Okomplicerat med kondom

 • Det mest grundläggande är att alltid ha kondomer med sig för du vet aldrig när du kan behöva en. Placera ut kondomer i alla jackor och väskor du använder så att du inte måste packa ned dem i sista stund innan du går ut för då ökar risken att du glömmer dem.
 • Om du är ute sent och vill ligga och kommer på att du inte har några kondomer på dig kan du fråga några du känner om de vill bistå dig några stycken. Om butikerna fortfarande har öppet kan du köpa ett paket på valfri matvarubutik. I vissa städer finns kondomautomater.
 • Ha gärna flera kondomer på dig, du vet aldrig när någon kommer fram till dig och säger att den är utan. Det kan hända vem som helst. Till och med jag har råkat ut för det några gånger, varav några har jag missat fickan som jag faktiskt hade kondomer i.
 • Ponera att du hamnar hemma hos en man som du vill ha kondomskyddat sex med. Kanske säger han att han inte har några kondomer hemma för att han inte vill använda kondom, det har hänt mig så många gånger att jag har slutat räkna. Du identifierar dem genom att säga att det inte blir något sex utan kondom, men vad som är ännu roligare är att självsäkert säga att du givetvis har kondomer på dig. Du ska se förvåningen när du tar fram din väska och plockar upp tio kondomer av olika sorter. Säger hen att hen ändå inte vill använda kondom får du helt enkelt sätta ned foten och förklara att du inte har sex utan kondom. Jag utgår från att män som låter mig följa med dem hem vill ha sex med mig och jag har aldrig varit med om män som uttryckt sig negativa till kondomer och tackat nej på grund av kondomkrav.
 • Fråga aldrig om kondom för då kan du få ett nej. Det räcker att ta fram kondomen.
 • Det är viktigt att både män och kvinnor har med sig kondomer. Det är tvivelaktigt när män utgår från att kvinnor går på hormonbaserade preparat, men minst lika tvivelaktigt är det när kvinnor utgår för att män står för kondomerna.
 • Det finns män som varken har kondomer med sig ut eller hemma, men jag vill påstå att de är i minoritet (om de inte är i förhållanden). De är förmodligen överrepresenterade bland de som sällan har sex. Personligen skulle jag aldrig vilja hamna i en situation där det inte blir sex för att varken jag själv eller personen jag vill ligga med har kondomer.
 • Vid kondombrist kan man givetvis ha icke-penetrerande sex om man vill och har disciplin att hålla sig till det.

10 reaktioner på ”Okomplicerat med kondom”

 1. Självklart har jag alltid flera kondomer med mig och det skulle aldrig falla mig in att ha sex utan kondom.
  Jättebra att du skriver så bra och konkreta råd om vad man kan göra. Punktlistan gör att det blir ännu tydligare. Det här ska jag länka till om det kommer upp en kondomdiskussion på nätet.

 2. Åh fan vilken bra lista. Jag älskar listor.
  Vi (jag och min pojkvän) har nyss börjat köra med kondom och jag har inte längre någon som helst förståelse för kådisskräcken de flesta verkar ha.

  Kul att se dig idag förresten.
  /d

 3. Jättebra tips du kommer med!

  Hade jag gjort en egen sådan här lista så hade jag nog delat upp den i två delar. Den ena delen skulle ha handlat om att komma ihåg kondomen och den andra delen om att just vaginal-/analsex inte alltid är ett måste 😉

 4. Jag är ingen kondomexpert men ett tips är att ha större kondomer med om du skulle träffa på någon med större kön. Mindre kondomer knyter antingen åt hårt när man ska trä på dom vilket gör ont samt så måste man hålla tag i den för att den inte ska rulla av när man penetrerar. Oerhört irriterande när man måste avbryta samlag tillfälligt.

  Alternativt har jag gjort fel men förstår inte vad som skulle vara fel i s f.

 5. Jag brukar ha med mig olika sorter. Större är bra att ha med sig om man som mig gärna vill ligga med välutrustade män.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *