Män som inte vill använda kondom andra gången

Någonting jag noterat de senaste månaderna efter att jag samlat på mig ytterligare några engångsknull är kategorin män som vill framstå som good guys antingen genom att föreslå att vi ska använda kondom första gången vi har sex eller genom att trä på gummit över kuken, utan några klagomål, efter att jag föreslagit det. Det bör nämnas att de flesta män brukar invända att de inte vill av olika skäl, ibland upprepade gånger, eller påstå att de inte har kondomer i närheten. Det bör också nämnas att alla män enligt min erfarenhet plötsligt har haft kondomer hemma när jag talat om för dem att jag vägrar ha (penetrerande) sex utan kondom. För att inte tala om männen som förvarar sina kondomer i någon fullproppad byrålåda under massor av saker i något rum de aldrig brukar ha sex i.

Det är bra när män vill framstå som good guys och gå hem hos dem de önskar ligga med. Det är bra när män som tänker ha sex med någon första gången anstränger sig lite extra för att det ska bli en så trevlig upplevelse som det bara går för alla inblandade. Det gäller givetvis kvinnor också. Med det sagt är det trevligt om man på en gång kan enas om att det är en bra sak att skydda sig mot oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar.

Skydden är dock värdelösa om de endast används en gång och ni har sex minst två gånger. Du är ingen bra good guy om du tycker att det räcker att visa att du är öppen för att använda kondom en gång, men aldrig mer. Åtminstone inte utan att gnugga i ansiktet på personerna som vill använda kondom att de är av den sorten som vill sänka sexets kvalitet och upprepade gånger förklara att du föredrar att käka kola utan papper på.

Att jag skriver detta beror på att jag de senaste månaderna träffat oproportionerligt många som tagit initiativ till att använda kondom första gången, eller som gått med på att göra det utan några invändningar, men därefter på olika sätt demonstrerat att de vill ha sex med mig utan kondom och förväntat sig jag ska tycka att det är den naturligaste saken i världen att jag först påtalar “ingen kondom – inget sex” för att några timmar sedan komma på att kondom är någonting onödigt.

Förhoppningen hos personer som agerar så, antar jag, är att de efter första gången har lyckats knyta kvinnan de vill sex med fler gånger tillräckligt nära sig (åtminstone tillfälligt) och därmed försvårat för hennes “möjligheter” att kräva kondom.

Träffar jag en ny person har jag i regel sex med honom flera gånger under loppet av ett dygn. Det är svårt för mig att motivera varför någon borde använda kondom första gången de har sex och avstå kondom de andra gångerna bara några timmar senare. Antingen är de onda eller korkade.

12 reaktioner på ”Män som inte vill använda kondom andra gången”

 1. Kan tycka de är konstigt att om dom villigt använder kondom första gången för att skydda dig/si/bägge två så borde dom vilja använda kondom varje gång tills det att man litar på varandra… Rent tekniskt sätt borde bägge ha tillsammans minst två kondomer… Så vart ligger svårigheten att antingen använda, avstå eller köpa fler? Sist jag köpte så hade dom 10 och 20 pack, och ju fler du köper ju billigare blir de styck 🙂

  Däremot kom jag att tänka på när jag läste inlägget att om man som kille vill visa sig duktig och smart så bör man väll inte gå ner på en tjej? Tjejen kan gå ner på killen när han har kondom på men killen har ju inga sådana möjligheter att skydda sig ifrån att få i sig eventuella könsvirus :/

  Får nog hålla sig till petting och penetrationssex första gångerna innan man känner varandra lite bättre och antingen kan använda kondomer som preventivmedel enbart…..

 2. Jens: det går effektivt att göra så kallade slicklappar om man vill "gå ner" på en tjej men inte vill göra det utan skydd.
  Man klipper mer eller mindre av kondomens topp och sätter den utanpå tungan.
  Mycket enkelt (jag anser att det även är lesbiska/bisex-brudars skyldighet att använda skydd mot ev. sjukdomar).

 3. Jens: I den ryggsäck jag använder nästan dagligen har jag minst tio kondomer.

  Camilla: Jag använder aldrig kondom/slicklapp och tänker inte rekommendera någon att göra det sålänge då risken att bli smittad via oralsex är teoretisk.

  Suzann Larsdotter har beskrivit det bra i sin rapport om kvinnor som har sex med kvinnor. "Som att slicka på en regnkappa" heter den och åsyftar slicklapparna.

  Hon berättade för mig att när du klipper sönder en kondom till en slicklapp blir den ungefär i frimärksstorlek. Vill du bli slickad på en större yta än ett frimärke är det således inte att rekommendera 🙂

  Folk pratar om att använda slicklapp, men jag har hittills aldrig träffat någon som gör det.

 4. Camilla: De där låter lite väl krångligt måste jag säga. Ingen som jag känner har någonsin ens hört talasom dem, eller ens tänkt tanken att göra så eftersom kondomer på insidan smakar ännu värre än på utsidan… Hellre vänta så båda har nånting att se fram emot när man väl litar på varandras sexbakgrund med sjukdommar och så.

  Johanna: Bär du runt på så pass många så ska väll ingen vettig människa kunna säga nej till kondom även 2:a, 3:en 10:e gången om man vill använda kondom… Men dagens ungas sexliv är så snett tycker jag. Krav hit, porrfilmssex dit, omtanke och skydd (vad är det)? Om jag får med mig nån yngre tjej från krogen och vill använda kondom så tittar hon snett på mig…

 5. Man vet aldrig när det händer och det är bra att ha några extra kondomer med sig i fall att någon i ens närhet skulle vara i behov av sådana.

  Det handlar inte om tillgång till kondomer. De tjatar och förklarar hur mycket roligare det är utan kondom.

  Jag har all respekt för folk som tycker att det är roligare, men jag säger alltid att det inte blir någonting om personer prompt måste ha sex utan. 100% tycker att knulla är viktigare så det går med på kondom.

  Jag önskar att folk kunde inspireras mer av porren till den grad att de inser att fittsprut inte är det roligaste.

 6. Fittsprut må vara skönt men varför inte porra till det lite? Munsprut, komma över ryggen om man kört doggystyle. över brösten eller varför inte över magen på den man har sex med? De som tjatar får ju sällan en andra omgång :/

 7. Jag är en av de som tycker det är skönare utan kondom än med. Man känner ju mer utan, men jag skulle ändå aldrig köra utan med någon som jag inte visste gick på preventivmedel eller som hade testat sig nyligen. Alltid på när det är one-night-stands med andra ord. När de väll släpper p-piller för killar så kommer könsjukdommarna nog gå i taket.

 8. Jag kör väldigt hårt på INgen kondom inget sex. Inte ett perfekt track record men nästan. Och en stor fördel med att andvända kondom är att man slipper nerslabbade sängkläder, nerfläckade kläder etc (Sperma ger helvetiska fläckar IMO).

  Enda klagomålet jag har på kondomer är att dom kostar förmycket och att dom bara finns i två material Latex och PVC. jag känner personligen 2 personer som blivit allergiska mot båda meterialen och får besvär som gör det mindre angenämt efter sex.

 9. Sen ett tips om bra slicklappar är puderfria latex eller nitril handskar som man klipper bort alla fingrar utom tummen på och klipper upp kanten på.
  Fungerar väldigt bra bättre än gladpack, uppklippt kondom och dylikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *