Fittor djupare än 10 cm är slappa!*

När personer pratar kukstorlek är det ett återkommande fenomen att det förutsätts finnas en konsensus om att kuken måste få plats. Mannens könsorgan är med andra ord för stort om det blir några centimeter över utanför. Utanför vad?

Tänker du på kvinnans könsorgan tänker du rätt. När kukstorlek diskuteras i heterokontext utgår de flesta från fittan. Hur stor kuken ska vara beror på hur djup fittan är och hur kuken känns i fittan. Inte hur djup halsen eller analen är. Det är fittan som är i fokus och kuken ska in hel vägen till roten säger stopp.

Vi får väl acceptera att de flesta tänker på vaginalpenetration när de tänker på heterosex. Att man måste ha gjort det för att kunna skriva upp någon på listan över vilka man legat med. Om vi köper det resonemanget kan jag inte låta bli att undra varför kukstorlek utgår från erigerad och upphetsad kuk medan fittans storlek, det vill säga djup, inte sällan utgår från när fittan är i oupphetsat tillstånd. Vaginalpenetrationsnormen, den finns, men det är väl inte så illa att vi fittpersoner förutsätts vara oupphetsade när vi har penetrerande vaginalsex? Att kukarna ska pusslas ihop med våra oupphetsade underliv?

Avslappnad = Oupphetsad?

Jag tror inte att de som utgår från oupphetsade fittor är medvetet onda och indirekt vill uppmana kvinnor att hålla fittan ”tillräckligt” torr för att den ska matcha kuken. Förmodligen har de matats med att fittan har ett genomsnittsdjup (i oupphetsat tillstånd) och så upprepar de den siffran som så många andra har gjort tidigare utan att reflektera över vad de egentligen säger.

De flesta poängterar numer att man bör vara både kåt och våt när man har sex varför jag kan tycka att det är ganska märkligt att traditionen av att utgå från oupphetsade fittor lever vidare på vissa håll. Föreställ dig någon svara hur stor den slaka snittkuken är på en fråga om hur stora kukar är eller “Man kan säga att en avslappnad kuks genomsnittslängd hos en vuxen man är cirka x cm, om man då mäter ifrån roten till ollonet. Självklart är detta också individuellt och varierar. När mannen blir kåt blir kuken längre och grövre.” Vilken man som vill veta något om kukstorlek antas nöja sig med ett så oprecist svar?

Prata gärna om fittans storlek om ni vill, men om ni pratar om ej upphetsade fittor får ni gärna vara tydliga med det. Inte för att jag kan komma på varför oupphetsade fittors djup är en intressant sak att diskutera, men hur tråkiga diskussioner ni vill delta i är upp till er.

“Det är rätt roligt när folk nämner 8-9 cm i fittdjup i sådana här diskussioner. Ungefär som att diskutera oerigerade kukar istället för erigerade – inte så jävla relevant. Att det genomsnittliga fittdjupet skulle vara så kort borde för övrigt av alla ses som orimligt, och att inte alla vet om hur fittan förändras vid upphetsning är skrämmande.” – Forumanvändare

Om fittan är 7-11 cm som en del påstår (utan att nämna att de pratar om den ej upphetsade fittan) så är medelkuken för stor för den går inte in till roten. Jag kan verkligen inte låta bli att undra om man låter bli att berätta att många kvinnor får in 20 cm* för att man inte vill få män under tjugo att känna sig otillräckliga. Att bli fylld och att kuken får plats till roten behöver dock inte utesluta varandra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Normer, Sex, Storleken spelar roll. Bookmark the permalink.

14 Responses to Fittor djupare än 10 cm är slappa!*

 1. Men…hur kan den bli längre, rent tekniskt? Flyttar livmodern sig inåt? Förlåt om det är en dum fråga, men den är uppriktigt menad.

 2. K says:

  Men! Det där har ju jag skrivit. Grymt smickrande att bli citerad här av alla ställen!

 3. Johanna Sjödin says:

  MarySaintMary: Du frågar fel person :-), men generellt fungerar kukar och fittor ganska lika. Kuken “växer” vid upphetsning, vore väl konstigt om inte fittor också gjorde det? Någon person som vet?

  K: Coolt! Google made me do it.

 4. Henric says:

  Livmodern höjer sig vid upphetsning vilket gör att det frigörs utrymme bakom den. Jag har aldrig någonsin sett en uppgift om snittdjup på upphetsade livmödrar. Gissningsvis har det aldrig mätts upp.

 5. Queernigel says:

  Word!

 6. Henric says:

  Jag ser nu att min stresspostade kommentar blev som att man penetrerar livmödrar, och det gör man ju som regel inte…

 7. Jag har inte heller sett några siffror på fittdjup i upphetsat tillstånd, men tycker “det är individuellt” ofta är lamt.

 8. Mikael Öhlin says:

  Jag tror det beror på att det är mindre kladdigt att mäta i oupphetsat tillstånd.

 9. "Tysken" says:

  Lätt att “mäta” djupet är det – min flickvän och jag leker ofta med dildos. Den största är ca 30 cm och när hon är riktigt upphetsad och uppvärmd kan hon ta den nästan hela vägen. Och dildon är en rejäl bit större än min kuk – som tur är känner jag mig inte otillräcklig 🙂 …men det säger en hel del om tänjbarheten. Lägg till det att min flickvän verkligen inte är “slapp-fittad” – trots diskrepansen i storlek mellan dildon och min kuk “fyller” jag henne när vi har sex.

  Kul läsning pa din blogg i alla fall Johanna! 🙂

 10. nef says:

  @Mikael Öhlin

  Njae, problemet ligger nog mer i att ingen ansett det betydelsefullt nog att mäta slidröret/-djupet på annat än döda kvinnor. Vilket iofs lär vara rätt så kladdigt.

  Men eftersom döda kvinnor knappast är upphetsade är den enda data man kunnat insamla från dem måttet på ett “avslappnat” slidrör…

 11. Alex says:

  Min erfarenhet är att de tjejer som är grunda ofta är korta, smala och unga eller är från Asien. Och inte har fött barn.
  De flesta tjejer verkar tycka det är obehagligt om kuken fyller dem ända in i botten. Några få verkar älska det. Deras diafragma bara skakar och de kan inte andas. Kan man kväva en tjej på det sättet? Läskigt om det finns risk för det.
  Stämmer in med “Tysken”, på de flesta jag har provat långa saker på så går det in betydligt längre saker. 20-30 cm oftast. Iallafall när de är upphetsade. I oupphetsat tillstånd har jag inte kännt nåt behov av att prova.

  Slapp handlar ju snarare om diameter och förmågan att knipa.
  Min erfarenhet är att det är ganska slumpartat förutom att tjejer med liten rumpa och asiater är trånga.
  Vissa tjejer verkar inte ha förlorat mödomshinnan 100% fast de har haft många killar och är trånga tills den dagen de är i säng med lite större kuk. De säger att de inte har känt nån smärta men det är plötsligt blod överallt och de har blivit mer förvånade än jag. Efter det är de inte lika trånga.
  Vissa tjejer på 30 som legat med halva stan är löjligt trånga medan andra oerfarna tjejer på 18 lätt får in både stor dildo och kuk samtidigt. Men alla verkar gilla att känna sig lite “stretchade”. Flera tjejer som har barn har bett om trekant så att de kan få två kukar i musen samtidigt.
  När tjejer inte har sex på länge så drar de ju ihop sig. Märks redan på några veckor, för att inte tala om när det är fyra år.
  Mina erfarenheter av tjejer som är systrar med varandra (fyra syskonpar) är att de är väldigt lika trånga så det kanske är ärftligt. Nån som vet?
  Det som verkligen gör en tjej trång är om hon kan knipa. De flesta verkar ju inte kunna det men några få kan knipa stenhårt.
  Men även en “djup” och “slapp” tjej som inte kan knipa kan vara att föredra mot trång tjej som kan knipa stenhårt. Beror på så mycket mer.

  Att det bara har mätts i avslappnat tillstånd kanske beror på att det låter lite tabu att en gynekolog skulle be tjejer ha sex med sina killar och sen i gynekologens närvaro mäta sliddjupet.
  Visserligen har jag blivit tillfrågad av en smal och liten gymnasttjej att ha sex med henne i en magnetröntgenkamera och säga om den försöksgummibiten hon alltid hade i musen som ett mer lokalt p-piller kändes, men då var det ju bara på röngenfilm de såg själva penetrationen och den blöta musen. De såg inte in i rummet och hängde absolut inte så nära att de kunde läsa av en linjal.

 12. Kuken says:

  Min kuk passar i alla fittor

 13. Abba says:

  perversa javlar! vafan! är de pride som sitter här och pratar sexliv eller?

 14. Niklas says:

  10 cm stämmer ju inte. Har själv en modell mindre på 13 och har fått in hela utan problem på samtliga sexpartners jag haft. Mäns kukångest är skrattretande och uppenbarligen ett oerhört känsligt ämne och när man läser vissa inlägg från män på Johannas sida vet man inte om man ska skratta eller gråta. Min tjej får in åtmistonde 20 cm av våra stora leksak. Missionären ska tilläggas. Av naturliga skäl så blir det lite mindre bakifrån. Vår leksak når vissa punkter som jag inte gör till min tjejs stora glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *