Otrogna män som inte knullar som om det vore sista gången

Det tycks inte spela någon roll hur mycket otrohet fördöms, otroheten äger ändå rum. Många är otrogna, men minst lika många är det som kan tänka sig att ligga med på pappret monogama personer.

Jag låg nyligen med tre upptagna män. Den första mannen ville prata om varför han var otrogen. Jag förklarade att jag inte hade några problem med den sortens otrohet som förblir hemlig. Han var nöjd med sitt förhållande i stort, det var sexbiten som missfungerade. Hon ville inte ha sex lika ofta som honom. Han hade en stor kuk och som de flesta storkukade män ville han ha sex länge. Han var intim, han kysste mig, slickade mig länge och ville ha varierande sex. Det märktes att han tyckte att det var trevligt.

Den andra och tredje mannen hade barn. Det kanske den första också hade, men det sa han ingenting om. Dessa män sa också att de fick ganska lite sex hemma. En del påstår att det är något män säger för att legitimera sin otrohet och det sker säkert i någon utsträckning, men det är dumt att låtsas bort att en brukar vara mer intresserad av sex och att den enas sexlust många gånger är beroende av den andres. Vem som är mest intresserad varierar övertid och är ej nödvändigtvis konstant.

Båda menade att deras sexliv hade varit ganska bra innan barnen. Kanske stämmer det, kanske inte, men det är ett tungt vägande skäl för mig att avstå barn. De hade rätt många paralleller sexuellt. Den andra hade medelstor kuk, den tredje hade en minimal kuk. Båda var tacksamma efteråt för att jag hade ”förbarmat” mig över dem, men de prioriterade inte att göra det trevligt för mig under själva sexet. De slickade mig pliktskyldigt i någon minut, antagligen för att de hört att de hör till att åtminstone ha varit i de regionerna med tungspetsen. Som de flesta män som är dåliga på att hålla ut ville de att jag skulle ligga underst. De kom efter någon minut och jag såg nog måttligt road ut efteråt. Sexet sög på ren tonårssvenska.

Tidigare har jag föreställt mig att monogama personer som knappt har sex skulle knulla som om det vore sista gången om de fick chansen att vara otrogna. Det stämmer säkert i flera fall, men en del män har uppenbarligen inte förmågan att vara roliga sexuellt ens när de är otrogna med någon första gången.

Om jag hade varit otrogen skulle jag ha sett till att sexet var så bra att det skulle vara värt att förhållandet tog slut om jag blev påkommen. Nog för att jag tycker att man ska veta vad man gör och se till att inte bli påkommen, men att bli påkommen för några minuters sex måste vara som att bli haffad av en butiksvakt med en snattad choklad i fickan.

Om jag vore monogam med en man som inte kunde hålla ut och den mannen gick ut och var otrogen skulle jag inte göra slut på grund av otroheten. Jag skulle göra slut för att det hade varit pinsamt att de hade kommit ut att jag hade gått med på att vara trogen en man som inte kunde prestera sexuellt under alla dessa år. Med det sagt hoppas jag verkligen att de otrogna männens kvinnor ser till att få bra sex av någon utomstående med jämna mellanrum.

Den första mannen hade jag gärna legat med igen som sagt, den andra och tredje mannen vill jag aldrig ha sex med igen. Om de alltid är dåliga på att hålla ut i mer än några minuter och om de alltid agerar som om deras orgasm är själva poängen med sex så kan jag verkligen förstå om deras flickvänner inte har särskilt hög sexlust med dem. Om jag levde med en man som inte kunde ha sex i mer än trettio minuter och inte ansträngde sig för att göra det behagligt för mig skulle jag nog komma på mig själv med att uppskatta storstädning, att låtsas ha tiodagars mens och med att medvetet framkalla huvudvärk för att ha en ursäkt att tacka nej till sex.

Kräver man trohet av någon har man en moralisk skyldighet att ha sex med personen, men det räcker inte att vara sexuellt tillgänglig, att sära på benen eller att leverera ett stånd, man bör kunna ha sex också.

11 reaktioner på ”Otrogna män som inte knullar som om det vore sista gången”

 1. Intressant reflektion. Jag skulle kunna vara någon av de tre männen. Förmodligen den förste, eftersom jag tycker om sex och vill att det ska vara utforskande och ömsesidigt.

  Jag gifte mig med en person som jag trodde skulle gå att lära upp. Det var ett gigantiskt misstag. Jag vet inte om det är så att det finns en naturlig sexdrift som inte kan variera, men jag tror inte det. Däremot finns det nog en naturlig nyfikenhet på livet, sig själv och andra. Eller också saknas den.

  Jag har haft fantastisk sex med en betydligt yngre kvinna. Vi exploderade tillsammans. Tyvärr inte bara i sängen, duschen, köket, parken, bilen etc, utan även vid tangentbordet eller på caféet. Vårt sex var underbart, men vi fungerade inte tillsammans som vuxna personer.

  Jag har berättat om otroheten, blivit förlåten och min fru har en annan sexlust nu. Tyvärr är hon bara kåt, men kan inte knulla och suger kuk så motvilligt att det blir avtändande. Varför vill man inte vara världens bästa älskare/älskarinna när man säger sig älska någon?

 2. Jag kan inte uttala mig om ditt fall, men de inblandades sexlust i ett förhållande, eller etablerat sexuellt umgänge, står ofta i kontrast till varandra. Den ena är kåt för att den andre inte är det och vice versa.

  Många ser sex som en maktkamp och sex har bara ett värde om man måste kämpa för det. Man kan vända på rollerna genom att visa sig sexuellt ointresserad, då kanske personen med tidigare låg sexlust blir mer intresserad, men det är inte säkert. På lång sikt är det knappast hållbart att hålla på att pendla och experimentera på det viset, man vill gärna vara med någon som vill ha sex med en PUNKT.

  Angående det sista du skriver så tror jag att det bygger på att den monogama relationens fundament är att två personer ska räcka till för varandra. Har man väl sagt att man ska räcka till för varandra är det alldeles som att man inte behöver kämpa för att upprätthålla någon standard efter det. Många som lovar att vara trogen gör det under en ganska trevlig fas i förhållandet där sex kan tas förgivet, en fas där förhållandet ser ut att ha god potential i framtiden. Lovar man monogami förväntar man sig saker, sex bland annat, men det pratar alldeles för få om. Lovar man monogami under förälskelsefasen då många har sex länge och flera gånger om dagen är det kanske inte så märkliga att man inte tänker på att det kommer en tid då förälskelsen är historia.

  Monogami bygger inte på ”Jag ska inte ha sex” utan ”Jag ska ha sex med dig och bara dig” så när den ena personen hela tiden ser till att det aldrig blir sex tycker jag att man lugnt kan säga att den begått avtalsbrott lika mycket som en person som är otrogen har gjort det 🙂

  Det är riktigt obehagligt att det finns så många personer som tycker att trohet är JÄTTEVIKTIGT, men som i praktiken bidrar till celibat.

 3. Tja, jag kan utan att skryta säga att jag är rätt bra i sängen. Men lika fullt är det så att första gången jag ligger med någon kan stress, nervositet osv ofta göra att det går för mig mycket snabbare än vanligt. Särskilt om det var länge sen jag hade en ny partner.

  Därmed inte sagt att männen i fråga hade kvalitéer som älskare, dock att även bra älskare kan vara rätt dåliga första gången…

 4. EN person som är otrogen har alltid någon ”anledning”, vilken anledning det än är så agerar den ALLTID fel. Nyckeln i ett monogamt förhållande är kommunikation (ärlighet) … har man det, och båda är villiga att kämpa för sitt förhållande så är man inte otrogen – då håller man sig till sin partner. Alla män och kvinnor som är otrogna borde inte bara tänka på sig själva utan också sin partner. Vill ni vara lyckliga? Gör något åt eran situation. Gå vidare utan er partner, kan ni inte respektera dem så har ni en del att jobba med. Både för er själva och er partner!

 5. Åh vad jag blir ledsen när jag läser det här, av anledningen att jag lever i ett förhållande där jag inte blir tillfredsställd. Min sambo är världens finaste, jag älskar honom otroligt mycket och vill inget hellre än att dela mitt liv med honom, men vårt sexliv är katastrof. Vi har sex kanske en gång i månaden, alltid på mitt initiativ och aldrig mer än en kvart. Jag har försökt prata om det flera gånger, förklara konstruktivt hur jag känner och vad jag vill att han skall göra, men inget händer. Jag känner mig fångad, och har börjat ha galna fantasier om otrohet och sex med andra män. Så sent som förra veckan hånglade jag upp en (ytterst oattraktiv enligt mina mått) person på fyllan i ren desperation. Vad gör man när man vill både äta kakan och ha den kvar? Tilläggas bör att jag är student och just nu ekonomiskt beroende av honom, samt att han är den finaste människa jag känner och jag vill inte på något sätt såra honom. Han var dessutom oskuld när vi träffades (han var då 22 år), vilket jag tolkar som att han inte är särskilt intresserad av sex med andra kvinnor. Det får mig att må ännu sämre, för jag har varit på vippen att föreslå ett öppet förhållande flera gånger men jag vill inte vara den ”onda” som låter honom sitta hemma medan jag är ute och knullar runt. Jag är alldeles för ung för att befinna mig i den situationen (bara 87:a) men vill inte förstöra vår underbara framtid tillsammans. Har någon några råd?

 6. Jag känner att ditt inlägg verkligen, verkligen speglar vissa delar av mitt liv och mitt synsätt.

  – Larsson! Skulle du se den här kommentaren, vet att du inte är ensam om situationen – jag är i EXAKT samma situation, men det finns sätt att hantera det. Kontakta mig om du vill.

 7. För mig är otroheten i vad du känner för någon eller vad du döljer för din partner, speciellt då om det du undahåller handlar om din relation med externa partners. För mig spelar det ingen roll om det handlar om en längre relation med en älsare eller en flyktig sexuell kontakt med någon du hittat på tex ViktoriaMilan.se.

  Det som sårar mig som make är förtroendesveket, undanhållandet, hemlighetsmakeriet och det egoistiska i att inte dela med sig av glädjestunderna med den man lovat trohet med en solid relation eller äktenskap.

  Sen begriper jag med att man är mer eller mindre funtad för att utöva sex. Men undran jag har är om inte just själva utövandet och vad man presterar har med vad man fått i erfarenhet av/om sex.
  Jag skulle nog påstå att om jag lever i en relation med ett kreativt sexliv presterar jag bättre i alla lägen med vem som hellst. Men lever man på en kost av hushållsknull för husfridens skull och får hålla till godo med detta blir man inte då fantasilös å dålig oavsett man är man eller kvinna ?

  Jag lever just nu som gift och drömmer varje dag om att få göra det med min fru som hon gör med alla sina dejter från VM, men drömma är det jag kan göra…. 🙁 Den bekräftelse jag ger kan inte konkurera med alla äventyr hon bjuds på av dem

 8. Intressant.

  Jag hade nyligen (i februari) en affär i några dagar med en gift man som är ungefär 15 år äldre än mig (själv är jag född på tidigt 90-tal). Funderat mycket på otrohet sedan dess – vilket moraliskt ansvar jag har, som inte är helt säker på vad jag tycker om monogami eller om det är för mig. Jag försökte skapa en forumtråd för att diskutera saken, men blev bara överöst med hat, dödshot och grova förolämpningar för att jag förstört en kvinnas liv (trots att hon inte har någon kännedom om saken och trots att jag knappt inte vet något om deras äktenskap). För mig var jag inte alls bekymrad över det faktum att han vid tidigare tillfälle legat med sin fru och i framtiden återigen skulle ligga med henne. Vad rör det mig och den relation jag har med honom? Det som är relevant för mig är hur han beter sig mot mig.

  Varför han valde att ligga med mig och därmed vara otrogen mot sin fru vet jag väl inte riktigt, men han sa till exempel att han fann det otroligt attraktivt att jag ser ut som en tonårsflicka trots att jag är en kvinna. Jag kan tänka mig att det är ovanligt att få ligga med någon som jag, enligt det perspektivet. Det var tydligt att han kände väldigt stark åtrå.

  Angående själva sexet så var det fruktansvärt bra. Det var nog det bästa sex jag någonsin haft. Jag misstänker att han har väldigt bra sex med sin fru också, då han t.ex. sa att det är hon som lärt honom engelska och att de därför nu kan kommunicera med varandra. Varför de höll ihop innan de kunde prata måste bero på att hon njöt tillräckligt mycket av hans kropp, tror jag.

 9. Jag fattar inte hur man kan vara otrogen, först måste man ju hitta EN villig partner och sen en till, och dessutom sammtidigt som om de första inte var svårt nog, ni oroar er nog i onödan, de låter ju hel enkelt omöjligt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *