sedan utsatt för liknande behandling, se artikel i Stockholms Fria)

  Läs mer här:
  http://www.stockholmsfria.nu/artikel/88200
  http://www.reggaesthlm.se/slag-fran-hjartat-kungsholmen-t-bana-radhuset/

 21. Pingback: Stringtrosor – LOB har blivit ett sätt att straffa buset | Johanna Sjödin

 22. Fredrik says:

  Internet-ordnings-polis-spärrvakt!: Du är helt dum i huvet och lite till. De som ska se till att regler efterföljs borde rimligtvis själva hålla sig till dessa. Att planka är (juridiskt) straffbart med tilläggsavgift (ej böter). Att utsätta någon för frihetsberövande, misshandel och kränkningar är (juridiskt men ej i praktiken om förövaren bär uniform alt. civilklädd uniformist) straffbart med både böter och fängelse.

 23. Ml says:

  Känns som du mest är en uttråkad rättshaverist även om behandlingen var överdriven

 24. ConnyT says:

  Vidrig historia. Stå på dig och lycka till. Håll oss underrättade med hur det går (inte för att jag tror att något kommer hända)

 25. -H- says:

  Lite för snabb på enterknappen, bra att du anmälde. Kommer följa fallet med och hoppas jag inte var okänslig med arrangemanget för det var inte min mening, ville bara sprida det då det är för en “bra” sak i den bemärkelsen att det behöver uppmärksammas. Pepp till dig med! MVH H

 26. Egil Möller says:

  Men det är ju tamejfan fördjävligt! *jättetröstkram*

  Till nästa gång: Förvara mobil i fickan. Slå på ljudinspelning när ngt sånt här sker. Om de försöker radera ljudfilen ber du efteråt en snäll nörd undeletea den åt dig. Snor de telefonen så ser du till att ha kvitto på inköpet av telefonen och gör en stöldanmälan.

 27. Wille says:

  Fy fan, inget annat än vidrigt. Hoppas verkligen att detta leder nånvart.

 28. Roy Munson says:

  #whitewine

 29. OV says:

  Ordningsvakterna i Sthlm lokaltrafik har inga befogenheter att fråga efter eller avvisa folk för avsaknaden av färdbevis. Det är därför det finns en kontrollgrupp. SL själva har sagt att OV inte ska agera i sådana situationer pga att det alltid finns folk som vill försöka hetsa fram eller dryga sig mot vakterna. Jag anser att vakterna i första skedet gjort sig skyldiga till olaga frihetsberövande då det utan att förklara sig avlägsnar dig från platsen. Möjligen kan de få till det till “störande av den allmänna ordningen” en sk pl13 utifrån att du plankat. Sa dom någon gång att du är avvisad från denna platsen?! Om de gjort detta så har de enligt lagens mening “rätt” att omhänderta dig enligt paragragfen jag uppgivit ovan.
  Men tycker personligen att du verkat träffa de mest övernitiska och färskaste OV som man kan springa på i tuben. En OV med rutin hade inte ödslat denna energin på dig som plankare….. För mycket att skriva och för mycket tid till att vänta på polisen.
  Stå på dig, dessa personer måste bort från den organisation jag jobbar inom!

  //OV

 30. Pingback: Johanna Sjödin i en ny #gategate?? « Emil Isberg

 31. sweet says:

  Givetvis bör det finnas en korellation mellan straff och förseelse, och jag anser inte att hon behandlats korrekt, OM hennes historia nu stämme. Detta tar jag med en nypa salt, och dämpar mängden våld och ökar mängden motstånd. Jag tror inte att skribent avser att framställa sig som den agerande parten, utan gör sig till ett offer, och troligen ett större offer än vad hon/han var.
  Jag hade nog inte heller låtit henne passera med en giltig biljett efter att jag avvisat henne. Jag finner det också föga troligt att hon blivit utsläpad handgripligen. Jag tror att hon protesterat och kört på med den vanliga plankar stilen, där man felaktigt tror att man defakto har rättigheten att göra detta och att ingen får röra mig. Kan jag ju redan tala om att dessa vakter har förordade och där med rätten att avlägsna oönskade personer från området, i detta fall skribenten. Och att direkt eskalera till en handgriplig insats utan verbalkommunikation sker inte längre och en väktare med den attityden blir inte gammal i branschen. Jag var ju dock inte där så jag kan ju inte till 100% säga att så är fallet men min erfarenhet med tunnelbana både som väktare och ordningsvakt ger mig lite kött på benen.
  Om den patrullerade som kom dit beslutade att omhänderta enl LOB så har dom ansett att det är korrekt att göra så. Men jag var ju inte där som sagt

  Att hon inte fick dricka sitt medhavda vatten är helt korrekt, hon säger att det är vatten men det vet inte väktaren om det stämmer eller inte. Att hon sedan reser sig upp för att gå till sin ryggsäck när hon är omhändertagen kan ses som motstånd, väktaren har inte genomsökt ryggsäcken. Vad ligger i den ingen vet.

  Sedan så ljuger hon för polisen om sitt legg som uppenbarligen ligger i väskan, ingen bra grej att göra.

  Att sov naken i cellen en berusad person skulle nog få för sig det. Att börja dra en massa feministfloskler för polisen hjälper inte , att två kvinnliga häktesvakter eller poliser avvisiterar vederbörande är enl bestämmelserna och inget feministtjafs i världen kan ändra på det. Om ingen kvinnlig häktespersonal finns tillgänglig skall det ske under överinseende av tex en kvinnlig sjuksköterska eller annat oberoend vittne.

  Men ja kanske aningen överdrivet med en LOB för en sänkning, skulle varit 1200 kr i böter i stället.

 32. Nikke says:

  Vad var det för vaktbolag Johanna? Kan du minnas det? Om de ska ställas till svars så handlar det om att gå på Landstinget, politikerna, SL, vaktbolaget (SL anlitar tre olika bolag)…

 33. sweet says:

  OV

  Ordningsvakt helt rätt dom får bara agera inom ramen för envar ingripande. En ordningsvakt har inte mer befogenhet än du och jag.
  Men en väktare får i sitt tjänsteutövande både avvisa omhänderta och frihetsberöva under vissa omständigheter.

 34. OV says:

  Sweet…

  Nu är du ute och cyklar….

  En väktare har inte mer befogenheter än du och jag, dom har ett förstärkt rättsskydd dock. Väktare lyder endast under en räddningsledare.

  En ordningsvakt lyder under polisman och får därför jobba efter endel polislagar. En ordningsvakt har rätt att avvisa, avlägsna samt omhänderta.

 35. OV says:

  Sweet….. Har jobbat över 10 år med detta så tror jag vet mina befogenheter 😉

  Ordningsvakt: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ordningsvakt

  Väktare: http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4ktare

 36. Hej Johanna! Skrämmande historia att läsa men bra skrivet. Meddela gärna när ev. prövning i tingsrätt sker så kommer jag gärna och stöttar. Mvh Jesper (#gategate) Nilsson

 37. sweet says:

  Sorry OV
  Jag gör en Juholt på det och tar det tillbaka, du har givetvis rätt ordningsvakt har mer befogenheter än en väktare som bara ingriper under lagen om envarsingripande.

 38. Liam says:

  Blir så förbannad när jag läser sådant här. Tyvärr tror jag inte att anmälningen kommer leda till någonting; Till skillnad från de flesta andra länder där någon fristående myndighet granskar anmälningar mot polisen (t.ex “internal affairs” i USA) så har vi i Sverige det fantastiska systemet (ironi) där polisen utreder sig själv. Vilket ju självklart leder till att polisen så gott som alltid kommer fram till att inget fel har begåtts. Däremot tror jag att din bloggpost kan skapa en del välbehövlig uppmärksamhet, många människor i Sverige är otroligt naiva när det gäller den svenska polisen och tror att det bara är i andra länder som polisen begår övergrepp. Bloggposter som denna behövs för att öppna folks ögon.

 39. Bra skrivet. De ska inte slippa undan sitt personliga ansvar. Det är bra att du tar i. Och att du reagerar. Mot det riktiga buset…

 40. Sweet says:

  Faller plankning under bedrägligt beteende?
  Någon som vet?

 41. Lotta says:

  Men…va? Nu har jag aldrig varit inne på din blogg tidigare, så det här inlägget kanske inte verkar konstigt för någon annan, men:

  Anser du alltså att det är helt normalt att planka?
  Varför ljög du om din legitimation för polisen?
  Varför kände du dig tvungen att föklara för poliserna att du var “en sån där feminist”, som om det vore något synnerligen extremt och speciellt? Det har ju ingenting med huruvida man föredrar kvinnlig personal att göra.
  Varför sover du naken i fyllecellen och blir upprörd när polisen kommentera detta? Det är inte speciellt vanligt att näcka helt på en polisstation, så det kanske inte är så konstigt att de trodde du var berusad.

  Ordningsvakterna uppförde sig inte okej, nej. Men poliserna gjorde väl inget upprörande? Känns mest som att du ansträngde dig för att få till så många saker som möjligt att klaga på. “Jag klädde av mig helt i fyllecellen och en polis sa att det kanske blir kallt! Åh nej, vilket äckel! Han borde snacka med en psykolog om det där!” Seriöst?

 42. Putte says:

  De blir garanterat frikända av de halvsovande B-politiker som befolkar våra tingsrätter. De väljer systematiskt att alltid tro på ordningsvakterna. Och överhetsstaten och tant Ask har inte lagt två fingrar i kors för ändra på detta.

  Konstigt att de inte körde med drogpiss-prov också.

  Häng ut dessa personer med namn och allt på bloggen efter rättegången.

 43. Linda says:

  Lotta: Kan bara hålla med dig, hela den här historien känns lite väl överdriven, och det känns som att personen gjort allt för att reta upp poliserna också men på ett “oskyldigt” sätt.

  Sen absolut har de här personerna missbrukat sin makt och antagligen inte skött sig som de ska. Men när personer lipar ut på det här sättet är historien nästan alltid överdriven och skribenten inte riktigt så oskyldig som hon vill få det till.

  Johanna: Hoppas det går väl med anmälningarna och att du får någon slags upprättelse trots allt, även om det inte är så sannolikt.

 44. Etu says:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=4513038

  Såg denna och kom och tänka på din bloggpost, skulle inte förvåna mig om du redan vart i kontakt med de, men ändå :)

 45. Hugo says:

  Det är fruktansvärt. Man får hoppas att det blir något av polisanmälan. Man frågar sig dock hur du å ena sidan kan kalla dig liberal men å andra sidan inte anse att företag skall ha rätten att freda sin egendom? Har inte våld och övergrepp alltid varit resultatet av privat ägande av produktionsmedlen?

 46. Faidros says:

  Du har min sympati.

 47. Nikke says:

  Ni som upprörs av plankningen och tycker att den rättfärdigar vaktbolagets beteende. Är ni sådana som tycker att barnaga är OK om barnet har varit besvärligt? Människor är besvärliga. Så är det. Om lag och ordning ska upprätthållas så måste det göras under rättvisa omständigheter.

 48. of_darkness says:

  Vad vissa här även ordningsvakterna verkar ha missat är förljande

  “4.1.3 Proportionalitetsprincipen

  Proportionalitetsprincipen syftar till att det måste vara en rimlig proportion mellan medel och
  mål. Ur lagtexten går det att läsa att polismannen skall ”ingripa på ett sätt som är försvarligt
  med hänsyn till åtgärdens syfte och övriga omständigheter”. Med det menar lagstiftaren att
  polisen får använda mer medel ju allvarligare eller omfattande faran är. Den skada och de
  olägenheter som följer på grund av åtgärden får inte stå i missförhållande till dess syfte.

  Kravet på proportionalitet medför att det dessutom måste framstå som rimligt att en åtgärd
  genomförs med våld.

  Av som framgår av texten så samverkar behovs- och proportionalitetsprinciperna med
  varandra. Det innebär att de kan inverka på ingripandets syfte på så sätt att polisen får inrikta
  sig eller endast delvis undanröja den aktuella faran eller störningen, vilket kan leda till att
  polisen måste uppskjuta eller helt avstå från ett ingripande.”

  Och eftersom ordningvakter lyder under polislagen så är de lika skyldiga att beakta denna princip.

  Och ang lob så talar lagen om “inte kan ta hand om sig själv” “utgör en fara för sig själv eller för någon annan” vilket så klart måste verifieras.

  Vidare så om uppgiften att hon först blev medveten om anledningen till gripandet(omhändertagandet) när hon släpptes och hon inte var redlöst full så bryter det förfarandet mot 7 § i 1976:511 .

  Så eftersom vakterna inte förevisade sig om att ett brott har begåtts och det inte var fråga om sådan olägenhet som motiverar ett ingripande så som härav beskrivs.

  Så frågan är om Johannas betende når upp till rekvisiten som krävs för att ingripa på det sätt som påstås ha gjort.
  Och det oavset om hon utelämnat bitar ur historien.

 49. Fruxo says:

  BuHuuuu.

  Johanna Sjödin är precis som alla andra Liberaler. Det är okej att bryta mot Regler som hon inte håller med om, men när Andra följer reglerna och hon blir ett “Offer” då ska bloggmaffian fram och ge henne sitt Stöd.

  Samma dubbelstandard som alla “Liberaler” hela tidne uppvisar.

  “Jag ska få göra som jag vill eftersom det är min Individuella Frihet men alla andra ska följa regler som kommer mig tillgodo!”

  Det här Inlägget stinker lång väg. Jag hoppas att du åtminstonde betalade din straffavgift, om du plankar utan giltigt färdbevis tillkommer en Avgift om minst 1200 kronor. Men jag antar att du är för Liberal för att tycka att du behöver bry dig om sånt? Eller kan vi förvänta oss ett till Inlägg om hur synd det är om dig?

 50. Nikke says:

  Fruxo! Förklara noga för mig som inte är liberal. Är det mer OK med olaga mot en liberal eller en socialist? Bör pirater få stryk när de plankar men inte konservativa?

 51. Linda says:

  http://blogg.tianmi.info/2011/05/19/reinfeldts-plit-sverige/

  Obehagligt, `ryser och fortsätter ta bilen alternativt taxi.

 52. Medborgare X says:

  Johanna!

  Oerhört tråkigt att läsa om vad du blivit utsatt för. Jag har full förståelse för din frustration och att du känt dig väldigt utlämnad i den situation du befann dig i.

  Ändå är detta bara en piss i Mississippi jämfört med vad många andra råkar ut för, t.ex. efter att ha blivit anklagade för våldtäkt eller något annat allvarligt brott. Många är de män som spenderat veckovis och ibland månadsvis i isoleringsceller, utan möjlighet att komunicera med varken släkt eller vänner. Efter en tid läggs ärendet ner, antingen i brist på bevis eller för att anklagelserna har visat sig vara falska. Då släpps man ut, utan så mycket som en ursäkt.

  När man betänker att det dessutom finns feministiska åklagare (som Marianna Ny) som uttryckligen sagt att det bara är bra att män låses in en tid varesig de är skyldiga eller ej så kanske du och dina feministiska vänner ska tänka på vad det verkligen innebär för den som drabbas. För att inte tala om alla de som blir falskt anklagade för våldtäkt och får spendera år i fängelse!

 53. DIProgan says:

  När inte ens människor som är moraliskt fläckfria får rätt mot rättsväsendet så lär inte Johanna få till det heller men vem vet everything’s fucked up.

 54. nef says:

  Jag säger som Laakso i pingen en bra bit upp:
  “När Johanna skriver att de inte ville uppge sina namn av rädsla för att hon skulle skriva om dem, så verkar det onekeligen som om de visste mycket väl vem det var de plockade in. Därför undrar jag om det inte var just därför de plockade henne.”

  Vem vet, det kanske tom är nån av alla som blir så upprörda över din preferens i kukstorlek enligt ditt förra inlägg? 😉

  Stå på dig Johanna!

 55. Pingback: Liten flicka kräver tydligen mycket våld att hantera | Sagor från livbåten

 56. Lyckligtvis lär det väl inte dröja så länge innan folket på Flashback grävt fram identiteten på vakterna och poliserna, så att de kan hängas ut till allmän smädom.

 57. Medborgare X says:

  nef!

  Eller så var det så enkelt att Johanna hade berättat för dem att hon hade en blogg….

 58. Anna says:

  så jävla vidrigt. helt speechless.

 59. Nicke Nyfiken says:

  ACAB.

 60. funktionär says:

  *CITERAR En polis kommer in i rummet och börjar omedelbart att rota igenom min ryggsäck. Jag gör honom medveten om att han öppnar min stängda ryggsäck mot min vilja och framförallt utan att det finns någon brottsmisstanke alls mot mig.*

  polisen får öppna väskan utan att behöva be om tillåtelse men där i mot måste en ov ha tillåtelse för att gå igenom väskan vid andra tillställningar så som festivaler och fotbolls/hocky arreman så får bara funktionärer gå igenom väskorna samt visitera folk som går in på arenan och när det gjäller festivaler så är det samma sak där.. ov få bara avisa om inte personen inte vill uppvisa väskan eller bli vissiterad av funktionären.. jag håller med dig att ov gjorde fel som tryckte ner dig men dom gjorde inget fel som häll kvar dig tills polisen kom för så fort en ov gör ett gripande så tillkallas polisen men vid en avisning så gör dom inte det

 61. Louise says:

  Starkt av dig att anmäla och driva det här. En ogiltig biljett står inte i proportion till att bli utsatt för den här typen av behandling.

 62. Rikard says:

  Jag har varit med om ungefär samma sak och känner igen mig väldigt väl i vad du skriver. Det var inte roligt. Jag blev något chockad men ändå inte väldigt förvånad. Jag har alltid tyckt att många som söker sig till vakt- och polisyrken verkar suspekta.

 63. Skoob says:

  Du blev ju till en början avvisad från området och går sedan tillbaka med en giltig biljett. Är du avvisad och går tillbaka så begår du ett nytt brott där det är fullt lagligt att omhänderta. Va lätt allt hade varit om alla hade betalat. Då hade inga myndigheter behövt kontrollera biljetter och sånt skit utan istället ägnat sig åt riktiga busar. En hård men bra läxa för dig

 64. Johan Zandin says:

  @Sweet
  Plankning kan tolkas som bedrägligt beteende om åklagaren kan visa att det var avsiktligt. Ett sätt att visa det kan vara att man har åkt fast ett stort antal gånger under en kort tid.

 65. Pingback: De fyras gäng börjar bli rätt tröttsamma! « Maria Hagbom

 66. Sweet says:

  Luskat lite i det här med LOB.
  Hur blir man LOBad?
  det är MINST 2 instanser som måste tillför att man skall bli LOBad, ja jag listar 3 instanser men det är MINST 2 av dem som krävs.

  1 ingripande av vakt, som bedömer LOB
  2 Poliser kommer dit & kollar & samma beslut kvarstår
  3 Stationsbefäl gör samma bedömning.

  Så om Johanna blev LOBad så var hon packad eller är allt bara en enda stor konspiration.

  #Johannagate
  Det är lätt att skriva till sin egen fördel…var är resten av sanningen?

 67. Sweet says:

  Johan Zandin:
  Hmm det gör att man borde kunna göra envarsingripande mot plankare, vill minnas att att Bedrägligt beteende i straffskala har max 6 månader.

  Spännande utveckling detta tar…

 68. Skoob says:

  saknar en gilla knapp på sweets inlägg

 69. Två ordningsvakter mot en liten tjej. De kollar inte biljetten, utan lyfter ut henne. När hon fixar SMS-biljett (tydligen tillräckligt nykter för att ordna det), så hinner hon inte ens fram till spärrvakten innan hon blir inlyft och får handfängsel…

  Det skulle vara intressant att höra motivationen till handfängslet, motivationen till att hon inte får visa upp sin biljett och överhuvudtaget motivationen till hela omhändertagandet. När de motiverar det för polisen är hon tydligen så full att hon utgör en fara för sig själv och omgivningen — trots att hon har vänner utanför som är oroliga och vill ha ut henne; trots att hon verbalt uttrycker vad hon anser om saker och ting och till och med försöker slå vakt om rätten att få meddela sin situation med omvärlden med ett telefonsamtal. Ingen påstår att hon varit våldsam mot någon, inte ens mot ordningsvakterna själva, utan hon är tydligen aspackad.

  Bullshit säger jag! De av er som tycker hon kan skylla sig själv borde läsa på ifråga om proportionalitetsprincipen. De av er som garvar åt henne kan ju fundera över hur ni själva skulle reagera i motsvarande situation. Det finns anledningar till varför OV och polis har regler att följa och en av dessa är hur utsatt en enskild person är inför ordningsmakten. I det här fallet är hon uppenbart rättslös: så istället för en kul kväll går hon därifrån mitt i natten med ömma armar, handleder, mage och rygg. Exakt vad menar ni att hon gjort för att förtjäna det?

  Skämmes tamefan!

 70. Pethom says:

  Jag orkade inte läsa hela texten, men de passade väl på att ‘råka’ ta dig mellan benen och på brösten. Annars har de ju inte fullgjort sin plikt som tunnelbanans väktare. Om de nu gjorde det så bestämde de säkert i förväg vem som skulle överila sig och ‘råka’ sätta händerna var någonstans på kroppen.

 71. Nicke Nyfiken says:

  Väktare, ordningsvakter, polis och militär är samma skräp och borde käppjagas ut i havet.

 72. Stockholmskille says:

  Det är inte konstigt att bli avvisad om man plankar in. Om man har en giltig biljett skall man använda den i spärren. Och blir man avvisad ut ur biljetthallen, alltså inte bara utanför spärrlinjen, så är det nog smart att stanna utanför eller tala med ordningsvakterna innan man går in igen, även om man då har en korrekt biljett.

  Men detta legitimerar ju inte att spärra in någon i flera timmar.

 73. August says:

  Mycket bra skrivet. Vilka svin!

  Så bra skrivet att jag till och med glömde bort min onda nacke jag har. Sov nämligen med ett par stringtrosor ovanpå kudden inatt och kudden blev alldeles för hög så nu har jag jätteont i nacken.

  Låt dom inte komma undan!

  You go girl!

 74. skitduidet says:

  haha

 75. Krille says:

  Helt uppenbart att du överdriver dina upplevelser och är en person som säkerligen retat och irriterat ordningsvakter och poliser innan. Om du skött dig från början skulle du sluppit denna “hemska” upplevelse.

  Ta och kamma till dig och sluta upp med vänsterfasonerna så ska du se att det går bättre.

  Och du, du skulle testa att jobba som OV eller polis en natt…

 76. Rasmus says:

  Bara undrar om nån av dina vänner filmade, fast du inte gjorde? Det känns som att såna där tjänster som laddar upp filmen medan man filmar är en bra grej att ha i mobilen, plitarna lär väl försöka radera mobilens innehåll.

 77. Urban Turban says:

  Lotta: “Anser du alltså att det är helt normalt att planka?
  Varför ljög du om din legitimation för polisen?
  Varför kände du dig tvungen att föklara för poliserna att du var “en sån där feminist”, som om det vore något synnerligen extremt och speciellt? Det har ju ingenting med huruvida man föredrar kvinnlig personal att göra.
  Varför sover du naken i fyllecellen och blir upprörd när polisen kommentera detta? Det är inte speciellt vanligt att näcka helt på en polisstation, så det kanske inte är så konstigt att de trodde du var berusad.”

  Tack Lotta. Såhär känner även jag. Även om OV:s handlingar är vidriga, brutala och helt enkelt brottsliga, så känns det som att “här ligger en hund begraven”.

  Det Johanna gjorde fel:
  1) planka
  2) käfta med polisen när han genomsöker din ryggsäck
  3) ljuga om att inte ha leg på sig, vilket bevisas genom ovanstående polis
  4) sova naken i fyllecellen

  Lycka till med att försöka få ut några pengar för misshandel eller blåmärken, det är du värd. I övrigt kommer inget hända. Två fel gör inte ett rätt.

  Gjorde du “fuck you”tecknet till polisen också? Eller vad är det du inte berättar?
  Man kan vara ganska full för att vara så pass varm att man tar av sig kläderna. Och jaa gumman du behövde trosorna också som huvudkudde. Sure.

 78. Tommy Tee says:

  1. Du plankar.

  2. Du avvisas från platsen, men gick ändå tillbaks trots detta, vilket i sig är ett skäl för omhändertagande enligt polislagen.

  3. Trots att du endast var salongsberusad så väljer du att klä av dig helt naken i cellen, även underkläderna tog du av. Detta finns väl troligtvis nedtecknat i tillsynsbladet som förs i arresten.

  När jag läser detta så känner jag bara att det rent juridiskt är vattentätt, och att få ordningsvakterna fällda för att dom “hånlog” osv. kommer nog bli svårt, för att säga det minsta.

  Ett mynt har två sidor uzw, hoppas du kan komma över detta för komma vidare tror jag inte du gör.

 79. “När jag läser detta så känner jag bara att det rent juridiskt är vattentätt, och att få ordningsvakterna fällda för att dom “hånlog” osv. kommer nog bli svårt, för att säga det minsta.”

  Så, än sen? Om vi inte kan få dem fällda så kan vi få dem offentligt uthängda och smädade, tills de inte ens kan få jobb som haburgervändare på McD.

 80. Jocke med kniven says:

  Jag har legat i fyllecellen nykter eller nästintill nykter många gånger! Det är sånt som händer. Käftar man med snuten får man räkna med sånt. Sex timmar är väl inget att börja härja om

 81. Erik says:

  Hej!
  Utifrån din beskrivning har både ordningsvakterna och polisen gjort kardinalfel på så många punkter att det är skamligt. Nog för att jag har förståelse för att även ordningsvakter kan ha en dålig dag, men som hemvärnssoldat och godkänd för skyddsvaktstjänst är jag av den uppfattningen att om man upplever att man har svårt att hantera stressen under återkommande arbetspass och brister i sin egen förmåga att agera proffessionellt, vänligt men bestämt. Lan man inte undvika att låta personliga känslor och stress speglas i tjänsteutövningen bör man omedelbart säga ifrån till närmaste chef om att få gå i terapi eller få skrivbordstjänst.
  En militär skyddsvakt har liknande befogenheter som en säkerhetsvakt men med avsevärt tyngre beväpning, något annorlunda utbildning och tjänstgör endast vid av staten eller länsstyrelsen utsedda samhällsviktiga anläggningar under krissituationer där samhället riskerar kollapsa eller för att skydda civila från militär verksamhet

 82. Adam says:

  Men herre jävlar vilket dagis.

  Till dig Johanna:
  1. Du begick ett brott, som du blev avvisad för.
  2. Du följde inte gällande avvisande och gjorde dig själv förtjänt av omhändertagande.
  3. Jag har svårt att tro att du var hövlig och trevlig mot vakterna.
  4. Du ljög om att du inte hade identitetshandling på dig vilket också medför att polismannen fick söka efter denna i dina tillhörigheter. Vilket enbart bevisar för polisen att du inte kan bete dig.
  5. Du beter dig illa i förvar…

  Lär dig bete dig som folk så kanske ordningsmakten kommer behandla dig bättre. Jag är full ofta och befinner mig då i närhet av OV och Polis, men har aldrig avisats, avlägsnats eller omhändertagits. Jag tror att det beror på vett jag besitter till skillnad från dig.

  Och till dig Erik som skriver här ovan mig. Sluta blåsa upp dina egna kulor, dom blir inte större av att du överdriver din egen kunskap och befogenhet. Hade du varit MP kanske men HV-skyddsvakt.. lite mer befogenhet än civilperson.

 83. Martin says:

  Cudos till dig Johanna som uppmärksammar övergrepp från ordningsmakten. Jag tror faktiskt att du har betett dig som en riktig idiot, men det gör inte deras brott mindre allvarligt. De har ingen rätt att låsa in någon godtyckligen.

  Och till Adam vill jag säga att du borde ta ett par steg tillbaka i din kritik mot Erik. Han verkar vara en rådig ung man med ett flertal avklarade militära kurser på sin cv. Jag läser gärna mer om den militära skyddsvaktsutbildningen, helst i sjok om tusen ord och uppåt.

 84. Deepthroat says:

  Sweet och ni andra “rättsvårdare”, jag antar att ni aldrig gjort några fel och blint följer alla regler… även hastigeheten på våra vägar.

  Det är klart att poliser, väktare och andra ALDRIG gör fel, eller hur Göran Linblad, fd rektor på Polishögskolan och länspolismästare i Uppsala….. och våldtäktsman…

  Jag får en känsla av att alla ni som vill skuldbelägga Johanna bara vill skydda er själva… ni kanske beter er likadant…?

 85. Johanna Sjödin says:

  Deepthroat (är roligt):

  ” jag antar att ni aldrig gjort några fel och blint följer alla regler… även hastigeheten på våra vägar.”

  Jag har inget körkort och kör inte bil, men det händer att jag går mot rött ibland. Jag hoppas att alla som läser detta kan förlåta mig för det.

 86. Magnus U says:

  Efter att ha läst det du varit med om Johanna tänker jag plötsligt på låten “IQ”… Sweet, Tommy Tee och några till, ni kan ju fundera på varför……

  Det känns i alla fall bra att det inte råder resursbrist inom polis och rättsväsende eftersom man kan lägga så mycket tid på någon som plankat på SL……. för då finns det väl närmast oändligt med utredningsresurser när någon blir utsatt för våld eller får inbrott hemma, bilen stulen…. osv för det är väl ändå värre än en plankning på SL för 30-40 kr? Eller är det för svårt att lösa?

 87. Johanna Sjödin says:

  Martin:

  “Jag tror faktiskt att du har betett dig som en riktig idiot, men det gör inte deras brott mindre allvarligt. De har ingen rätt att låsa in någon godtyckligen.”

  Jag menar att jag inte har det (att planka en gång är inte att vara en idiot från min horisont), men det glädjer mig att du gillar den bland många kommentatorer underskattade proportionalitetsprincipen.

 88. Deepthroat says:

  Haha… gå mot röd gubbe KAN nog bli ytterligare en gratis övernattning…. om du vill vara på den säkra sidan så peka finger mot en passernde polisbuss då är du nog garanterad “sviten” på fyllehäktet.
  Har själv bevittnat en sån händelse där 5-6!!!! Poliser ägnade en timme åt detta VIKTIGA ärende, tror att enda anledningen att han kom ut hel och ren från polisbussen var för att det fanns lite för många vittnen som nyfiket tittade på…
  DET kallar jag att använda våra skattepengar på ett korrekt sätt!!!!

 89. Sweet says:

  Deepthroat:
  Klart jag har gjort fel i mitt liv men jag har aldrig bloggat om det och försökt framställa mig som ett offer. Är man så utåtagerande då får man räkna med att man får mothugg.

  Jag granskar texten på samma sätt och med samma skepsism som om jag skulle läsa en artikel i Aftonbladet eller Expressen eller kolla på SVT Agenda motsvarande.

  Så som hon beskriver sitt agerande så kan det inte resultera i det ingripande som skedde något annat måste ligga bakom det.

  Kan mycket väl tänka mig att Johanna är en tjej med skin på näsan och ett smort munläder, det syns i hennes sätt att skriva och som vet vad hon vill. Hon kan nog och har nog tjafsat en hel del.
  Nu lekte hon lite för mycket med elden och fick smaka lite extra sen så tror jag hon överdriver lite åt båda hållen…
  Tragiskt att det skedde men, men någon tröttande och satte ner foten…

 90. Deepthroat says:

  Oj Sweet,
  Jag trampade viss på en väldigt öm tå….

  Johanna är duktig på att skriva och må vara utåtagerande och du verkar inte ligga steget långt efter…
  Vad ligger bakom ditt behov av alla dina kommentarer… Att tala om för alla oss andra att vi har fel åsikter????
  Varför tror DU att polisen har så lågt förtroende bland allmänheten…. tror du att det är allmänheten som borde uppfostras eller Polisen som behöver förändras????

 91. Anton Johanzon says:

  Lustigt att du nämner det. Det finns faktiskt dom som fått fängelse för att de åkt på en egentillverkad biljett. Urkundsförfalskning är ett allvarligt brott.

  I ditt fall skulle det nog, om det hela skulle gått till domstol, ha handlat om att du berett dig tillträde till området utan giltigt färdbevis, ett brott som, om jag minns rätt, även det har fängelse i straffskalan. I praktiken tillämpar inte SL detta eftersom det ger “negativ publicitet”.

 92. Johan says:

  Ja inte är jag förvånad. Inte första gången jag hör om sådana historier. Tyvärr fungerar vårt “rätts”samhälle på detta viset med maktgalna väktare och snutar som inte är så mycket bättre de. Nej hoppas du lyckas driva igenom detta ärende, vilket tyvärr är jag rädd inte kommer att ske då tingsrätten och övriga instanser går helt och hållet på väktarnas ord trots teknisk motbevisning.

 93. Sweet says:

  Deepthroat:
  Nej det är ingen öm tå…
  För mig handlar det inte om åsikter du får ha vilka åsikter du vill.
  Jag behöver inte hålla med om det du säger men jag kommer att offra mitt liv för att du skall ha rätten att uttrycka dem så länge som dom ligger inom lagens råmärken.

  jag ventilerar mina, likväl som du ventilerar dina, och jag kan för mitt liv inte se att den berättelse som Johanna framför stämmer överens med sanningen som sagt…
  Det är lätt att skriva till sin egen fördel

 94. Deepthroat says:

  Sweet…
  Sanningen ja…. den är ju viktig…. den brukar ju bara de som varit med känna till och jag var inte med så jag har inte sanningen… så jag antar att när du skriver “jag kan för mitt liv inte se att den berättelse Johanna framför stämmer med sanningen…” Då var alltså med? Eller har läst någon annan “rapport” som säger sanningen? Hur kan du annars låta så säker? Är det därför du skriver så mycket i detta blogginlägg?

  Som du själv skriver “Jag granskar texten på samma sätt och med samma skeptisism som…”, det gör jag också när det gäller militär, polis, väktare… det är ännu lättare för dessa att skriva till sin egen fördel utan att bli ifrågasatta….

  Skulle tro att du har behov att få sista ordet… så varsågod 😉 nu har iaf jag skrivit klart.

 95. kalle says:

  Varför planka när du har pengar?
  Var du snål eller räcker socialbidraget inte till?

 96. Johanna Sjödin says:

  kalle:

  Jag köpte chips för pengarna, nej, men allvarligt, håll en god ton eller skriv någon annanstans.

 97. Heja Johanna,
  Jag gillar dig. (inte bara för headern på sidan, men den fungerar bra också). Jag har varit med om och även sett mina vänner råka ut för liknande av övernitiska ordningsvakter och väktare. Jag hade blivit nedslagen av ett gäng på en buss ned till stan en gång. Jag stapplade in på en klubb och föll omkull. Genast ville då en ordningsvakt slänga ut mig, trots att hela mitt huvud var täckt av blod. Bara tack av en tjej som stod i garderoben, fick jag vara kvar, då killarna fortfarande var utanför, vilket jag försökte förklara för vakten.
  Sweet, Scoob, mfl… visst kanske Johanna överdriver, men likförbannat gör inte det deras behandlande rätt för att hon var “uppkäftig”. Två fel blir inte rätt förutom i matte. Väktare och OV beter sig ibland lika illa som klientelet på pubbarna. Själv har jag som vana sedan 10 år att alltid presentera mig för vakterna, även om de själva tycker det känns lite olustigt. Hellre att de får se mig i nyktert skick, och kan göra en bra bedömning om jag verkligen skulle bli dyngpackad. För då kan jag lita på dem och deras omdömme också. Vad var meningen med min kommentar? Respektera ordningsvakterna, och de regler de har, men om de missbrukar förtroendet, ja då ska de tamejfan får skit för det. De är inte bara där för andras säkerhet, utan också för ‘de som är stökiga’s säkerhet.

 98. Erik Rune says:

  Adam skrev: “5. Du beter dig illa i förvar… ”

  Ställa krav på en (1) tjej som är i underläge och frihetsberövad. Men inte kritisera två (2) män som är i överläge och har nyckeln.

 99. E says:

  En hel hög med anmälningar skall de ha, och det spelar ingen roll om det leder till påföljd eller inte. Jag lever efter principen att om en person får tillräckligt många anmälningar på sig så måste någon förr eller senare reagera. Och jag tycker heller inte det är rätt att gå runt och klaga på folk som bryter mot lagen om man inte gjort allt i sin makt för att stoppa det (dvs anmäla).

 100. Adam says:

  Erik Rune: Av alla personer i tjänst som Johanna mötte under kvällen var väll ändå vakterna på tillnyktringsavdelningen de lugnaste. Johanna klär av sig naken i protest mot… ja.. någonting oklart. När vakten ser detta (mycket korrekt var 15min) påtalar han att det är önskvärt att Johanna bär kläder på kroppen. Att ha trosor på sig och inte som kudde tycks ha undgått henne och jag hade också upplevt obehag i en sådan situation. Att hon sedan krävs ta på sig kläder för att få uträtta toalettbesök är väll också självklart, det är andra människor där och även om Johanna vill visa fittan kanske inte alla vill se den.

 101. Erik Rune says:

  Jag konstaterar att min kritik mot Adam kvarstår. Han recenserar den utsatta i hennes underläge. Det borde han inte göra. Men han fortsätter med det.

 102. Adam:

  Du skriver:

  “Att hon sedan krävs ta på sig kläder för att få uträtta toalettbesök är väll också självklart, det är andra människor där och även om Johanna vill visa fittan kanske inte alla vill se den.”

  Läs vad jag skriver istället för att dra egna grundlösa slutsatser:

  “Jag känner att jag är i behov av ett toalettbesök, så jag klär på mig och bankar på dörren ett bra tag innan en av de som är satta att vaka över mig dyker upp. Det är samma person som kommenterat hur jag var naken tidigare. Han säger att jag kan få göra ett toalettbesök, men behålla kläderna på i fortsättningen.”

 103. Adam says:

  Jag konstaterar att min kritik mot Johanna kvarstår. Hon skildrar sin påstådda utsatta situation, utan antydan till eget felande. Jag anser att det är viktigt att först rannsaka sig själv innan kritik mot andra inleds. Jag borde kanske försöka se det här ur bägge perspektiv, men anser att den kritik som Johanna presenterar saknar grund i och med att det är Johanna som medvetet försatt sig i denna situation.

  Jag vill be om ursäkt om jag uppfattats som trångsynt, något som jag inte vill ska ske igen. Jag vill försöka presentera hur jag ser på situationen utifrån det du skrivit.

  Jag uppfattar att du genom dina handlingar gjort dig skyldig till brott, eller på annat vis gjort det möjligt för OV att tillfälligt omhänderta dig i väntan på Polisman. Under denna tid har du behandlats respektlöst av OV och inte presenterats med information som du har rätt till. När polisman anländer efterfrågas identitetshandlingar men du nekar att dessa finns. Polisman har då laga rätt att genom visitation söka dig och dina tillhörigheter för att fastställa identitet.
  Att du inte informeras om att du kommer föras till tillnyktring är fel men inte själva omhändertagandet. I polislagens 13e paragraf tydliggörs det, primärt i andra stycket, att omhändertagande får genomföras av person om denne utgör ett hot eller stör den allmänna ordningen och tidigare tvångsåtgärder visat sig vara otillräckliga (avvisan, avlägsnande).
  Härefter följer din tid i tillnyktringscell, där jag trots ditt beskrivna beteende tycker att personalen behandlat dig med respekt. Att du skulle behålla kläderna på var självklart enbart för din egen skull. När du släpps meddelas du att du omhändertagits enligt Lagen för Omhändertagande av Berusad. I själva verket kanske inte personen i fråga visst vad som föranlett ditt omhändertagande.

  Fortsätter i del två..

 104. Adam says:

  Del två

  Den kritik mot ordningsmakten jag har baserat på din berättelse är som följer. 1. Ordningsvakterna agerar utåtriktat och förefaller vara hotfulla mot dig och vägrar uppge identitet (dessa behöver inte uppge namn, men däremot OV-nummer). 2. Polisen som kommer till platsen försäkrar sig inte om vad som hänt genom samtal med dig. 3. Felaktig information kan ha lämnats gällande anledning till omhändertagande.
  Kritik mot dig Johanna, har jag redan uttryckt.

  Jag är liksom många andra här inte bekväm med att ordningsmakten agerar felaktigt. Men jag anser inte att den har gjort det i detta fall. Poliser och OV är människor och det är inställningen att dessa måste trotsas och bekämpas som leder till den här formen av händelser och efterföljande diskussioner. Jag tror att du betedde dig illa och att objektiva ögon inte skulle klandra ordningsmakten för dess agerande. Polisen har bättre att göra än att jaga dig och att ropa varg när sånt här händer leder bara till viktiga händelser förläggs i samma dimma. Som när poliser i Skanstull beslagtog en mans telefon och hotade med omhändertagande på narkotikamisstanke. Det är ett viktigt tillfälle att ta fram megafonen och tala om polisens övergrepp… inte det här.

 105. E says:

  Ge fan i o försöka planka från första början så hade du sluppit allt, dubbelmoral all the way.

  Dom sköter nog sitt jobb om du sköter ditt.

 106. Adam är polis says:

  Adam är klart snut. Johanna, under inga omständigheter ska någon behandlas så. Ett liknande fall har skett i stockholm och de två civila snutarna friades . lycka till får jag väl säga

 107. Adam är inte polis says:

  Nej

 108. Lowan says:

  Fy fan för maktmissbrukande kontrollanter, vakter och poliser.

  Jag hoppas verkligen att du får rätt i rätten och att de RIKTIGA skurkarna döms, det här är fan inte okej.

 109. Asp says:

  Fel att de lobbade. Nackskott hade varit bättre.

 110. Jorma says:

  Riktigt jävla ruttet måste jag säga. Och det jävliga är att sånt blir allt vanligare.
  Stå på dig Johanna!!

 111. Inte lättlurad says:

  Jag blir nästan rörd över alla er som ser det som så självklart att vakterna gjort rätt inte minst med hänvisningen till att HELA 3 oberoende kom till samma slutsats att det var en LOB, vakterna, polismännen och stationsbefälet…. det passar lite för bra utan några andra tester som utandningsprov eller blodprov…. jag kan komma på ett annat minst lika rimligt scenario…

  Vakterna till polisen: Vad bra att ni kommer, här är en tjej som bråkat med oss som vi tufsat till lite, hon har dessutom hotat att anmäla oss, hon är ett LOB-fall så att ni vet hur ni ska göra….
  Poliserna till stationsbefälet: Hej, här är en lite bråkig tjej som behöver kyla av sig lite i natt, vi har kört en LOB på henne så att du vet…. lycka till…

  Varför lät ingen henne göra ett alkotest…. för att slippa riskera problem med LOB-omhändertagandet? I andra sammanhang gör polisen alkotester i parti och minut både på land och till sjöss…

  Alla ni som är så övertygade att vakterna inte gör fel, varför slåss ni inte för att montera övervakningskameror i de rum där omhändertagande görs? Då skulle det vara mycket enkelt att konstatera vad som egentligen hänt…

  De som är ok poliser och väktar om några borde vara intresserade att bli av med skitstövlarna inom polis och väkteriet, bara det här lilla blogginlägget från Johanna verkar av kommentarerna inte direkt ha ökat förtroendet för polis och väktare….

  Verkar som att rekryteringsbasen för väktare är inom hulligankretsar att döma av kommentarerna, tycker man att “hon fick vad hon förtjänade..” har man nog inte förstått vad rollen väktare/polis innebär och borde inte vara närmare väktar/polisyrket än polisuniformen från leksakaffären.

  Ska bli intressant att få veta namnen på inblandade, TROR de kan se fram emot fler än ett blogginlägg framöver….

 112. ChingShih says:

  Jag är lite mystifierad över inställningarna som blottläggs av en del som kommenterar.
  Att vara naken har jag svårt att se som särskilt provokativt. Ej heller framställs det som detta.
  Att resa utan biljett må av en del uppfattas som oetiskt, men är det verkligen rimligt att anse att misshandel och frihetsberövande är en rimlig påföljd, jag tycker inte det.
  Som jag skrev på twitter: För varje person som blir godtyckligt frihetsberövad så är det åtminstone 2 färre som kan ingripa mot riktiga problem.

  Anser ni verkligen att det är viktigare att statuera exempel och missbruka maktmedel än att OV och polis agerar mot dom faktiska problem som dyker upp?
  Är det vettigt att två OV som skulle kunna avstyra misshandel, rån eller t.o.m. att folk hamnar under tåget ägnar sig åt att trakassera och skada en “plankare” med giltig biljett?
  Är det rimligt att en relativt nykter person förvaras i en cell som skulle kunna användas för att skydda en person i faktiskt behov av denna?

 113. Johanna Sjödin says:

  De som är arga på mig för att jag plankat får gärna betala mitt SL-kort.

 114. sweet says:

  Du har rÅd med alkhol och blijetter till ufc galan i globen men inte till ett mÅnadskort?
  Handlar det inte om prioriteringar lite då?
  Fått för MIG att du pluggade och därmed dessutom borde ha studentrabatt!

  Klart man skall betala för sig.

 115. Loppan says:

  Johanna – vill börja med att skriva att du har skrivit en otroligt bra text om ett händelseförlopp som var regelvidrigt & ett utlopp för små män med för mycket makt som gör sig en “kul kväll” – fattar inte att skattepengar går till liknande saker…
  Varför är omhändertagande cellerna inte kameraövervakade?
  Varför tas inte ett alkoprov på personer i dessa lägen?
  Lägg in dessa två krav, så kommer vi har betydligt färre liknande händelser….

  Och till Sweet – jag har med rysningar följt dina inlägg. Några utklippta kommentarer nedan:
  “Är man så utåtagerande då får man räkna med att man får mothugg.”/
  “Så som hon beskriver sitt agerande så kan det inte resultera i det ingripande som skedde något annat måste ligga bakom det.”/”Hon kan nog och har nog tjafsat en hel del.” / “Nu lekte hon lite för mycket med elden och fick smaka lite extra sen så tror jag hon överdriver lite åt båda hållen…”

  Jag vet inte vad det är för personligt agg du hyser mot Johanna. Men – du framstår som en person som resoner som så att våldtagna tjejer som 1. ev duckit 2. “tjafsar emot – får skylla sig själva (läs om raderna ovan, använda i våldtäktsfall – många gånger – av män…)

  I sak så har Johanna, utifrån den “förseelse” hon gorde, blivit just mentalt våldtagen – av vår ordningsmakt. Och det är fan i mig ALDRIG ok.

 116. Detta är ju sinnessjukt. Fy fan, att man ska kunna få sådan behandling i en rättsstat är bara stört. Och alla dessa resurser för ett jävla plankningsförsök. Jag har tipsat om ditt inlägg för det borde verkligen spridas.

 117. DukeLuke says:

  OV och i någon mån Polisen betedde sig helt klart drumligt här. Samtidigt blev de provocerade av Johanna som plankade, ljög dem rätt upp i ansiktet (om leget) och sen försökte blotta sig för snutarna.

  Johanna verkar ha ett behov av att visa upp sina intimare kroppsdelar i alla möjliga och omöjliga sammanhang. På bloggheadern visar hon brösten. I häktet flashar hon med att ta av sig sina “leopardmönstrade stringtrosor med spets” (vad tillför det berättelsen att vi får veta vad för slags underkläder hon hade på sig denna kväll?) och irritera sig på den häktesvakt som (helt korrekt) inte vill se hennes nakna kropp.

  Det finns många exhibitionister här i världen, men är det inte lite udda att försöka leva ut denna läggning i en fyllecell?

 118. Sweet says:

  Bästa Loppan:
  Där drog vi fram våldtäkts kortet…
  Det här gäller ingen debatt om våldtäkt, det här gäller en plankning, ett avvisande och sedan en LOB.

  Som jag skrivit förut så tycker jag väl att en LOB för detta var lite att ta i ja.

  Men att Johanna varit helt passiv i sitt agerande och sedan helt plötsligt befinner sig i en situation där i alla fall två instanser av välutbildade myndighetspersoner, OV tänker jag inte räkna in i detta, bedömt henne som en fara för sig själv och andra Vilket då ledde till att hon blev LOBad alternativt omhändertagen enl PL13.
  Jag finner det extremt otroligt.

  men vi kommer ALDRIG att få veta sanningen oavsett vad ni tror att Johanna presentera då detta inte kommer leda till något över huvud taget.

  Men jag lägger ner det här nu för min del för hur mycket fakta eller energi jag petar ner i det här så kommer jag aldrig vinna mot er ni som ser sanningen i ett blogginlägg och inte ser förbi och väljer att skumma lite, hade ni sett samma artikel i Aftonbladet eller Expressen så hade den bemötts med betydligt större skeppsism.

  Sist av allt:
  Johanna, en mycket bra blogg, intressant läsning även om jag inte delar dina åsikter i hur man lever i tvåsamhet eller i ditt fall mångsamhet.
  Trots att jag inte köper din historia om din LOB så har du i alla fall fått en bloggläsare som kommer att följa din blogg ett tag fram över.
  Jag har inget emot dig som person, jag känner dig inte, det jag reagerat på har varit din berättelse.
  Hoppas du kommer ut ur detta på topp vilket jag tror att du gör.

  Till er övriga:
  Discussing on the internet is like competing in the special olympics. Even if you win, you’re still a retard!
  And you win

 119. Tommy Tee says:

  Det positiva med detta är att både Johanna samt alla som läser detta förstår vad som kan hända om man inte beter sig som folk när man är ute på staden och flanerar. Allmänprevention och utilitarism.

  The beating will continue until morale improves.

 120. Moa says:

  Men vad i helv-…
  Det här är sådant man inte tror kan hända i Sverige.

 121. Stockholmskille says:

  Johanna gjorde två misstag, minst.
  1. Hon plankade in i T-banan men blev avvisad.
  2. Hon trodde att hon skulle kunna gå in igen om hon då betalade för sig. Men är man avvisad så är man!

  Vill man inte betala för sig så reser man inte. Så enkelt är det. Samma sak gäller när man tar en öl på krogen. Vill man inte betala för den så dricker man den inte. (Om ingen annan betalar förstås.)

  Sedan kan man undra varför hon bedömdes vara ett fall för LOB först andra gången hon mötte vakterna. De gjorde inte den bedömningen när de avvisade henne första gången. Vad hade ändrats mellan dessa båda tillfällena? Var det hennes dåliga omdömme att gå in i biljetthallen igen, trots avvisningen, som var skillnaden? Förmodligen. Frågan är bara om det tilltaget är tillräckligt för att ändra bedömningen? Var hon mer en fara för sig själv andra gången? Kanske??

 122. johan says:

  tycker mest att du låter som en uttråkad vänstervriden attentionwhore. Sure de tog i för mkt, men var du tvungen att lägga in dina otroligt korkade åsikter om straff i sverige?

 123. Adam says:

  Johanna blev inte LOBad hon blev omhändertagen i linje med vad som står beskrivet i Polislagens 13e paragraf (andra stycket)

  Man gör inte alkoholutandningsprov på personer som är för fulla. Omhändertagande sker inte för att man har druckit mycket (detta är inte mot lagen), utan för att man är för full för att ta hand om sig själv eller kan vara en fara för andra. Test kommer att visa för polis hur många promille personen har i sig.. inget mer. Vad menar ni att man skulle göra med den siffran?
  Johanna kanske inte var för full men polis på plats gjorde bedömningen att det med Johanna inte var möjligt att påtvinga henne att lämna platsen eller upphöra med vad hon nu gjorde. Därför blev hon temporärt frihetsberövad.

  Jag kan satsa fyra tår på att Johanna blivit frisläppt av ordningsvakterna om hon hade varit trevlig och förklarat för dessa att hon var ångerfull och skulle på ett evenemang hon gärna inte ville missa. Karisma är användbart.

 124. johan:

  Var trevlig om du vill att dina kommentarer ska publiceras här. “vänstervriden attentionwhore” kan du skriva någon annanstans. I din dagbok förslagsvis, om du har någon. Om du tycker att mina åsikter om straff är korkade bör du förklara varför och inte nöja dig med att beskriva dem som “korkade”, för det ÄR korkat.

 125. Verkligen hemskt och jag blir lika arg varje gång jag får se/höra något sådant. Sadistiska rövhål som utnyttjar sin maktposition. Arrghh…

  får man ta en bild från din blogg förresten, tänkte länka? x

 126. Ta vilken bild du vill. Tack!

 127. Candy says:

  Till alla er som kommenterar saker i stil med att Johanna borde ha lärt sig en viktig läxa nu och att hon var dum i huvudet som plankade:

  För det första har OV, som jag förstått det, inte ens någon befogenhet att avvisa personer från tunnelbanan p.g.a. plankning. Redan där har de alltså, troligen, gjort fel. D.v.s. om det verkligen stämmer att OV inte har den befogenheten är det absurt att de avvisade Johanna i första taget.

  För det andra är det oklart om OV muntligen avvisat henne eller bara släpat ut henne. Man kan tycka att det borde vara uppenbart att man inte är välkommen i den spärren igen om man släpats ut med våld, men de bör ändå förtydliga även muntligt.

  För det tredje så ja, Johanna borde inte ha plankat och nej, hon borde inte gått tillbaka till spärren (personligen hade jag nog valt att knata bort till närmsta T-banestation som INTE är Fridhemsplan), men det motiverar ändå inte det våld, för att inte säga övervåld, som de använde mot henne. Tycker ni verkligen att det där med att planka är så pass allvarligt att det motiverar både fysiskt och psykiskt våld? Och ni har förstås aldrig plankat eller ägnat er åt någon annan smärre överträdelse själv?

  Personligen har jag genom åren både snattat i affärer och plankat på bussar, tåg m.m. och NEJ, det har knappast varit rätt av mig även om det funnits orsaker till det, men en behandling likt den beskriven i inlägget skulle ändå aldrig varit motiverad då jag inte utgjorde en fara vare sig för mig själv eller någon annan. Detsamma gäller alla som plankar, snattar m.m.. Det ÄR fel enligt diverse lagar och regler (man kan sedan tycka vad man vill om dessa samt om i detta fall usel + dyr kollektivtrafik o.s.v.), men det motiverar ändå inte frihetsberövande och våld såvida man inte varit rejält jävla bråkig och/eller fysiskt våldsam. Man utgör liksom inte en fara för andra om man plankar, i regel ej heller när man blott är salongsberusad. De flesta människor är faktiskt rätt så glada och trevliga då de är salongsberusade, möjligen högljudda, men knappast otrevliga eller farliga. Och pprecis som Johanna skriver får de allt frihetsberöva väldigt många människor under helgerna om de ska frihetsberöva alla som är berusade på det här sättet. För att inte tala om de som stör ordningen… hur många skräniga ungdomar stöter man inte på i stan? Ska vi gripa alla dem också?

  För det fjärde kan jag mycket väl förstå era tankar om att poliserna lär ha antagit att Johanna var berusad då hon klädde av sig eftersom människor vanligtvis inte klär av sig så pass mycket i publika sammanhang, såvida de inte har druckit eller tagit andra droger- men det är ändå inte detsamma som att Johanna bara måste ha varit full. Ärligt talat så kan jag komma på en rad andra orsaker, utöver fylla, till varför man klär av sig. Som t.ex. att man tycker att det är för varmt eller obekvämt med kläder.

  Personligen hade jag nog behållit åtminstone underkläderna på i cellen, för även om jag tycker att man ska kunna vara så naken man vill (med undantag för könsorganet) på de flesta platser och att hetsandet kring nakenhet är överdrivet, hade jag kunnat låta mina ideal stå åt sidan i en så pass pressad situation. Jag har redan alla odds emot mig- varför göra det värre genom att tänja på människors moraliska gränser kring nakenhet? De har bara väktarnas historia att gå på och om du Johanna redan druckit alkohol torde de ha känt lukten. Därför antog de väl att du var berusad och när du sedan klädde av dig antog de detta ännu mer p.g.a. samhällets syn på nakenhet. Korkat och inskränkt, ja, men fortfarande fullt förståeligt. Däremot ingenting som på något sätt motiverar OV:s agerande.

  Till sist förstår jag inte hur de som kommenterat kan vara så naiva. Ni bara förutsätter att Johanna bara måste undanhålla delar av berättelsen för att en polis eller OV aaaaldrig skulle betett sig så där annars. Men snälla, öppna ögonen lite! Johanna är knappast den enda som berättat en sådan här historia och det finns folk som gjort ÄNNU mindre fel än vad hon gjort och ändå fått problem med OV. Alla ordningsvakter, poliser och vaktare är inte snälla gossar och töser som bara vill hålla ordning i samhället. Det finns rötägg inom alla branscher för folk i allmänhet är idioter på olika plan. That’s the sad truth. Och hur idiotiskt man än må tycka det är att planka så motiverar det, som sagt, inte den behandling Johanna fått utstå.

 128. Squareeye says:

  Jag har ingenting till övers för plankare och det är olagligt. Kör man med falska biljetter via mobilen kan man få fängelse. Men det gjorde du väl inte.

  Jag förstår att väktarna släpade ut dig när du plankade. Väktarna trodde väl att du plankade igen när du hade löst biljett i mobilen.

  Men deras beteende i övrigt var väldigt grovt. Jag vet inte riktigt vad dom har för befogenheter. Vissa går i röda uniformer och vissa i någon grönblå variant.

  Det bästa vore om det fanns övervakningskameror i dessa utrymmen dit folk släpas. Det finns ju en massa kameror överallt annars i tunnelbanan, på tågen och i bussar. Då skulle säkert övergreppen stoppas eller minska iallafall.

  Jag ska läsa vidare på din blogg. Jag tror att vi är överens om mycket.

 129. joi says:

  Trolig historia, inte. Du satt i rummet i väktarlokalen i drygt 3-4 timmar och dina vänner väntade och såg osäkra ut när du kom ut? De hade alltså väntat utanför i 3-4 timmar på dig? Personligen tror jag att du skuttat över glasspärrarna i ett försök att provocera, precis som alla jävla vänsterextreminister gör.

  För övrigt, hur kommer det sig att planka.nu har en medlemsavgift på 150 kronor i månaden? De betalar dina böter, ja, men hur mycket pengar tjänar inte skaparen av planka.nu på alla naiva akitungar?

 130. ChingShih says:

  Jag har svårt att se hur plankande motiverar LOB, men du, joi, kanske gillar att våra skattepengar delas ut till åtgärder som det inte finns lagstöd för.
  Att en plats i tillnyktringscell används för att trycka till en person. Att polis och OV får lön för att dom inte gör sitt jobb.
  Personligen ser jag ett flertal skäl till att uppröras över skeendet. Även om man tror att plankande är vänsterextremistiskt.

  Din människosyn är förkastlig om du anser att frihetsberövande, utan möjlighet att meddela sina närmaste, är en rimlig påföljd för att gå in utan att visa biljett.

 131. elin says:

  Fy fan vilka svin!!!
  Vad ledsen jag blir för din skull! Upp till kamp!

 132. Niklas says:

  Du får ju faktiskt skylla dig själv om du plankar.
  Om inte du beter dig som folk, hur ska du kunna kräva att andra ska göra det?

 133. Nicke Nyfiken says:

  “Skaparen” av planka.nu tjänar inte ett skit på alla naiva skitungar, din banjospelande bonnläpp. Det är en politiskt motiverad bötesfond och inget företag. Slår vad om tusen spänn att du har mustasch och handlar kläder på Dressmann.

 134. Grinig Gammal Gubbe says:

  Har själv blivit lobad, var väl tillräckligt full och arg för att bli det ur en synvinkel men…

  ….jag var på väg hem med tunnelbanan när jag hux flux hade ett gäng av unga mörka personer runt mig som försökte provocera fram ett slagsmål. Mest troligt ville de spöa någon försvarslös full stackars “gubbe” för att känna sig större än vad de var. Själv var jag tillräckligt full för att inte backa så jag började väldigt aggressivt skrika diverse otrevligheter tillbaka, det chockade dem. Men de var många och hade nog hämtat sig från chocken och spöat mig om inte ett par ordningsvakter lobat mig där och då.

  Jag är inte sur för att de “räddade” mig men här är problemet med Sverige. Vi är så idiotnaiva att vi inte låser in “små”brottslingar och det är väldigt svårt att få någon fälld, vidare får misstänkta ofta gå runt fria och fortsätta begå brott i månader innan rättegång och om de alls döms så är domarna alldeles för låga.

  Det är helt åt helvete fel att man ska behöva bli lobad för ens eget beskydd för att man verbalt eller fysiskt försöker freda sig själv bara för att rättsväsendet inte har de verktyg det behöver för att låsa in farliga individer.

  Jag var arg över denna orättvisa när jag vaknade några timmar senare i häktet och blev släppt tidigt för att jag skrek som en vettvilling om vad som hänt och bankade på dörren så att den stackars pliten inte fick någon ro. Han var väldigt vänlig och undrarde förskräckt om det var honom jag var arg på, vilket jag inte var. Det var ju det absurda i hela situationen. Vidare var poliserna otroligt trevliga och hade tom lämnat min rökbit i lådan med mina tillhörigheter, utan att skriva en rapport eller ge mig böter för det.
  Troligtvis höll de med mig om det absurda i situationen men det fanns inget de kunde göra.

  Ska vi börja låsa in alla våldsamma invandrarungdomar i Sverige så kommer det snart att vara som iUSA här med mellan 25 och 50 % av alla unga mörka män i fängelse, något som jag inte har något emot då jag då skulle kunna börja dricka igen med en betydligt mindre risk för att åka på stryk och bli rånad.

  Jag har vidare nästan blivit dräpt en gång då någon slog ner mig bakifrån med ett tillhygge och sedan hoppade på min skalle, den sprack vilket min nacke också gjorde, jag fick en blödning i pulsådern i hjärnan…
  …det är ett mirakel att jag överlevde. Nyligen blev jag dessutom rånad och kraftigt misshandlad på väg hem från jobbet (jobbar natt) av ett gäng med mörka unga män.
  De slog sönder mitt kindben och lite till, men jag läker som en mutant.

  Alltså. Jag kommer fortsätta jobba, åka kommunalt och betala för mig. Jag kommer troligtvis vara ledig en stund först för att ta tag i mig själv och mina rädslor och min ångest men jag tänker inte tycka synd om mig själv. Jag kan vara försiktigare, jag kan åka taxi när jag är upprörd eller full, jag kan dra av taxiresor på skatten.
  Jag kan skita i att dricka, jag kan byta till ett dagjobb osv.

  Vad kan du göra för att förhindra att det som hände dig händer igen?
  Vad gjorde du för att förvärra händelseförloppet?

  I mitt fall kunde jag ju ha vänt om och sprungit ifrån gänget på tunnelbanan eller försökt ignorera dem istället för att tända till på alla fyra även om det var “berättigat” de andra två händelserna var mycket värre, där var jag ett sant offer.
  Personligen så är jag för hårdare straff och fler straff. Alldeles för många går fria idag på grund av cyniska kalkyler i hur mycket deras brottslighet kostar kontra hur mycket det kostar att sätta dit dom och hur sannolikheten är för att man lyckas.

  Jag tycker att du verkar ha mycket att vara tacksam för som du inte ser och tror att du kan göra mycket för att förhindra att den här situationen uppstår igen bla genom att betala för dig och behandla uniformerade människor som just medmänniskor, inte ljuga, vara artig osv.

  Inte för att ordningsvakterna inte gjorde fel eller inte var kriminella eller inte betedde sig precis som det bus som borde vara inlåst för det gjorde dom.

  Men i ett land där buset går fritt överallt och hela tiden är det lätt att bli cynisk och börja straffa utanför lagen så att säga, för det är det enda som biter.

 135. ATIX says:

  Jag vet hur det är att sitta där. Roligare kan man ha. Men dessvärre drar sig en majoritet av idioter till yrken som innebär makt, polis, vakt, p-vakt etc. De gillar disciplin och straff och njuter av att andra människor förnedras. Själv har jag tappat allt och då menar jag verkligen allt förtroende för rättsväsendet i Sverige. Jag lever numera så mycket utanför samhället som möjligt då jag inte vill ingå i detta falska skådespeleri som hela samhället är. Det finns en ordning med ondska som ser till att styra världen i “rätt” riktning. Antagligen omöjligt att slåss mot det men jag skulle varje dag ställa mig i folkmassan – som i slutet av “V for Vendetta”. Take care!

 136. Sofia says:

  Usch, jag känner med dig! Liknande sak hände mig tidigare i år, blev stoppad av en polisbil när jag var ute och gick en sen kväll, dom sa att jag påminde om någon dom var ute efter och att dom ville se mitt leg, när det sen visade sig att jag inte var den personen ville dom ändå lysa mig i ögonen! Dom sa att mitt ena öga drog åt vänster och då börja dom misstänka att jag var påverkad av marijuana (vilket jag inte var), sedan leta dom igenom mina fickor men dom hittade inget. Efter det körde dom in mig till polisstationen för dom ville ha ett urinprov av mig. I Bilen ställde dom en massa personliga frågor om vad jag tyckte om marijuana och dom kallade mig för “liberal” … På polisstationen fick jag klä av mig helt naken! (Då av en annan kvinnlig polis, dom två poliserna som tog mig var män). Efter att jag gjort urinprov förhörde dom mig och sen när urinprovet visade negativt fick jag skjuts hem av ytterligare två andra poliser. Under hela den här tiden kännde jag mig väldigt kränkt och jag kan verkligen förstå hur du måste ha kännt dig. Det är sjukt hur ofta sånt här faktiskt händer och jag tycker det är jätte bra att du anmäler och berättar vad du råkat ut för! Jag har tänkt anmäla det här jätte länge men har aldrig kommit till skott… Känns ändå som det inte gör någon skillnad. Fast det är dumt, vi får inte sluta säga ifrån, sånt här får inte fortsätta! Jag får nog ta och göra en anmälan i alla fall…

 137. Sofia says:

  Måste tillägga att jag aldrig tidigare har haft kontakt med polisen så jag var helt okänd för dom…

 138. Pingback: LOB: Förundersökningen nerlagd! | Johanna Sjödin

 139. Pingback: #svpol - Den antågande vardagen

 140. Matte says:

  För kännedom så fanns det kamera i just det avräkningsrum som stackars lilla oskyldiga Johanna blev insläpad…

 141. Matte says:

  Candy: Läs på är du snäll https://lagen.nu/1993:1617

  4 kapitlet 6 § Det är förbjudet att: 4. skaffa sig tillträde till område innanför ingångsspärren till tunnelbana utan att kunna uppvisa giltigt färdbevis

  och just denna lagen får ordningsvakter tilllämpa

 142. Henric says:

  Har Matte inte läst inlägget, förstod han det inte, är han kanske rent av efterbliven? Eller låtsas han bara?

 143. Adolph says:

  Hej!

  Johanna, du vekar vara väldig inkonsekvent. Du säger dig vara mot straff, samtidigt som du vill att vakterna ska straffas, varför?
  Du plankade, utan biljett, genom att göra detta försätter du vakterna i en situation där de inte kan lita på dig, då du bevisat att du är en oärlig människa som inte vill göra rätt för sig. Varför ska då vakterna utgå från att något av det du senare säger stämmer.
  Sen, får jag iaf hoppas att du förstår att vi inte kan ha ett system där personer

 144. Adolph says:

  konsekvent inte betalar för sig, för att sedan betala för sig när det passar en själv. Det är helt orimligt och då kommer vi inte ha någon tunnelbana om några år. Att vakterna sedan “misshandlat” dig, vet jag ingenting om, ord mot ord. Däremot är det ju så att det rummet du var placerad i, mest troligen var kameraövervakat, precis som tunnelbanestationen var. Därför känns det orimligt att de ska ha brukat mer våld än tillåtet utan reprimander. För att sedan kommentera din visit på polisstationen. Att välja att sova endast iförd strumpor i “fyllecellen” får ses som ett socialt avvikande beteende, polisen hade kunnat göra din situation mycket värre genom att tillkalla psykiatrin. Jag tycker att du ska vara tacksam att vi har ett säkert rättssystem.

 145. Pingback: Tonåringen och lagens väktare | Sagor från livbåten

 146. Kristian says:

  Det som har hänt dig är tråkigt. Alltid synd när folk är dräggiga mot en. Men alla vakter och alla poliser är inte fula typer. Tack för att du drar dem över en kant och gör deras vardag svårare.

 147. Pingback: Planka.nu | Sthlm: Vi vaktar ordningsmakten på lördag!

 148. Pingback: Poliser, våld och makt | Ung&Dum

 149. Vinterstorm says:

  Jag anser att LOB(Lagen om omhändertagande av berusade) borde avskaffas. Lagen som infördes 1976 anser jag inte är någon vårdlag, det är en strafflag. Jag anser att det är ett instrument som myndigheterna använder presumtivt och godtyckligt att “trakassera” och “straffa” dom som “råkar” ha tagit lite grann för mycket alkohol,och dessutom “straffa” personer som “råkar” vara jättetrött när de går hem till sig från en tillställning på stan, och likadant är det om en person “råkar” prata för sig själv,sjunga en glad sång, så blir dom lobbad trots att personerna som pratat för sig själv, sjungit,och är trött inte har tagit någon alkohol alls,Finns flera fall där spiknyktra som inte ens har tagit alkohol har på ogrundade saker blivit lobbad eller inte tagit mer än högst 3-4 33-centiliters öl på tillställningen. Var en själv på en tillställning själv i en småländsk ort i helgen och “råkade ” vara trött när en gick ut från tillställningens festområde typ natten mot lördag efter 12-slaget ,och en skulle enbart gå hem till en kompis lägenhet och en hade ens inte sagt saker eller gjort något typ obscena tecken som poliser/vakter upplevs som provocerande och en hade på höjd tagit 3 33-centiliters burkar med öl+1 litet 2 centiliters glas med turkisk pepparshots innan man gick på tillställningen , men trots det påstod poliserna/vakterna att en var rätt så överförfriskad,och sen fick en aldrig chansen att förklara att man kunde klara att gå hem till kompisens lägenhet,när 2 stycken poliser/vakter kom bakifrån som reaplan och tog in en i piketen och iväg till “Hotell Fyllegripen” där man mot sin vilja fick vara 4 timmar. Jag anser att det är skandal att polisen och andra myndigheter med hjälp av LOB går in för att “straffa” och “trakassera” folk. Därför borde LOB som infördes 1976 avskaffas nu på stubinen den lagen kränker integriteten hos människor och är verkligen kränkande för den enskilde som får sin vardag och liv förstörd. Polisen borde lägga mer krut på att bekämpa brott istället för att “straffa” och “trakassera” och “blåslampa-jaga” personer som “råkat”ta nåt glas för mycket.

 150. Vinterstorm says:

  Därför borde Sverige anmälas till Europadomstolen och FN-domstolen i Haag för att man utnyttjar LOB (Lagen om omhändertagande av berusade) i presumtivt och godtyckligt syfte genom att “blåslampa-jaga” “straffa” och “trakassera” folk på grund av att de “råkat” ta ett glas för mycket av det goda, samt att folk “råkat” vara trötta när de lämnar en stor festtillställning och att folk “råkat” prata för sig själv typ referera sportresultat, planera för framtiden,referera olika nyhetshändelser, sjunga trots att dessa folk inte ens ha tagit för mycket av alkohol(inte ens varit ganska överförfriskad) eller inte ens ha druckit något alls på tillställningen. Och att poliser/vakter likt förbannat tror att dessa folk är överförfriskad är rätts-skandal, och att man eventuellt till varje pris vill “stämpla”/”kryssa” folk som missbrukare av alkohol trots att dessa folk inte är någon missbrukare typ att man pimplar i sig alkohol varje dag i 7 dagar i sträck, och att folk som bara tar något på fredagskvällen privat hemma inte tar mer än högst 1 glas vin eller 2 burkar starköl eller 1 liten grogg på fredagskvällen men sen tar inte nåt mer alls varken på lördag eller söndag. Där har vi bevis på att Sverige utnyttjar LOB till att “straffa” och “trakassera” och “blåslampa-jaga” folk som inte ens har gjort några olagliga saker alls. Sverige och dess rättssamhälle suger nåt vidrigt när man istället för att satsa mer krut på att bekämpa brott så ägnar man sig åt att “jaga” alla som “råkat” ta ett glas för mycket och till och med på godtyckliga och ogrundade saker “jaga” de som till och med inte ens har tagit en droppe alkohol.

 151. Vinterstorm says:

  http://lnu.se/polopoly_fs/1.58063!hela%20rapporten.pdf Här en rapport om LOB som har gjorts på Linneuniversitetet som jag hittade på nätet. Att LOB skulle va en vårdlag köper jag inte. Att kalla det “vårdåtgärder” när man placerar folk i fyllefängelser på polisstationer där folk som “straff” tvingas sova där inne mot sin vilja i minst 4 timmar eller mer kallar jag inte “vård” utan “straff” Hade det inte varit bättre att de som är kraftigt berusad som inte ens kan klara att stå och inte heller klarar av att gå utan risk för att ramla omkull, då menar jag folk som är “plakat-full/dyngrock/dyngrak/jättefull” så att de inte ens kan klara av att gå rakt utan vinglar omkring och ramlar omkull, att de istället kunde få åka ambulans till en tillnyktringsenhet som till exempel ligger i anslutning till akutmottagningen på lasarettet,och där vila ut sig i mellan 4-8 timmar och sen gå ut därifrån utan att till exempel riskera bli rapporterad till socialförvaltning, transportstyrelsen respektive länsstyrelsen/länsrätten , jaktvårdsenheten på länsstyrelsen, för det kallas inte vård när personer som lobbas rapporteras till transportstyrelsen, socialförvaltning, jaktvårdsenheten på länsstyrelsen, där personen som “råkat” bli lobbad löper stor risk att bli av med körkort,körkortstillstånd, vapenlicen, samt bli föremål för jobbiga utredningar hos socialförvaltningen, som kan påverka personens liv och framtid för många år framöver i form av att det kan bli problem för personer att få jobb i vissa yrken det kan bli problem för personer att få ut försörjningsstöd. Det är snudd på “trakasseri” från statens/myndigheternas sida mot enskilda medborgare som vid 1 tillfälle “råkat” ta ett glas för mycket, samt att personer som jag sa i ett tidigare inlägg “råkar” sjunga en glad låt eller prata med sig själv typ resumera sportresultat som man har läst i tidningar,planera sin framtid, eller “råka” vara jättetrött och gäspar precis när man ska gå förbi en utgångsentre där vakter/poliser naturligtvis står och bevakar blir på helt felaktiga grunder lobbad(inplockad) till fyllefängelset(Hotell Fyllegripen/Pensionat Cellsam/Motell Handkloven) med hänvisning till att personen är överförfriskad som vakter/poliser påstår helt felaktigt, och likadant att personer som är förkylda och har snuva,eller personer som har ischias /diskbråck med ryggvärkoch värk som gör att man går “annorlunda” och dessutom “råkar” trycka till på sin nedre ryggkota för att stilla smärtan ,så blir dessa personer inplockad samt “stämplad/kryssad” som alkoholpåverkad/överförfriskad helt på felaktiga grunder och på felaktiga grunder lobbad. Trots att dessa personer som sagts inte har sagt något olämpligt eller gjort saker som uttryckt gester som kan uppfattas som provokativt på felaktiga grunder av vakter/poliser, så blir personerna lobbad, trots att personerna vinkar till sina vänner som är antingen längre fram på gatan eller att personerna “råkar” muttla/prata för sig själv. Därför ska LOB (Lagen om omhändertagande av berusade ) bort direkt. Att myndigheterna använder LOB som ett instrument för att “straffa” blåslampa-jaga” och “trakassera” personer råder det ingen tvivel på,och dessutom används den frekvent för att till varje pris försöka “stämpla/kryssa” personer som fullfjädrade alkoholmissbrykare/fullfjädrade fylletrattar.

 152. Vinterstorm says:

  Samt ett skäl till varför jag anser att den fridskränkande inavlade gummiparagraflagen LOB (Lagen om omhändertagande av berusade borde tas bort nu bums är att de slukar åtskilligt med svenska skattemiljoner som istället borde satsas på att ge polisen stora möjligheter att bekämpa brott. Sen borde riksdagen se till att dessa fyllefängelser/fylleceller som finns i samtliga svenska polisstationer borde istället användas till att spärra in(häkta fast) personer som har gjort sig skyldiga till brott som olaga hot,misshandel,rån,förtal,stämpling till brott, stämpling till terroristattentat, narkotikabrott,utpressning,kidnappning med mera. Personer som antingen medvetet eller omedvetet “råkat” ta ett glas för mycket ska absolut inte bli inspärrad i såna celler på polisstationer, för det som gör att Sverige suger är att när man får in anmälan om brott då dröjer polisen, men så fort någon råkat ta sig ett glas för mycket då jävlar blir det rena krigslarmet,och då åker de stackars festprissen in med raketfart, så jävla snedvridet är det svenska rättssamhället idag anno2015

 153. Jakob says:

  Den bästa text jag läst på länge! För mig var det tvärtom, tvingad naken blottad utan kläder med råttornas läten örfilad han skrattade och kallade mig för schisofren. Innan poliserna tillslut befriade mig och jag skrämde skiten ur honom. För jag sa att jag skulle sätta dit honom och det gjorde jag med världens bästa advoakt. Han gjorde bort sig inför hela kåren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>