Olle Andersson skriver på Newsmill

Under rubriken Jag bör också åtalas för våldtäkt skriver Olle Andersson på Newsmill. Jag tänker inte anmäla honom, men däremot bemöta hans text som andas väl mycket “jag har kommit på någonting”.

 

Härmed erkänner jag att jag gjort mig skyldig till sexuella övergrepp och våldtäkter av min hustru. Den senaste månaden har jag rannsakat mitt minne och kommit fram till 75 sexuella övergrepp under våra 38 år som gifta. I samtliga fall handlar det om att kondomen lossnat, utan att jag nämnt det för min partner. Oftast märkte jag det inte ens själv.

 

Om en kondom lossnar utan att kondombäraren märker det har han inte gjort något som kan klassas som omoraliskt. Om jag vore man och hade stor erfarenhet av att kondomerna lossnade skulle jag undersöka om andra kondomer fungerade bättre. Om jag inte hittade några som fungerade bättre skulle jag hur som helst vara uppmärksam och be min fru att också vara det. Att fortsätta att ha sex efter att man har märkt att kondomen lossnat utan att säga någonting är inte okej. Att ni använder kondom beror på att någon av er ville använda skydd och då är det rimligt att sluta när skyddet längre inte används. Om kondomen har försvunnit letar man rätt på den och eventuellt fortsätter man att ha sex med en ny kondom. Att fortsätta utan kondom och inte säga någonting och ejakulera i personen är inte okej någonstans.

 

De senaste månaderna har jag kommit till insikt om att jag våldtagit min hustru kanske etthundra gånger genom fullbordade samlag, oftast utan kondom, då hon samtyckt men halvsovit.

 

Det är inte okej att ha sex med någon som sover om samtycke inte föreligger, men du beskriver att samtycke fanns och då är det en helt annan situation. Olle Andersson och hans fru har varit gifta i 38 år, med andra ord hoppas jag att de har talat om vad som är okej under så väl vaket som sovande sex. Man ska komma ihåg att samtycke till sex ej automatiskt är samtycke till att bli ejakulerad i (vad man brukar avse med den förlegade termen ”fullbordat samlag”). Det är för att reda ut vad som är okej och vad som inte är okej som man kommunicerar med varandra, har man varit tillsammans i 38 år borde det vara självklart. Om Olle Anderssons fru vill bli knullad utan kondom i sömnen och ejakulerad i är det helt i sin ordning. En bra grundregel om du har sex med någon i sömnen är att ta det försiktigt i och med att personen som sover inte kan kommunicera om den inte är tillräckligt våt eller om det gör ont. Känn dig för innan du har fullbordade samlag med din fru som sover. Det skadar inte att använda glidmedel.

 

Samtidigt passar jag på att anmäla min hustru för sexuella övergrepp och sexuellt tvång. Vi har tillsammans gått igenom tiotals fall där hon tagit ett bryskt grepp om mina armar och hållit fast mig. Även om jag inte sa nej kände jag flera gånger viss vanmakt. Jag kom inte ur järngreppet även om jag samtyckte till resten.”

 

Din fru borde ha noterat att du kände ”viss vanmakt”, men det låter som att du inte for illa av det i och med att du ”samtyckte till resten”. Vad sägs om att prata om det?

 

Fler gånger än jag orkar räkna har hon velat men inte jag. Oftast har det slutat med att jag fallit till föga därför att jag känt mig pressad och mer eller mindre tvingad. Ibland fick jag ångest.”

 

Jag vet inte vad Olle Andersson lägger in i ordet vill i och med att folk har olika syn på vad det innebär att vilja någonting. Om jag har sex med någon för att vara snäll innebär inte det att jag inte vill ha sex. Hade jag inte velat ha sex för att vara snäll hade jag inte ställt upp på det. Att ha sex för att man känner sig mer eller mindre tvingad är inte okej, det vill säga att man inte känner att man har något val, att det skulle få allvarliga konsekvenser om man inte hade sex och därför motvilligt ”faller till föga”.

Om det skulle visa sig att Julian Assange våldtog någon som sov (vi vet inte vad som har hänt det är därför jag skriver om) innebär det inte att det inte går att ha sex med någon som sover utan att vara en våldtäktsman. Om du får mitt samtycke till att utföra vissa sexuella handlingar på mig i sömnen är det inte våldtäkt om du då utför dem och det oavsett om andra personer gjort liknande saker mot någon i sömnen utan samtycke. Det är inte handlingen i sig utan frivilligheten och samtycket som är det relevanta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Sexuella övergrepp. Bookmark the permalink.

4 Responses to Olle Andersson skriver på Newsmill

 1. Anonymous says:

  Han verkar också citera en artikel som jämför med åtalet av Bill Clinton och refererar till Monica lewinsky som 'brottsoffret' – trots att det aldrig var tal om att Lewinsky inte samtyckt eller hade utsatts för något brott. Vem är den här tomten? och varför kan han inte läsa anklagelserna mot Assange – som handlar om sex utan samtycke, for tusan – innantill?

 2. Olle Andersson ser bara till handlingen när det gäller att ha sex med någon som sover, han ser inte till situationen. Vad gäller kondomer är det ingen som uttryckt att det borde vara olagligt att köra på med trasig/ingen kondom om ingen märkt att den är trasig/försvunnen. Inte heller har jag hört någon uttrycka att det borde vara olagligt att köra på vid vetskap om att den är trasig/försvunnen utan att säga någonting, men det kan man ju verkligen diskutera. Ur moralisk synpunkt är det inte okej, men ska det vara "okej" enligt lag?

  Sedan är det ganska ointressant vad jag och Andersson hört, för det finns inget stöd för att det är våldtäkt att fortsätta knulla med någon om kondomen spruckit.

  Om jag vill kan jag polisanmäla en person som fortsatt haft sex med mig efter vetskap om att kondomen var trasig och därefter ejakulerat i mig mot min vilja (jag hade inte samtyckt till sperma i fittan därav kondomen), men en sådan anmälan skulle inte förändra synen på vad som ÄR våldtäkt enligt lagstiftningen, vilket Andersson inte tycks förstå.

 3. christina says:

  Fint att du bemöter hans text så sakligt och klokt. Tack för det!

 4. Christine says:

  Tack för att du bemöter hans text! Jag tycker också att det känns bra att just en sådan sexpositiv person som du bemöter konstiga personer som Olle Andersson. Du har inte funderat på att försökat publicera den på newsmill?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *