Män som kräver fittsprut borde sterilisera sig!

När p-piller för män efterfrågas instämmer jag i kritiken och håller tummarna för att forskarna inom en snar framtid ska framställa ett preparat för män som saknar alla biverkingar som p-pillerknaprande kvinnor kan vittna om. När jag sedan läser kvinnor som berättar om dessa biverkningar frågar jag mig själv om det inte vore bättre om det fanns p-piller för män med den kvinnliga variantens biverkningar för att ge män en inblick i konsekvenserna av att använda p-piller. För i dag är ett stort antal män oförstående.

Att kvinnor talar ut om de negativa konsekvenserna räcker uppenbarligen inte. Med kvinnors erfarenheter skulle det gissningsvis vara betydligt svårare för män att insistera på att kvinnan ska använda p-piller för att mannen ska kunna ejakulera i kvinnans underliv.

Jag har mycket svårt att tänka mig att män skulle göra en jämförbar uppoffring för att kvinnor ska ha det trevligare. Det är klart att många kvinnor vill ha kontroll över sin reproduktion, men det är också så att kvinnor gör en uppoffring för att män ska kunna ejakulera i deras underliv. Inte sällan i tron att det är vad män vill. Kanske tycker monogama män att det är mycket trevligare än vad ickemonogama män gör för jag vet knappt några ur den senare kategorin som inte tycker att riskfritt ejakulerande någonannanstans är att föredra.

Ett annat problem är alla kvinnor som lever med män som gärna vill ejakulera i fittan och därför känner ett behov av att försvara beteendet. Det vore rimligare om män som vill ejakulera i kvinnor steriliserade sig, men ansvarstagande ligger inte för män som vill utsätta kvinnor för risker. Ett mer lovvärt alternativ vore att enbart ejakulera i fittan under menstruationsperioderna, men det är väl alldeles för ansvarsfullt och riskfritt för att vara upphetsande för denna kategori män?

24 reaktioner på ”Män som kräver fittsprut borde sterilisera sig!”

 1. Vänta lite här? ”avstår 90-talisterna från att slicka fitta” ? Var har du fått de uppgifterna ifrån?? Som 80-talist som enbart legat med andra 80-talister men med uppfattningen (fördomen?) om att 90-talister har en ännu mer snedvriden bild av sexualitet gällande kön och normer än vi lite äldre har är det här ganska intressant. Är detta utifrån egna erfarenheter eller utifrån någon undersökning?

 2. Uppgifterna kommer från kvinnor jag pratat med. Min erfarenhet av 90-talister är begränsade, men de få jag legat med slickade inte.

 3. Hej
  Det är ganska skönt att spruta i fittan faktiskt det är nog det enda tillfälle när jag helt släpper kontrollen över min egen sexualitet. Jag förstår alla praktiska problem kring det och p-piller är ett jävla elände. Jag har också märkt att det sänker sexlusten, kanske är det en bra idé att sterilisera sig men vad gör man om man ångrar sig i så fall….

 4. Jag skulle inte rekommendera det då det kan ha en negativ inverkan på utlösningen/orgasmen, men jag skulle heller inte rekommendera någon att ejakulera i kvinnor under de riskfyllda perioderna.

 5. Ökar risken att föra över smitta om man ejakulerar jämfört med om man inte gör det? I så fall är väl alla perioder riskfyllda.

  (När jag läste rubriken så trodde jag först att det handlade om fontämorgasmer…)

 6. Något mononormativt inlägg detta, men har du en överenskommelse med någon du verkligen litar på om att bara ha oskyddat med den fungerar det i praktiken likadant även om det inte är en monorelation.

  Flera personer har påpekat att fittsprut kan tolkas som fontänorgasm, men jag kommer inte på något kortare ord för att ejakulera i fittan. Vet du något?

 7. Alltså, sjukt negativ inställning … jag kan säga att jag har stora problem som kille med att komma i tjejen, av alla möjliga och omöjliga orsaker, allt från smittrisker till risk för graviditet, till hennes tankar osv osv osv. Det tar nästan bort charmen. Sen kan jag även tillägga att många tjejer är väldigt intresserade av att ha sex utan kondom för det är skönare och inte vill något hellre än att man ska komma i dem.

  Alla tjejer får inte biverkningar.. kan även tilläggas. Det finns även alternativet spiral som egentligen är bättre imo. Fanns det manliga alternativ så tror jag många killar skulle gladerligen köra på det alternativet, om inte annat så för att ta kontrollen över risken av missade tabletter och oönskade graviditeter…

 8. Vad är negativt med min inställning?

  Problemet med spiral är att man kan råka spola ner spiralen i toaletten utan att märka det.

  Alla får inte biverkningar. Kanske, men jag skulle aldrig ta risken. Vill du inte ha sänkt sexlust kommer du nog att slå bort alla tecken på det.

  Ja, det finns kvinnor som gladerligen vill ha sperma i fittan och de kan skydda sig. Ja, det finns kvinnor som vill ha sex utan kondom, men det är inte så att alla kvinnor som vill ha sex utan kondom ibland vill ha sperma i fittan.

 9. Folk som har oerhört lite sex tycker rätt ofta att det kan vara värt chansningen oavsett vilket kön de nu har. Men normalfittan är inte känslig i den bemärkelsen och få kvinnor torde i verkligheten ens känna skillnaden mellan en kuk iklädd kondom eller en utan.
  Däremot har jag personligen träffat ett helt gäng kvinnor som tyvärr upplevt kondomen som avtändande.
  Skulle anta att alla eller de allra flesta får nedsatt sexdrift av att man tillför östrogen, det är liksom så kroppen ska fungera. Huruvida de sedan märker av det mycket, lite eller inget alls är en annan fråga.

  Jag uppmuntrade en god vän att sluta med p-piller och hon var osäker om hon ville eftersom hon menade att hon aldrig haft några negativa effekter av dem. En månad senare var hon eld och lågor över resultatet och förklarade att hon under sin skyddade tid måste glömt bort hur det kändes att vara kåt utan östrogentillskott.

  Apropå det där med att vissa kvinnor vill. Om kvinnor säger att man får spruta dem i fittan eller ber om det, ja då får man väl göra det. Låt bara bli det gäng som inte visat sådana önskemål. Men låtsas sedan inte att du som man inte utsätter dem för en oproportionerligt stor risk.

 10. Men, suck!, Johanna. Nu är du så där fördomsfull mot oss monosexuella, lilla vän…

  Det finns smittor som kan överföras såväl sexuellt som icke-sexuellt (som HIV). Vi monosexuella kan infekteras med HIV t.ex. om vi delar en spruta heroin och sen smitta den enda partner som vi har sex med under ett helt liv. Likadant även om det är en seriell monorelation eller inte är en monorelation.

  För att vara lite mer allvarlig, så har jag ibland undrat om du mest syftar på graviditet eller mest på sjukdomar (eller nåt annat?) när du pratar om riskerna med fittsprut. Inte för att det spelar nån större roll; vill man inte så vill man inte.

  Nej, jag har inget förslag på nåt bättre ord. Jag borde ha begripit snabbare vad du menade, jag har ju läst din blogg ett tag och det är ju ett tema som du återkommit till några gånger. Språket innehåller tvetydiga ord. Sex kan vara siffran mellan fem och sju. Deal with it! Det är bara att komma över och gå vidare.

 11. Måste säga att jag håller med b. Det är även min erfarenhet. Har legat med inte färre än femton men inte fler än tjugofem kvinnor, och de allra flesta har inte velat använda kondom (aktivt uppmanat mig att inte ta på en alltså!) samt velat ha sperman i fittan.

  Min erfarenhet av detta är att det verkar vanligt då även mina vänner ger uttryck för liknande erfarenheter.

 12. Håller med i sak, och kan personligen inte begripa motståndet mot kondom som tycks utbrett bland båda könen. Har hört alla möjliga argument för att avstå från gummit. Alltifrån att det hindrar killen att känna sig som ”en riktig man” till att kondomer luktar illa, eller att deras skyddskapacitet är överdriven och att p-piller egentligen är säkrast.
  Jag misstänker ibland att det *ärligaste* argument jag hört är att det helt enkelt känns bökigt och avtändande med den lilla paus som uppstår då den ska träs på. Och då uppstår ju återigen frågan vad man tycker det är värt att riskera.

 13. Förlåt! (Det låter kanske otroligt, men det var faktiskt inte meningen att förminska. Det var förstås dumt ändå, och jag borde haft bättre omdöme än att skriva så.)

 14. Jag undrar om kvinnor vill det för att de vill det eller för att de tror att det är vad mannen vill. Gissningsvis finns bägge kategorierna men jag har ingen koll på procentsatserna.

  Jag vet flera män som vägrar ejakulera i fittor, dels för att det är riskfyllt, men också för att de tycker att det är ungefär lika underhållande som torkande färg.

  Vill man inte ejakulera i en fitta behöver man inte det även om fittinnehavaren ber om det, på samma sätt behöver man inte strypa någon som vill det.

  En dag kanske kvinnan är gravid och då får du stå ditt kast om hon väljer att behålla barnet. Utgå inte från att alla kvinnor som säger att de vill bli ejakulerade i är skyddade…

  Jag ska säga till när jag träffar en ickemonoman som tycker att det är roligare att spruta i fittor än i munnar.

 15. Jag har aldrig gillat p-piller för kvinnor och jag gillar inte heller p-piller för män. Det är få som jag talat med som egentligen mår bra på dem och effekterna på miljön verkar oöverskådliga. Ämnena försvinner inte utan söker sej ut i ekosystemet och skadar olika reproduktionssystem över hela linjen.

 16. Jag tillhör faktiskt till en av dem som föredrar att använda kondom vid vaginalsex. Främst p.g.a. att man inte behöver oroa sig för div. obehagliga överraskningar i form av sjukdomar och oönskade graviditeter (som kan bli kostsamma) men även för att man blir mindre känslig och kan hålla på längre. I början av min sexualdebut (i slutet av 80 talet) så hörde det inte till vanligheterna att man körde utan kondom p.g.a. skräcken för HIV och AIDS (som då var lika med en dödsdom). Det dröjde faktiskt ända tills det att jag fyllt 18 innan jag hade sex utan kondom. Det var i en fast relation där båda krävde att vi skulle göra en HIV testas innan vi hade sex utan kondom. Det hörde inte till vanligheterna att vi fick orgasm samtidigt men den som det gick för först tillfredställde alltid den andra oralt tills det gick för honom/henne. Min dåvarande partner ville inte fortsätta vaginalsexet efter orgasmen p.g.a. att hon tappade sugen och blev även torr där nere. Skillnaden efter att vi slutat med kondom var att hon var tvungen att välja på om hon ville ta sperman i munnen eller låta mig spruta utanför medans jag alltid fick slicka en spermafylld mus efteråt. Faktum var att jag inte hade några problem med det utan snarare uppskattade det. Det var alltid spännande att se hur mycket det kommit och vilken konsistens sperman hade denna gång. En annan fördel var att det sällan blev några spermafläckar på lakarna efteråt. Kan även nämna att min dåvarande partner valde att ta sperman i munnen (och svälja).

  Borde alla tjejer kräva de som sprutar i dem också är beredda på att ge dem oralsex efteråt (d.v.s. slicka dem rena)?

 17. Den sista frågan du ställer har jag aldrig funderat på, om de vill det borde de förstås föreslå det.

 18. Sterilisering tycker jag är ett högst rimligt krav att ställa på de män som har de barn de ska ha. Ingreppet i sig är inte särskilt märkvärdigt, ger knappt märkbara ärr och påverkar inte alls sexet, allt enligt min erfarenhet.
  Efter operationen har jag valfriheten att spruta precis enligt partnerns önskemål. Det är en frihetskänsla, tycker jag.

  För övrigt är din tankeväckande blogg alltid intressant att läsa.

 19. Eller på de som inte har några barn, men menar att sex står och faller med ejakulation i kvinnors underliv. Risken för att bli smittad av STI och smitta andra kvarstår som vi alla vet.

  Tack för de vänliga orden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *