Orgasm är inget kvitto på bra sex.

Allt fler kvinnor får orgasm och efterfrågan av kvinnors orgasmer ökar. Kvinnor och män vänder sig till sexualupplysare och ber om råd. Det handlar om vanliga orgasmer, upprepade orgasmer och fontänorgasmer. Experterna råder kvinnorna som inte får orgasm att sluta fokusera på orgasm, men hur enkelt är det för den som aldrig upplevt det?

Att män inte alltid får orgasm skapar problem. Kvinnan kanske aldrig har orgasm, men det blir mannens frånvaro av orgasm som omnämns som ett problem. Är det mig det är fel på, undrar kvinnan. Mannen behöver aldrig konfronteras med att det kanske är fel på honom när kvinnan inte kommer. Att kvinnor inte uppnår orgasm är som Manne Forsberg uttrycker det normaliserat.

Det finns en föreställning om att män inte uppskattar sex utan orgasm och en annan om att det är hur enkelt som helst för män att alltid få orgasm. Att män medvetet skulle hålla inne orgasmen finns inte på kartan.

Kvinnorna ska inte tänka på orgasm, men männen då? Måste de ha orgasm varje gång för att njuta av sex? Nej, naturligtvis inte. Tron att män vill ha orgasm varje gång de har sex ger (somliga) kvinnor dåligt självförtroende och för män som inte vill ha orgasm varenda gång eller har svårigheter med att uppnå orgasm underlättar det inte alls att kvinnan bryter ihop för att hon tror att det är något fel på henne. Som om inte stressen och nervositeten redan vore ett faktum.

Om jag ligger med som inte ejakulerar tar inte jag det personligt. Varför ska jag anta att han ville komma ens en gång? Inte heller tar jag det personligt om någon inte får stånd på två sekunder. När jag inte blir våt av oralsex eller inte uppnår orgasm under sex beror det nästan alltid på en låsning i mitt huvud. Jag har inga skäl att tro att män fungerar annorlunda.

Jag får nästan alltid fontänorgasmer när jag har sex. De kommer sällan ensamma. Av den anledningen är det inte särskilt uppseendeväckande när det händer. Det är förmodligen mer speciellt för de män som aldrig varit med om det tidigare än vad det är för mig. Män som har enkelt att få orgasm har gissningvis ett snarlikt förhållande till orgasmer.

För att summera: Vad talar för att män är beroende av orgasm för att njuta när kvinnor uppger att de klarar sig utmärkt utan orgasm? Vem gynnas av tron att män har värdelöst sex om de inte uppnår orgasm?

16 reaktioner på ”Orgasm är inget kvitto på bra sex.”

 1. Väldigt intressant inlägg. Män kan även få utlösning utan att få orgasm. Det är en sak som jag själv har noterat iaf.

  Jag har inga problem med sex utan orgasm, men jag personligen känner att jag måste tömma min prostata efteråt, orgasm eller ej. Annars får jag något som kallas blueballs, vilket är mycket smärtsamt.

 2. Å ena sidan påstår Johanna att orgasm inte är ensbetydande med bra sex, med andra ord, att orgasmen inte är så viktig för henne. Å andra sidan påstår hon att enorma kukar är viktiga för henne, för det är enda sättet hon får orgasm på – som ju inte är viktigt för henne, ändå är kukstorleken viktig.
  Fatta det den som kan…

 3. Vi som kommenterar utan nick gör det för att vi inte avgudar dig.

  Och jag har inte sagt att du hatar män. Jag frågade dig om varför du hatar män så. Du undvek att svara. Men ditt manshat lyser ganska stärkt genom. Det är därför du kallar dig "feminist".

  "Jag vill inte ha orgasm om sexet är dåligt".
  Johanna förstår inte hur logik fungerar…

 4. Motparens njutning är enormt viktig vid sex och hela spelet inför en akt bygger på att hetsa upp den/ dom man leker med.
  Uteblir orgasm är det väldigt tråkigt både för män och kvinnor. Njutningen i sitt maximerade stadie betyder väldigt mycket för båda parter i massa olika aspekter och det är trist om den uteblir.
  Är det så att ena parten har svårt att komma tala om det i förväg för blir fel när man har förväntningar och jag febrilt utan resultat.

  På tal om kukstorleken så är den självklart viktig, för vissa mer än andra. Dock ser jag inte meningen med att tala om en sådan självklarhet officiellt ännu en gång. Mest för att det kan bli fel för den som säger det om en framtida partner inte lever upp till den kategori personen uttalat sig om.
  På samma sätt som man inte ställer frågan till en tjej varför hon tror att alla porrstjärnor är yngre än henne så ger det bara dumt att diskutera kulstorlekar. Vill man knulla med någon så gör man det är personen för liten, för stor, för slapp eller för trång så låter man bli.

 5. Är det inte mer "ondskefullt" att låta bli att ha sex med någon än att diskutera kukstorlek?

  När folk pratar om hur viktigt det är att ansiktet ser ut på ett visst sätt gnäller ingen. När kukar diskuteras är man genast ond. Alla mäns självkänsla står och faller med vad någon skriver i en blogg.

  Det är uppenbart att många män inte vill att kvinnor ska uttrycka sina sexuella preferenser när det kommer till någon som faktiskt spelar roll, men vet ni vad, jag kunde inte bry mig mindre.

 6. Jag tycker det är jätteviktigt att uttrycka sina sexuellapreferenser. Diskuterar man inte runt sex tar det väldigt lång tid innan man hittar varandra om den än är möjligt.
  Jag gillar själv hård sex och ska man kunna utöva det på ett plan som verkligen utmanar ens drifter behöver man ha lagt timmar på att prata igenom det innan.

  Det psykiska spelet och spänningen som uppstår mellan mig och en tjej tycker jag att är viktigast för att jag sexet ska vara grymt. Stämningen ser jag som avgörande för varje enskild händelse.
  I en längre relation är dock inte stämningen alltid rätt och då är det viktigt att vår anatomi stämmer överens. Dem gångerna måste njutningen komma av att våra kroppar passar i hopp.

  Självklart ska du bara ha sex med personer som uppfyller vad du söker på ett eller annat sätt. Jag opponerar mig där emot för att man inte behöver ta upp sådant i alla lägen. En enormt stor kuk under rätt tid i månaden är antagligen bland det bästa en tjej kan uppleva. Men har inte personen med mega kuken förutsättningarna att skapa en bra och långvarig relation med dig är det ingen mening med att påtala det för allt och alla. Träffar du sedan en kille seriöst som har stor men inte mega stor så bidrar pratet bara till att han kan känna sig mindervärdig även om du egentligen är jättenöjd med honom.

  Vill du ha stora kukar fråga dina potentiella sexpartner om deras mått. Men att säga att detta eller detta gäller i alla lägen blir fel. Kärlek går inte att styra och faller du för någon med mindre så blir det fel.

  Nu låter jag som världens bitterfitta men vissa saker bör inte sägas tex
  älskling synd att du är fetare än modellerna på tv.
  du är absolut inte den trångaste tjejen jag varit med men det är okej.
  eller det hade varit skönare om du haft större kuk.

  Alla vet att storleken spelar roll och alla utom någon enstaka procent kommer alltid ha komplex för kukar över 25 cm är inte så vanligt. Vet du att en brud haft en sådan saxupplevelse och den varit grym ger det inget att höra att den saken var bäst.

  Fråga om storleken jag tycker det är bra när en tjej gör det för ingen mening att gå in i något utan förutsättningar. Fast när du får det att låta som något universellt som alltid är på ett visst sätt så vinner ingen på det.

 7. Anonym: "Jag har aldrig sagt att du slår din fru. Jag frågade bara när du skulle sluta slå din fru, men du ville inte svara, snyft" Logik?

 8. "För att summera: Vad talar för att män är beroende av orgasm för att njuta när kvinnor uppger att de klarar sig utmärkt utan orgasm? Vem gynnas av tron att män har värdelöst sex om de inte uppnår orgasm?"

  Min inställning är att orgasmer ständigt och jämt vid sex – för egen hand eller tillsammans med någon ej alls så sällan kan vara som att äta en utsökt god måltid – i sådan hastighet och mängd – att Wi spyr av den. Det är ju ingen höjdare, precis… – och stimulerar ju ej alls till att äta av sådan mat igen. Vad är det för skillnad på sexmat och vanlig mat egentligen ? Mat som mat – eller ?

  Så en viss återhållssamhet med orgasmer – för mannen i vart fall – är nog att föredra – är jag rätt säker på.

  1. Visst är det gott med en riktigt god middag. Men jag vill för den skull inte vara utan desserten…

 9. Jamen för helvete! Det är väl klart att ma vill ha orgasm, det är ju därför man knullar. Skulle det sen vara så att man inte skulle få det (kan finnas många orsaker till det), så behöver ju det inte betyda att man inte ska försöka…
  Sen tycker jag att det är helt ok att du tycker om stora kukar. Jag och många med mig gillar ju stora strutar… Det tycks inte vara så konstigt. Men jag knullar gärna med nån som har små strutar. Så länge hon gillar att knulla !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *