Nominera bloggar till Stora bloggpriset

Har nästan en månad på mig att nominera bloggar till Stora bloggpriset. Kategorierna är Nöje & Kultur, Mode, Sport, Vardagsliv & fritid, Politik & samhälle, Prylar & teknik, Design & inredning.

Uteslutna: personer som pratar om statsfeminismen, ser dolda agendor överallt (konspirationsteoretiker), bagatelliserar våldtäkt (lägger ansvaret på kvinnan och alltid ser förmildrande omständigheter som gynnar våldtäktsmannen), anti-feminister, personer som anser att unga enbart äger rätten att säga nej till sex, folk som inte anser att kvinnor ska ha samma rätt som män att gå barbröstade i det offentliga (+ en massa andra saker).

Jag tänker nominera feminister, liberaler, personer som brinner för ungas rättigheter och sexradikaler. Det är lättare sagt än gjort. För två år sedan hade det varit mycket lättare att nominera, många av mina favoritbloggare har slutat blogga.

Som vanligt saknar jag en sexkategori.

12 reaktioner på ”Nominera bloggar till Stora bloggpriset”

 1. Äntligen kommer mitt stora genombrott! Fan vad skönt!
  Jag känner att jag har en formtopp inom Design & Inredning just nu.
  Roligt att du får sitta i panelen Johanna! Ha så roligt och lycka till med lobbandet för en sex-kategori nästa år.

 2. Jag tror inte folk fattar 😛
  Sexbloggar finns, och jag tycker också de ska ha en kategori. Jag menar, design och inredning men inte sex? Lite måste man prioritera. Jag är också helt lost i mitt nomineringsarbete.

 3. Att nominera Alex Limonovic i politik & samhälle vore klockrent och ett hårt slag i ansiktet på det kristmoralistiska samhället. Han är feminist, liberal, brinner för ungas rättigheter och är (relativt) sexradikal och faller inte på någon av dina kriterier på uteslutna bloggar. Han är dessutom väldigt kontroversiell och har triggat mycket debatt i blogosfären. Hur många får du nominera? Är det en i varje kategori?

 4. Limonovic är unik eftersom att han på riktigt tycker sexuella övergrepp är problematiskt. Jag vill påstå att de flesta manliga liberaler i bloggosfären håller med om det principiellt är det, men de spelar ingen roll när de ALLTID ser förmildrande omständigheter till gärningsmannens fördel. Detta gäller inte bara bloggosfären förstås. Både män och kvinnor pratar om kvinnors ansvar som om män inte har något ansvar för sina handlingar.

  Fem i varje kategori.

 5. Hoppas att RIKTIGT många röstar på Alex. Andra jag skulle hoppas att se röster på är Sleepless, Suhinina och Ia. Finns det kanske några nya intressanta bloggar? Jag tycker annars att trenden snarare är att en massa av dem som en gång var riktigt bra antingen har spårat ur totalt eller bara blivit lama och tråkiga med tiden.

  Inser att jag tycker trollhare är bra, vilket förvånar mig eftersom jag rent allmänt är rätt ointresserad av transfrågorna…

 6. Jag sticker ut näsan och menar att det måste vara svårt att fälla en person i domstol, oavsett brott.

  Nä det gäller sexuella övergrepp är det särskilt svårt då många inte vill anmäla och att i många fall finns det inga fysiska bevis.

  Jag har en syster som blev av med sin oskuld genom ett övergrepp och inte ville anmäla, något jag idag, 20 år senare, ångrar att jag inte pushade på hårdare för att få aset bakom galler.

  Samtidigt har jag en av mina bättre vänner som belv oskyldigt utpekad som våldtäktsman, trots att han inte var närheten av händelsen och trots bevis på att han befann sig nästan 20 mil därifrån så ansågs han som mindre trovärdig än kvinnan och blev nästan fälld.

  Det behövs preventiv information i skolor från innan sexuell aktiv ålder så man får väck många potentiella gärningsmän och att framtida offer från början ska veta att de ska anmäla och spara fysiska bevis.

  utopi kanske, men jag tror på fullt allvar att många övergrepp kan undvikas genom korrekt information om sex innan ungdomar blir sexuellt aktiva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *