Trånga fittor

Det går inte att skriva om kukstorlek utan att ett antal män blir förbannade så jag tänkte att vi skulle prata om trånga fittor istället. Inte för att i jämställdhetens namn också göra kvinnor förbannade om någon trodde det. Det är nämligen ofarligt att säga att trånga fittor är trevliga eller att föredra. Jag kan förstå dem som föredrar att ligga med någon som har kontroll över sina muskler i underlivet. Jag förstår också kvinnorna som köper geishakulor för att träna upp dem och förbättra sitt sexliv. Undertecknad äger själv två par.

 

Kvinnor kan ta att trånga fittor är trevliga. De föreslår inte att de personer som uttrycker det slutar att göra det. Inte heller försöker de argumentera att de personer som är av den uppfattningen har fel i sak, att det minsann räcker med ett underliv vilket som helst.

 

Barnafödande påverkar som bekant underlivet. Väl medvetna om det resonerar ändå majoriteten av kvinnor att barn har högre prioritet än hur underlivet omsluter kukar. Man kan föreställa sig att kvinnor som fött barn skulle kunna bli ledsna när män säger att underliv som ett barnhuvud inte passerat är att föredra (inte lika dramatiskt givetvis), men kvinnor verkar inte bry sig om dem. Om någonting upprör kvinnor efter barnafödande är det snarare det som andra kan se på badstranden, men många, om inte de flesta, tänker att den kroppsliga förändringen är ett bevis på det vackraste som finns. Att ha en avkomma. För mig som inte vill ha barn är det svårt att relatera till ett sådant uttalande. Det som jag tycker är vackert är att kvinnor hanterar saker och vänder det till någonting positivt.

 

Jag brukar säga att det som kännetecknar män är att de försöker göra det bästa av sitt utseende utifrån sina förutsättningar medan kvinnor tenderar att försöka se ut som en idealbild de ej kan leva upp till. Jag tycker att det är en sund inställning att se till vad man har och utgå i från det istället för att drömma om den där längre kroppen man inte har eller den mindre näsan som inte är ett stenkast bort. Hur man hanterar sina könsorgan får mig att omvärdera den synen en smula, men vad gäller helhetsintrycket finner jag ändå att den stämmer ganska väl överens med verkligheten.

 

Kvinnorna som får höra att trånga fittor är trevliga anklagar inte männen som känner så för att utlösa ett tredje könskrig. Som kvinna är det ganska enkelt att komma till om man inte har några höga krav. Det är nog ingen som tror att män grundligt kontrollerar fittor innan de bestämmer sig för om de vill vara i närheten av dem (mens undantaget). Det gäller förövrigt också kukar, kvinnor som gillar stora kukar vänder inte i dörren om kuken visar sig vara mindre än förväntat.

 

Det går alldeles utmärkt att ljuga om sin kropp. Man kan påstå att man har större bröst än man har. Fjorton centimeter kuk kan enkelt avrundas uppåt med åtminstone tre centimeter. Frågan är vad det ger i längden att ljuga om sin kropp. Hur påverkar det ens självförtroende?

 

I en idealisk värld inser alla att de har den kropp den föddes med och går vidare. Riktigt så enkelt är det inte och ett av många tecken på det är att allt fler uppsöker platikkirurger av alla slag. Trenden är att allt fler kvinnor tajtar till sina underliv och förminskar blygdläpparna. Kvinnan som inte känner sig trång kan ta tjugofemtusen kronor ur egen ficka och ordna sin fitta som hon vill ha den (nåja) medan mannen som vill ha större kuk hänvisas till bedragare på nätet. Jag tror dock inte att det är därför många tycker synd om män med medelmåttiga könsorgan och att det är därför män dyker upp till deras (sitt eget?) försvar. Det är djupare än så.

 

Kvinnor ska inte uttrycka saker som män uppfattar exkluderar många män sexuellt. De ska ta vad de får samtidigt som många män upplever att kvinnor kan välja och vraka i större utsträckning. Samma regel gäller inte män. Det är till exempel okej att säga att mensfittor är obehagliga. Att du inte vill vara i närheten av sådana. Det är ingen som pratar om kvinnors välmående och självförtroende när sådana saker sägs. ”Kvinnor kan också bli ledsna” möts av ”Jag säger ju bara som det är”.

 

Hur som helst så spelar inte ditt könsorgan någon roll innan något fått syn på det (och inte efteråt heller om du inte menstruerar som sagt). Om du inte får ligga har det inte med din kuk eller fitta att göra. Jag vet att det kan vara befriande att lägga ansvaret hos någon annan, men kvinnor och män har inte röntgenseende.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Sex, Storleken spelar roll. Bookmark the permalink.

20 Responses to Trånga fittor

 1. Tanja says:

  Jag har lite av bilden att just oron över fittförändringar vid barnafödande är rätt vanlig.

 2. Den är nog ganska vanlig, men samtidigt väger den inte tillräckligt tungt för att få kvinnor att avstå från att skaffa barn i någon stor utsträckning.

 3. orion says:

  Tycker själv att det är underbart att ligga med kvinnor som fött barn och därmed inte omsluter mej hårt. Det ska inte vara som att borra i Hallandsåsen när man knullar, det ska vara som när en båt glider in i hamn. Alltså är kvinnliga knipövningar i min värld kontraproduktiva!

 4. Att vara trång är inte synonymt med att vara nästan ogenomtränglig. Att vara trång är att ha kontroll över sin fitta och att kunna använda sin fittmuskelatur. Detta förusätter att fittan inte är slapp givetvis. Måste du "borra" är nog torr ordet du söker.

 5. Jag vill nog hellre ha en hallandsåstunnel med tektonisk kraft kvar i väggarna än en rocagile-formad öppning.

  Om ni klurar ut den metaforen har ni vunnit en dadel.

 6. Jack says:

  Johanna skrev;
  "Kvinnor kan ta att trånga fittor är trevliga. De föreslår inte att de personer som uttrycker det slutar att göra det."

  Frågan är väl kanske ändå varför en kille skulle säga en sådan sak (och jag tror somliga kvinnor skulle undra samma sak). För att alla med tjejer med tajta fittor ska flockas kring honom samtidigt som de lösfittade lämnar bordet? För att bara uppdatera grabbgänget om att det skulle sitta skönt med lite tajt fitta? För att bara lite apropå tala om vad han råkar gilla sexuellt? Inget av det känns helt socialt meningsfullt och jag kan tänka mig att kvinnor skulle undra vad en sån snubbe håller på med, vad vill han uppnå?

  Johanna skrev:
  "Man kan föreställa sig att kvinnor som fött barn skulle kunna bli ledsna när män säger att underliv som ett barnhuvud inte passerat är att föredra (inte lika dramatiskt givetvis)"

  Jag tror en hel del kvinnor skulle bl upprörda (av olika anledningar) av en sådan kommentar.

  Johanna skrev;

  "Det är till exempel okej att säga att mensfittor är obehagliga."

  Jag vet inte om alla tycker det är okej uttrycka sig på det sättet (återigen hur, i vilket sammanhang och varför säger man en sån sak?). Sen tycker jag jämförelsen haltar i lite ifråga om utsatthet, en mensfitta är inte alltid en mensfitta men en mindre kuk är alltid en mindre kuk. Det borde vara olika laddning i de två företéelserna vilket ger olika reaktioner.

 7. Män har all rätt (moralisk) i världen att uttrycka att trånga fittor är trevliga. Jag vill verkligen inte leva i ett samhälle där folk räds att berätta vad de tänder på. Om någon säger att den gillar trånga fittor för att provocera eller för att denne vill bli uppraggad – jag kunde inte bry mig mindre.

  "Jag vet inte om alla", jag hoppas att du skämtar. Jag kan garanterat hitta några stycken som inte tycker att det är okej att snacka om mensfittor på det viset, men det förändrar INGENTING.

  Det ena är mindre laddat för att vi förväntar oss att kvinnor kan hantera mäns preferenser, till och med när det handlar om äckelkänslor. Jag har aldrig uttryckt att små kukar är äckliga, det räcker att säga att stora är att föredra för att folk ska spåra ur fullständigt.

 8. Terry says:

  Jag är man och jag har vid något tillfälle haft lust att påpeka att fittans trånghet också spelar roll. Dock var min lust att säga så kommen av en något annorlunda anledning än den anledning du tar upp som självklar här. (Ungefär: Att mannen blir provocerad av att kvinnor har åsikter om något de inte borde ha åsikter om).

  Jag kände snarare att jag ville påpeka en obalans i diskussionen. Om någon säger frasen "storleken spelar ingen roll" så tänker man väl ändå genast på en kuk men inte på en fitta, eller?

  Jag är ju äldre än du och det kanske spelar roll här. Men jag vet inte hur många tv-program jag sett där man diskuterat storleken på kukar och om den spelar roll men jag har aldrig sett något där man diskuterar fittans trånghet (utom som jämförelse vid prat om analsex).

  Min upplevelse är att tjejer helt oreflekterat pratar om kukars storlek i blandade sällskap medan män undviker att säga något om fittans mått i ett blandat sällskap. Just den, av mig upplevda, obalansen kan jag reagera på.

  Ha de gott /Terry

 9. orion says:

  Tror att män vill drömma om att dom knullar oskulder, därför ska det knipa. Framför allt: vi har olika preferenser, är det inte vackert?

 10. Johan says:

  Ja, det kan ju inte vara så att män generellt tycker om att det kniper för att det är skönare, det måste ju vara att de på något sätt kopplar det till någon som aldrig har haft sex förut och blir upphetsade av det. Rimligaste förklaringen.

 11. Orion:

  Det du säger är på samma nivå som uttalanden om att det är peddovarning på folk som gillar helrakade fittor.

 12. Ia says:

  Det är det ju. 😉

 13. Jag försökte raka den detta år. Det blev fem försök (ungefär), men jag gav upp. Det kliade som bara den (tänk deodorant i nyrakad armhåla) och det såg inte bra ut med alla sår och röda prickar (trots brännande aftershave).

 14. En man says:

  Det intressanta i detta tas ju inte upp:
  Kvinnor som har fött barn och blivit lite "slappa" i underlivet har vanligtvis vunnit så otroligt mycket annat. T.ex. ökad känslighet vid beröring a.k.a. lättare för att få orgasm. Kroppen utvecklas vid graviditet (enligt min egna högst begränsade undersökning), och bryts ned.
  Men det klart, det var ju inte så tokigt att ha en trång fitta att tillgå. Å andra sidan, vi har bättre sex nu efter några graviditeter.

 15. Fidde says:

  Mmm intressant läste en jävligt bra avhandling i ämnet(typ hon berör det iaf) Secret Sekret av Elinore Lind'en Strand. Den kirurgi som erbjuds män (kukar) går ut på att på olika sätt förstora (förutom omskärelse då) För fittor erbjöds olika typer av föminskningar/stympningar. Trista fakta

 16. Johan L says:

  Jag tycker inte att det är så stor skillnad på trånghet före och efter graviditet, det som dock är en helt vansinnig skillnad är ökad känslighet efteråt, som nån sa ovan.

  Muskulaturen blir ju heller inte förstörd, har man bra muskler från början kommer man vara tajtare efter att man fött barn än den som hade mindre tränade muskler som inte fött barn.

 17. Hasse Gustavsson says:

  Att sexvar man är svårt. Alla sk prestationskrav. Kvinnligt och mannligt. Sex och sexnjutning är till för båda välbefinnande. Jag vill dett himla mycket, men. denna hårda mannliga och kvinnliga attityd stör mig. Jag vill sex. Kan ej få detta då dessa hårda attityder gäller. Människor emmellan bör lyssna och ge och ta i samtycke. I värme, vänskap och sex i den form som bägge vill. Det är dock svårt då allt är så tabubelagt för andra. Jag gillar människor, och vill gärna. Hasse

 18. Hasse Gustavsson says:

  Sex är var människas innerliga önskan och ensak om människan inte vill dela med sig av det vackra och njutbara..Hasse

 19. Hasse Gustavsson says:

  Vad är detta för sida????? senaste svar 2010. Godnatt and good bye Hasse

 20. orion says:

  Bob Dylan: “I was so much older then, I´m younger than that now..!”
  Vissa av oss kommer till den insikten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *